הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 428

עוקבים: 419

החל מיולי 2010

מתכון קל לכיבוד מתוק ומטריף, כזה שאוכלים עם הידים, ולכן מתאים מאד לאירוח בסוכה. מתאים גם לטבעונים.

24/09/2015

אצבעות פילו עם תמרים והל2

האורחת שאותה הייתי רוצה לכבד באצבעות המתוקות האלה היא ח”כ לשעבר שולמית אלוני ז”ל.
על שולמית אלוני שמעתי לראשונה כשהייתי בבית הספר היסודי. בתקופה הקשה שאחרי מלחמת יום הכיפורים היא פרשה מהמערך והקימה את מפלגת רץ. לפתע התחלנו לשמוע על חופש דת, מעמד האשה ושיוויון, ערכים שמאז ועד היום נראים לי אצילים ורומנטיים ובעיקר צודקים. שולמית אלוני היא בעיני סמל לפמיניזם פורץ דרך.

מאז התבגרתי אך שולמית אלוני המשיכה תמיד להיות לצדי. חלק מהמאבקים שלה הצליחו. אחרים נכשלו. והיום, בפרספקטיבה של השנים, אני אולי מבינה את המסר ששולמית אלוני נסתה להעביר אלי: יש ערכים שראוי להילחם עליהם ושככל הנראה לעולם לא נפסיק להילחם עליהם.

אצבעות פילו עם תמרים והל

המרכיבים:

  • 1 חבילת עלי פילו מופשרת בהתאם להוראות היצרן
  • תרסיס שמן

למלית:

  • 1 כוס קוואקר מהיר הכנה
  • 2 כוסות חלב שקדים (אני השתמשתי בזה של תנובה)
  • 20 תמרים קצוצים (עדיף מזן מג׳הול)
  • 4 כפות צימוקים ללא תוספת סוכר
  • 4 כפות אגוזים
  • 2 כפות סילאן
  • 1/2 כפית הל טחון (או תערובת תבלינים שכוללת הל, זנגוויל, וקינמון)

לסירופ:

  • 2 כפות סילאן
  • 2 כפות סוכר חום
  • חצי כוס מים

אופן ההכנה:

נתחיל בהכנת המלית:

נכניס לקלחת את כל מרכיבי המלית, למעט האגוזים, ונבשל כמה דקות, תוך בחישה, על סף רתיחה, עד לקבלת תערובת דייסתית סמיכה.
נסיר מהכיריים ונצנן לטמפרטורת החדר.
נטחן את המלית במעבד מזון (או במסטר-סלייסר) עד לקבלת משחה חלקה.
נוסיף את האגוזים הקצוצים ונערבב.

 הכנת הסירופ:

נבשל על להבה נמוכה במשך 5 דקות את כל מרכיבי הסירופ ונצנן מעט.

 הרכבה ואפייה:

נפרוש את דפי הפילו ע״ג משטח עבודה.
ניקח דף פילו אחד ונרסס אותו במעט תרסיס שמן. נניח מעליו עלה נוסף.
נחתוך לארבעה ריבועים ונניח על כל ריבוע כף מהמלית.
נקפל מעט ונסגור את הפילו על המלית, משני הצדדים, ונגלגל לגלילים דקים.
נניח את הגלילים הממולאים ע״ג תבנית מרופדת בנייר אפייה ונאפה 12-14 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

 להגשה:

ניצוק מהסירופ המתוק ע״ג גלילות הפילו ונניח את התבנית במרכז השולחן.

אצבעות גלילי פילו עם תמרים והל6

אחת שתיים שלוש… חוסל!

בתיאבון!

חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה