הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

עוגה מפתיעה על טהרת קמח הכוסמין, עם יוגורט ופירות יער. העוגה רכה, נימוחה ולחה ומתאימה בול לקפה של הבוקר.

28/08/2015

עוגת שיש פירות יער פרוסה

עוגה שהמצאתי מתוך מצוקה וקצת בושה: גיליתי שאין לי קמח רגיל בבית. רק קמח מלא וקמח כוסמין מלא.

כמובן, שהרגשתי שאני חייבת, אבל ממש חייבת לאפות עוגה! מיוחדת שחלמתי עליה. וחלומות צריך להגשים. נכון? במיוחד שהחלום כלל עוגת שיש, אבל במקום לשלב קרם חום (קקאו או שוקולד) היה בשיש הזה קרם ארגמני של פירות יער חמצמצים.

טוב, נחזור למציאות. אין קמח! מה עושים? “מסתכנים”! כך יצאה לי עוגה על טהרת קמח הכוסמין, עם יוגורט ופירות יער. העוגה רכה, נימוחה ולחה ומתאימה בול לפתוח את הבוקר.

המרכיבים לתבנית מלבנית 30X10 (אינגלישקייק גדולה)

  • 3 ביצים L
  • 1 ו- 1/4 כוסות  כוסות סוכר
  • 1 גביע יוגורט ביו 3% (200מל – תנובה)
  • 1 כף גרידת לימון
  • 3/4 כוס שמן
  • 2 ו- 1/2 כוסות קמח כוסמין מלא
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתיה

לפירות:

  • 200 גרם פירות יער: אני ערבבתי חמוציות עם אוכמניות (קפואים של שופרסל)
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • מיץ מחצי לימון

להגשה:

  • מעט אבקת סוכר (לא חובה)

אופן ההכנה:

להביא את הפירות לרתיחה ולהעביר ללהבה נמוכה. להוסיף את אבקת הסוכר ומיץ הלימון ולבשל יחד כ- 5-7 דקות עד לריכוך. לסנן את הנוזלים ולצנן את הפירות במקרר.

להקציף (רצוי במיקסר) את הביצים עם הסוכר ולהוסיף בהדרגה את השמן, היוגורט וגרידת הלימון עד שמתקבלת עיסה אחידה.

בקערה נפרדת, לנפות יחד את הקמח, הסודה לשתיה ואבקת האפייה, להוסיף ידנית את התערובת לעיסה ולערבב בעדינות רק עד להטמעה. חשוב להימנע מבחישת יתר.

להעביר חצי מכמות בלילת העוגה לתבנית מלבנית משומנת, לצקת מעל חצי מכמות הפירות, לצקת את יתרת הבלילה ומעל להניח בזהירות את הפירות בצורת “כתמים, ולא בשכבה אחידה. לערבב קצת בין הפירות לבלילה הלבנה כך שתיווצר דוגמת שיש.

עוגת שיש פירות יער לפני אפייה

לאפות ב-175 מעלות כ- 40 דקות, עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא עם פירורים לחים.

להוציא את העוגה מהתנור ולצנן לטמפרטורת החדר. כן, זה קשה אבל חיוני. לא להפוך ולא לחתוך כשזה חם.

העוגה נשמרת מכוסה היטב במקרר למשך 4 ימים (נס שלא נגמרה לנו קודם!)

לפני ההגשה לפדר במעט אבקת סוכר.

בתיאבון!

חיים וטעים!

עוגת שיש פירות יער פרוסה 3

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה