הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

אם אתם רוצים להפתיע את האורחים בחג עם מנה ייחודית וטעימה להפליא ולקצור מחמאות וקריאות התפעלות מכל הטועמים, זאת המנה בשבילכם

01/09/2015

 

מנת דג מגולגל חגיגית וטעימה | כלים: גולף&קו

בראש השנה נהוג אצלנו לאכול מאכלים עגולים, שהידועה בהם היא החלה העגולה, ולברך ״שתהיה לכולנו שנה עגולה״.

לכן, כשחשבתי על מנת דג חדשה לארוחת החג, החלטתי להכין את מנת הדג כמנה עגולה, כדי שהשנה הבאה עלינו לטובה תהיה שנה של קשרי חברות ואהבה, שנה של חיוך, אחווה ועזרה הדדית, שנה שתעבור חלק בלי מהמורות, בלי מעצורים, בלי קשיים ובלי הפרעות. בקיצור -  מה שאני מאחלת לכולנו זה פשוט: שנה עגולה!

  ואז נזכרתי במתכון שלמדתי פעם מהשפית אפרת ליבפרוינד: רצועות פילה דג מגולגלות ובניהן ממרח אגוזים. על אותו עקרון, הכנתי הפעם את הדג עם ממרח פסטו. אני מכינה את הממרח הן בגרסתו הקלאסית כפי שאסביר תכף, והן בשילוב עלים ירוקים למיניהם תוך שימוש בסוגים שונים של אגוזים לפי המתכון שלי לממרח ירוק. כך או כך יוצא מעולה! אל תגלו לאף אחד – אבל ניתן להשתמש גם בממרח פסטו קנוי, למשל זה של חברת אוליביה שהוא מצוין.

אם דג מגולגל נשמע לכם מסובך, תתפלאו לראות שזה ממש פשוט וכל אחד יכול להכין במינימום מאמץ ואפילו בלי אמצעים מיוחדים. אני אסביר בצורה מפורטת למדי את כל השלבים (+ טריק להכנת רינגים בבית) כך שהאמינו לי, גם אתם תוכלו להפתיע את האורחים בחג עם מנה ייחודית וטעימה להפליא ולקצור מחמאות וקריאות התפעלות מכל הטועמים.

 המרכיבים ל-4 מנות:

 לדגים:

  • 4 פילטים של דג לבן בגודל דומה (דניס, מוסר, אמנון ואפילו סול)
  • 4 פטריות שמפיניון קטנות

 

 לרוטב פסטו:

  • צרור גדול של בזיליקום
  • 50 גרם צנוברים
  • 1-2 שיני שום
  • שמן זית, בערך 1/2 כוס.
  • מלח, פלפל
  • אופציונלי – מיץ מחצי לימון

 

 לעגבניות צלויות:

  • 1 סלסלה עגבניות שרי באשכולות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1 כפית סילאן
  • עלים מענף אחד של טימין
  • מלח ים גס
  • פלפל

 

להגשה:

  • צנוברים קלויים,
  • עלי בזיליקום קצוצים
  • שמן זית

 

אופן ההכנה:

נתחיל בהכנת העגבניות הצלויות (ניתן להכין כמה ימים מראש ולשמור במקרר):

נחתוך את אשכולות העגבניות לאשכולות קטנים של 4-6 עגבניות בכל אשכול.

נניח את האשכולות בתבנית צלייה (נון סטיק).

נערבב את שאר החומרים ונזלף אותם מעל העגבניות. נכסה את התבנית בנייר אלומיניום ונצלה את העגבניות בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות במשך 20 דקות.

נסיר את הנייר ונצלה את העגבניות עוד 5 דקות בלי כיסוי, כך שהן יתקרמלו מעט.

עגבניות צלויות ומקורמלותעגבניות צלויות ומקורמלות

רוטב הפסטו (ניתן להכין כמה ימים מראש ולשמור בצנצנת אטומה במקרר):

נכניס לתוך בלנדר (או מעבד מזון) את צרור הבזיליקום והשום ונתחיל לרסק. כשהעלים נקצצים, נוסיף את הצנוברים, קורט מלח, פלפל שחור גרוס ומעט שמן זית ונמשיך בפעולת הבלנדר תוך כדי מזיגה איטית של שמן זית עד לקבלת מרקם משחתי אחיד. לפני סיום ניתן להוסיף מעט מיץ לימון לשימור הצבע הירוק הבהיר, מה גם שלימון ודג הולכים טוב יחד. אבל זה לא חובה.

הכנת הדגים:

את הדגים נאפה בתנור בתוך טבעות “רינגים”, אותם ניתן היום לקנות בכל חנות לחומרי אפייה (כולל ברשתות הכלים החד פעמיים, למרו תשזה ממש לא חד פעמי) או להכין לבד בבית מנייר אלומיניום מקופל וסגור לצורת עיגול, ע”ע בתיה עוזיאל. לי יש בבית 6 רינגים, כך שכשאני צריכה כמות גדולה יותר אני מכינה לבד מנייר אלומיניום ומשלבת ביניהם, כפי שתוכלו לראות בתמונה שלהלן:

הדגים נאפים בתוך “רינגים”

אחרי שיש לנו רינגים, קנויים או תוצרת בית, ננית אותם ע”ג תבנית מרופדת בנייר אפייה ונמרח (או נרסס) אותם בשמן זית כדי להקל על הוצאת הדג אחרי האפייה.

נחתוך כל פילה של דג לאורך ל- 3 חלקים כך שנקבל רצועות ברוחב של 2-3 ס”מ. לא צריך כאן סרגל, רק שיראו די אחיד.

נכניס לקערה 4 כפות ממרח פסטו נוסיף פנימה את רצועות הדג ונערבב בעדינות כך שהדגים יצופו בממרח.

ניקח רצועה, נכניס לתוך הרינג המשומן בצמוד לדופן. ניקח רצועה נוספת ונכניס לאותו רינג להשלמת העיגול. ניקח רצועה שלישית ונחזור על הפעולה כך שנקבל מעין ספירלה חלולה של דג בתוך הרינג.

ניקח פטריית שמפיניון ונכניס אותה לתוך החור שמתקבל, כמו בתמונה. הפטרייה תשמור על הצורה של הדג שלא יקרוס לנו פנימה במהלך האפייה.

נזלף מעל הפטריה מעט שמן זית, ונכניס את  התבנית לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 12-13 דקות. זהירות. לא לייבש את הדג.

הצעת הגשה קבוצתית, למרכז השולחן | כלים: גולף&קו

הגשה והרכבת המנה:

נסיר את הרינגים מהדגים האפויים ונעביר אותם בזהירות בעזרת תרווד לצלחת הגשה יפה. נסדר ביניהם את אשכולות העגבניות, נפזר מעט צנוברים ומעט עלי בזיליקום קצוצים ונזלף קצת שמן זית.

נגיש את הצלחת לשולחן ונרשים את כולם. נגיש לכל סועד גד מגולגל אחד ואשכול של עגבניות.

הצעת הגשה אישית, בצלחת חגיגית | כלים: גולף&קו

חג שמח!

שנה טוב ועגולה לכולם!

חיים וטעים!

לאינסטגרם של גולף&קו – @golf.co

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה