הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 458

עוקבים: 414

החל מיולי 2010

מתכון לקציצות עדשים וירקות וגם – איך להאכיל את המשפחה באוכל ביתי, מזין וטעים במחיר שפוי.

24/09/2015

באבריא קציצות עוף עם אורז מגדרה  - צילום בלה

באבריא קציצות עוף עם אורז מגדרה – צילום בלה

לא חשוב אם אנחנו דתיים או לא, אם אנחנו צמים ביום כיפור או לא, חלק גדול מאיתנו עושה בליבו חשבון נפש, כזה או אחר, לקראת השנה החדשה. כתוצאה מאותו חשבון נפש אנחנו מחליטים לשנות את חיינו כדי שהשנה נחיה טוב יותר. בין ההחלטות הנפוצות שאנחנו מחליטים (וזה מגובה בחקרים): אנחנו מבטיחים לעצמנו שהשנה נתעמל יותר ונעשה כושר, כך שמיד אחרי החגים אנחנו נרשמים למכון כושר; מי שמעשן מבטיח לעצמו להפסיק לעשן, ולא תאמינו איך גרף מכירות תכשירי הפסקת עישון עולה בתחילת השנה; אחרי פריקת העול והזלילה הגדולה בחגים, אנחנו מבטיחים לעצמנו שהשנה נרד במשקל, כן, ניחשתם נכון, המכירות של תכשירי הדיאטה והסדנאות למיניהן מרקיעות שחקים בתקופה הזו. עוד החלטה שרובנו מחליטים היא שהשנה נאכל יותר בריא, כלומר נפסיק לאכול חטיפים מלוחים ומתוקים, נוריד כמויות סוכר ומלח, נוריד משקאות ממותקים, וממתקים למיניהם, נאכל יותר פירות וירקות, נעשיר את התפריט בסיבים תזונתיים ונכין את האוכל בעצמנו במקום לקנות אוכל מתועש באריזות קפואות.

האמת היא שזו החלטה שלא קל לעמוד בה, במיוחד במירוץ החיים המתמיד, כשיש לנו כל כך הרבה דברים לטפל בהם ולג’נגלר בין עבודה תובענית, חינוך, בריאות, ספורט וחוגים לילדים, טיפוח הזוגיות, עזרה להורים, שמירה על חיי חברה וגם טיפוח עצמי מדי פעם. אז למי יש כוח להכין פיצה ביתית מקמח מלא ורוטב מעגבניות טריות? מתקשרים 1-700 (וכו’) ויש ארוחת ערב לילדים. האמינו לי, אני מבינה את זה היטב. 25 שנה הייתי חלק ממירוץ העכברים הזה, ולפעמים גם אני הזמנתי פיצה. אני מאמינה שלא צריך להיות קיצוניים בשום דבר, גם לא בנושא אוכל. מותר מדי פעם גם להזמין פיצה, או לקנות לילדים מנת פלאפל. השאיפה והיעד שאנחנו צריכים להציב לעצמנו היא לאכול בריא יותר. זה לא או הכל או כלום. הכל עניין של מינונים ומגמה. כל ארוחה בריאה שאכלתם או שנתתם לילדים שלכם זה רווח נקי. בהתחלה זה אולי יראה קשה, אבל אח”כ נכנסים לשיגרה והעניין הופך קל ונעים יותר והכי חשוב: הסיפוק שנתת למשפחה אוכל בריא הוא עצום.

אם רוצים להכין לבד, יש בבלוג שלי המון מתכונים מהם ניתן להכין די בקלות אוכל בריא. כמו כן, ניתן לפנות אלי ואני עונה על שאלות ועוזרת כמיטב יכולתי. בדיוק לשם כך הבלוג שלי קיים: כדי שתכינו ותיהנו, גם אתם, מהאוכל הטעים והבריא שאני מבשלת.

מי שרוצה ללכת על אוכל מוכן, יש היום אפשרויות מגוונות, היות והמודעות לתזונה הבריאה תפסה תאוצה בשנים האחרונות.

החידוש שאני רוצה לספר עליו כאן הוא מיזם חדש בשם “באבריא” – אוכל מבושל, מזין ובריא שמגיע עד אליכם. (אם אתם באזור החלוקה, כמובן). האוכל מתאים במיוחד לילדים ולאנשים עסוקים שרוצים לאכול אוכל ביתי אך אין להם את היכולת או הזמן להכין בעצמם.

באבריא קציצות עוף עם אורז מגדרה  - צילום בלה

באבריא קציצות עוף עם אורז מגדרה – צילום בלה

אוכל ביתי ישראלי, טעים, שמתאים ואהוב ע”י הילדים. הם התחילו את המיזם עם הכנת אוכל לצהרונים בבית ספר ״נטעים״ ברמת גן. בדקו מה ילדים אוהבים ותיקנו תוך כדי תנועה.

רבים מודעים לכך שחשוב להרבות בסיבים תזונתיים (מסייע למניעת כולסטרול וסוכרת), לכן באוכל של באבריא הספגטי מקמח מלא, הפתיתים משלבים קמח מלא עם קמח רגיל (כי הילדים לא אכלו את זה כשהכל היה מחיטה מלאה), האורז מלא משולב עם אורז רגיל, והכל בעבודה צמודה מול התזונאית ענת לויתן כדי לספק לסועד את מלוא המרכיבים שהוא צריך לקבל בארוחה.

חשוב מאד: על כל אריזה יש תווית מזון עם כל הרכיבים כולל טבלת ערכים תזונתיים. את הפירוט עבור כל מנה ומנה ניתן למצוא גם באתר. שקיפות זה ערך חשוב מאד בעיני.

ראיינתי את השף הראשי של באבריא - שף אילן יניב (שעבד בצרפת במסעדות עם 3 כוכבי מישלן!) וביררתי בשבילכם את הפרטים חשובים שבטח יעניינו אתכם:

  • אין בתפריט אוכל מטוגן. גם בתהליכי ההכנה אין טיגון. הכל אפוי ומבושל, מכיל הרבה ירקות וסיבים תזונתיים. לא משתמשים ברסק עגבניות, לא באבקות מרק, ללא חומרים משמרים וללא שום תוספות מלאכותיות.
  • שילוב של ירקות בכל מנה. כך למשל בתוך הקציצות יש 30% ירקות (בטטה, כרובית וכדומה) שמוחבאים בפנים, מבלי שהילדים יודעים על כך. זה מוסיף בריאות וערכים תזונתיים אך גם רכות לקציצה.
  • כל  המנות מגיעות מצוננות (4 מעלות), כך שגם אם מזמינים בצהרים אוכל הביתה לילדים או למקום העבודה, יש לחמם את המנה 2-3 דקות במיקרו.
  • תאריך התפוגה כל מנה הוא  2-3 ימים מהייצור.
  • מחיר המנה שווה לכל נפש: 30 ₪ (משקל כל מנה 420-450 גרם). מנת אורז עולה 8 ₪. אין מינימום הזמנה.
  • המטבח מצויד ומאובזר ומנוהל בהתאם להנחיות של משרד הבריאות ובפיקוח הרבנות גבעתיים.

בין המנות ניתן למצוא:

  • קציצות עוף מבושלות ברוטב אדום ופיקנטי ומוגשות עם מג’דרה – טעמתי וזה היה טעים ביותר!
  • קציצות דג ברוטב עגבניות ואריסה על קוסקוס מלא – לדעתי היה להן טעם דגי מדי.
  • קציצות בשר עם פסטה ברוטב עגבניות וריחן – בעלי טעם ואהב מאד.
  • ספגטי מקמח מלא ברוטב בולונז
  • גולש בקר עם בצקניות
  • פאייה פתיתים עם פרגיות וקציצות עגל

 

המנות הצמחוניות מסומנות האתר. ביניהן אפשר למצוא:  

  • קציצות עדשים וירקות ברוטב עגבניות ואריסה עם קוסקוס – המנה הטובה ביותר לדעתי, ויש לי גם מתכון! (בהמשך…)
  • קובה סלק צמחוני (כי מי לא אוהב קובה סלק???)
  • קובה מטפונייה צמחונית
  • פאייה פתיתים מחיטה מלאה עם ירקות שורש
קציצות עדשים באבריא - צילום בלה

קציצות עדשים באבריא – צילום בלה

קציצות עדשים וירקות ברוטב אריסה ועגבניות – מתכון באדיבות שף אילן יניב:

חומרים לקציצות:

  • 200 גר עדשים כתומות
  • 2 גזר בינוני
  • 1 בצל קטן
  • 2 גבעולי סלרי
  • 1 קישוא בינוני
  • כפית תימין טרי קצוץ
  • כפית לימון כבוש קצוץ
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 שן שום קצוצה
  • 2 כפות קוואקר
  • 3 כפות פרורי לחם
  • חצי כפית פישתן טחון
  • 3 ביצים
  • חצי כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור
  • קורט מוסקט טחון
  • רבע כפית פפריקה מתוקה

.

חומרים לרוטב אריסה ועגבניות:

  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 2 פלפל אדום חתוך לקוביות
  • 4 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים גס
  • 2 שיני שום קצוצות
  • חצי כוס כוסברה טרייה קצוצה
  • 1 יח עגבניות בשימורים עדיף איטלקיות (400 גר)
  • 2 כפות לימון כבוש קצוץ דק
  • כוס מים
  • 3-4 כפות אריסה
  • כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור טחון

.

אופן הכנת הקציצות:

  1. לבשל את העדשים עד לריכוך ולקרר.
  2. להעביר את הירקות בפומפיה.
  3. לערבב את כל מרכיבי הקציצות יחד למרקם חלק לבדוק תיבול, לקרר.
  4. להכין קציצות קטנות ולשים על מגש משומן בשמן זית ולמרוח מעט שמן זית על הקציצות.
  5. לאפות את הקציצות בתנור שחומם מראש לחום גבוה כ-220 מעלות למשך כ-15 דקות.

.

הכנת הרוטב:

  1. בסיר בינוני לטגן את הבצל, פלפל אדום, סלרי ושום כחמש דקות.
  2. להוסיף את העגבניות ולבשל עוד 3 דקות.
  3. להוסיף מים, עגבניות שימורים קצוצות, אריסה, לימון כבוש, תבלינים למעט הכוסברה.
  4. להביא לרתיחה ולבשל עם אש נמוכה למשך כ- 20 דקות.
  5. להוסיף כוסברה ולבדוק תיבול לפי הטעם. אפשר להוסיף אריסה כדי לקבל יותר חריפות.
  6. להוסיף את הקציצות האפויות לרוטב ולבשל עוד 5 דקות.
  7. להגיש עם קוסקוס מקמח מלא.

.

לסיכום:  באבריא מספק מנות טריות של אוכל בריא, טעים ומזין עד הבית.  פתרון מצוין לילדים, לקשישים שקשה להם כבר לבשל בעצמם, לאנשים העובדים והעסוקים שרוצים ליהנות מאוכל בריא בטעם ביתי.

הזמנות באינטרנט באתר: babari.co.il

אזורי החלוקה: רמת גן, גבעתיים, פ”ת, ת״א, גבעת שמואל. ניתן להזמין טלפונית גם מאזורים אחרים:  077-4070171

ימי משלוח: א-ה

עלות משלוח: 15₪. מהזמנה של 150 ₪ ומעלה לא משלמים דמי משלוח.

 בתיאבון!

חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

סלט גזר

שקית גפרורי גזר, עשבי תיבול ורוטב טוב. מי צריך יותר מזה? אה, מלך שאוכל בכיף ומפרגן.   מרכיבים: 1/2 ק״ג גזר חתוך לגפרורים....

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה