הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 426

עוקבים: 420

החל מיולי 2010

מתכון לאורז חגיגי עם ירקות ואגוזים שיקפיץ כל ארוחה.

18/09/2015

אורז חגיגי עם בטטה כרובית וקשיו 2
בתקופת החגים אפילו אורז הוא לא סתם אורז. כולנו מחפשים להגיש מנות חגיגיות, יפות ומזינות אך יחד עם זאת לא כל כך מסובכות להכנה.
לשם כך, הבאתי את האורז החגיגי הזה.
הוא יכול להיות תוספת לארוחת חג, ובשבילי הוא כמעט ארוחה שלמה, עם טחינה בצד למשל.
לצורך הכנת המנה, ניתן לבשל מראש אורז (אני הכי אוהבת את הבסמטי, אך כל אורז שאתם רגילים להכין ואוהבים יתאים כאן. כן, כן, אפילו אורז מלא). כמו כן, ניתן ואף רצוי לאפות בתנור את הכרובית והבטטה כך שלקראת הארוחה, מאחדים את הכל ומגישים לשולחן. מניסיון שלי – המנה נחטפת ומהר!
המרכיבים:
  •  1 כוס אורז בסמטי מבושל לפי הוראות ההכנה
  • 1 כרובית מופרדת לפרחים קטנים
  • 2 בטטות חתוכות לקוביות קטנות (1.5 ס״מ בערך)
  • 1 כרישה גדולה קצוצה דק
  • 1-2 שיני שום כתושות
  • 10 פיטריות קצוצות גס (אופציונלי)
  • 1/2 כוס אגוזי קשיו קצוצים גס
  • 2 כפות עלי בזיליקום קצוצים
  • 1 כף עלי נענע קצוצים
  • שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל גרוס

לרוטב:

  • 2 כפות רוטב בסיס לבישול* (אסם) – ראו הסברים והערות למטה.
  • 2 כפות מים
  • 1 כף רוטב סויה (רצוי מופחת נתרן)
אופן ההכנה:
  1. לחמם תנור ל-180 מעלות
  2. לפזר את פרחי הכרובית בתבנית מרופדת בנייר אפייה, לזרות מעט מלח גס ופלפל גרוס ולזלף מעל שמן זית.
  3. לאפות כחצי שעה עד לריכוך והשחמה קלה של הכרובית. רצוי להפוך את הכרובית פעם אחת במהלך האפייה.
  4. להניח את קוביות הבטטה בתבנית מרופדת בנייר אפייה,  לזרות מעט מלח גס ולזלף מעל שמן זית.
  5. לאפות כ-20 דקות עד לריכוך והשחמה קלה של קוביות הבטטה. רצוי להפוך את הבטטה פעם אחת במהלך האפייה.
  6. לערבב בקערה קטנה את מרכיבי הרוטב.
  7. לחמם סיר או מחבת עמוקה ולאדות את הכרישה ב-1-2 כפות שמן זית תוך כדי ערבוב.
  8. אם החלטתם להשתמש גם  בפטריות, זה הזמן להוסיפן.
  9. להוסיף גם את השום ולאדות תוך בחישה למשך חצי דקה בערך.
  10. להוסיף פנימה את האורז המבושל ואת הרוטב ולערבב בעדינות בתנועות כלפי מעלה כדי שהאורז לא יתרסק וידבק.
  11. לקלות את הקשיו במחבת יבשה עד שמתחיל להזהיב ולהעביר מיד לקערה קטנה להפסקת הקלייה.
  12. לפני ההגשה להוסיף את קוביות הבטטה ופרחי הכרובית לאורז המתובל, לערבב קלות, לזרות מעל את הקשיו הקלוי ולעטר בבזיליקום ונענע.
אורז חגיגי עם בטטה כרובית וקשיו 1
הערות:
* רוטב בסיס לבישול של אסם הוא רוטב סמיך עשיר בטעמים, שניתן להכין ממנו אין סוף מתכונים. ממש כך! אני הכנתי איתו גם סלמון בתנור (שיצא עם מראה וטעם קצת מעושן והלהיב את האורחים שלי), ירקות מוקפצים ועוד. ע”ג האריזה הם מספרים על 5 מתכונים ובאתר Bishulim.co.il תוכלו למצוא עוד רבים אחרים.
* הרוטב מאד עשיר ואין צורך לשים ממנו כמות גדולה, כך שלמרות תכולת הנתרן והפחמימות ( סוכרים) הגבוהה שלו, המנה המוגמרת יכולה עדיין להיות בריאה ומזינה.
* הרוטב מכיל דבש. לגרסה הטבעונית ולמי שלא אוכל דבש ניתן להמיר את הרוטב בתערובת של 3 כפות רוטב סויה מופחת נתרן, 1 כפית סילאן, 1/2 כפית חרדל, 1 כף רוטב צ’ילי מתוק ו 1/2 כפית שטוחה קורנפלור, אותם מערבבים יחד לפני הוספתם לאורז.
בתיאבון!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה