הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 457

עוקבים: 412

החל מיולי 2010

מרק עדשים סמיך עם ניחוחות ארומטיים של תבלינים הודיים וחלב קוקוס בניסיון שלי לשחזר את מרק העדשים הטבעוני של ג’ירף.

13/10/2015

מרק עדשים וירקות שורש עם חלב קוקוס 3

בהמשך לארוחה הטבעונית בג’ירף מונטיפיורי, שם, כפי שסיפרתי לכם, התענגתי על מנה של: מרק עדשים עם ירקות שורש, חלב קוקוס וכוסברה טרייה, בתיבול הודי, החלטתי לנסות ולהכין משהו דומה בבית. זה מאד נחמד לשחזר מנות של מסעדות לפי הזכרון שנשאר לי בפה ובאף.

אני לא בטוחה בכלל שזה המתכון של ג’ירף, בעצם אני בטוחה שזה לא המתכון, אבל מה אכפת לי? יצא לי מרק אדיר! טעים בטירוף, מלא בירקות כתומים בריאים, סמיך ומזין בזכות העדשים וחלב הקוקוס כמקור לחלבון ולשומן בריא.

2 צלחות ממנו כבר גמעתי בארוחת הערב אתמול, וכך גם “המלך” (הלא הוא בעלי) שהוא מלך המרקים של משפחת כהן.  לדעתי, זה אומר הכל!

בואו נתחיל בעבודה:

מרק עדשים, חלב קוקוס וירקות שורש בתיבול הודי

רכיביםלסיר מרק ענק

  • 1 בצל לבן קלוף
  • 1 בצל סגול קלוף
  • 1 כרישה קצוצה דק דק
  • 4 גזרים בינוניים קלופים
  • 1 שורש סלרי קלוף
  • 2 בטטות קטנות (או אחת גדולה) קלופות
  • חצי דלורית (או קוביית דלעת קטנה)
  • 2 כפות שמן קנולה (או חמניות)
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כוס עדשים כתומות
  • 1/2 כוס עדשים שחורות
  • 1 כף ג’ינג’ר טרי מגורר
  • 1/2 כפית גארם מסאלה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/4 כפית זרעי שומר טחונים
  • 1/4 כפית כמון (או יותר למי שאוהב)
  • צ’ילי גרוס (לפי הטעם)
  • 1/4 כפית פלפל גרוס
  • ½1 כפיות מלח
  • 6 כוסות ציר ירקות או מים
  • 400 גרם מי קוקוס ( אני מסתפקת ב- 7-9% שומן, אך אפשר גם קרם קוקוס 18-22%)
  • חופן כוסברה קצוצה להגשה (מי שלא אוהב, ניתן לפזר מעל בצל ירוק, עירית או פטרוזיליה)
  • אופציונלי - להגיש עם רבעי לימון כך שכל אחד יסחט לעצמו לימון לפי טעמו.

מרק עדשים וירקות שורש עם חלב קוקוס 2

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את העדשים השחורות בשפע של מים עד לריכוך חלקי (15 דקות בערך) ומסננים. מניחים בצד.
  2. שמים את 2 סוגי השמן בסיר גדול.
  3. מגררים את הבצלים ע”ג פומפיה (או במעבד מזון עם דיסקת פומפיה), סוחטים ומכניסים לסיר. מוסיפים גם את הכרישה הקצוצה והג’ינג’ר.
  4. מגררים את הגזר, הבטטה, הסלרי והדלורית (או הדלעת) באותו אופן ומניחים בצד.
  5. מדליקים את הלהבה מתחת לסיר ומתחילים לאדות את הבצלים והכרישה, תוך כדי ערבוב, במשך כמה דקות.
  6. מוסיפים את שאר הירקות לסיר ומאדים הכל תוך כדי בחישה מפעם בפעם במשך 3-4 דקות.
  7. מוסיפים פנימה כורכום, זרעי שומר, כמון וגארם מסאלה ומערבבים.
  8. מוסיפים את הציר (או המים) ומביאים לרתיחה.
  9. מוסיפים את העדשים הכתומות ומבשלים יחד במשך 20 דקות.
  10. מוסיפים את מי הקוקוס והעדשים השחורות מערבבים היטב ומבשלים הכל יחד עוד 20 דקות עד שהעדשים השחורות רכות לחלוטין . בשלב הזה העדשים הכתומות כבר מרוסקות וזה מצוין.
  11. מתבלים במלח, פלפל וצ’ילי גרוס ומגישים לצלחות עם כוסברה קצוצה מעל ורבע לימון.
  12. אופציונלי – לפני ההגשה, לטחון בעזרת בלנדר יד טחינה חלקית של המרק לקבלת מרק סמיך ואחיד יותר. לשיקולכם.

חברים שלי, הכנתם מתכון שלי? אשמח אם תשתפו אותי. איך יצא? אהבתם? לא אהבתם (חלילה וחס)? קראתם את המתכון ומשהו לא ברור? אני כאן לענות ולעזור. זה הכיף שלי. רק תנו לי סימן קטן (לייק או תגובה יתקבלו בהמון תודה ואהבה). 

מאחלת לכולנו חורף נעים, שקט וחמים.

בתיאבון!

חיים וטעים!

 מרק עדשים וירקות שורש עם חלב קוקוס 1

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

סלט גזר

שקית גפרורי גזר, עשבי תיבול ורוטב טוב. מי צריך יותר מזה? אה, מלך שאוכל בכיף ומפרגן.   מרכיבים: 1/2 ק״ג גזר חתוך לגפרורים. אני השתמשתי בשקית מוכנה של (שבבי גזר) 400 גרם נטו...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה