הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

חזה עוף על האש, בתיבול אסייתי, הופך את יום העצמאות למענג ובריא יותר. חזה עוף + סלט ירוק עם חמוציות + בטטה צלוייה = ארוחת צהרים לתפארת מדינת ישראל

10/05/2011

למי שמשתדל (כמוני) להימנע מבשר אדום, מצורף הנמשך מתכון מנצח לחזה עוף עסיסי בניחוח אסייתי שהופך כל מנגל להנאה צרופה ובריאה. חזה עוף הינו מקור מצוין לחלבון! בשר עסיסי ודל שומן.

כדאי לצלות או לטגן במחבת רק עד שמוכן ולא יותר – שלא יתייבש

המרכיבים :

1 ק”ג חזה עוף (לא לפרוס דק מדי ולא לדפוק לשניצל)

למשרה:

1/2 כוס רוטב סויה

1 כוס מים

2 כפות חומץ אורז (אפשר גם חומץ רגיל)

2 כפות סוכר חום (דמררה – סוגת)

2 כפות רוטב צ’ילי מתוק

1 כפית ג’ינג’ר טרי מגורר (או קוביית דורות)

1 קוביית שום כתוש (דורות)

מעט צ’ילי גרוס (לאוהבי החריף שבינינו)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את חומרי המשרה בקערה שיכולה להכיל בתוכה את נתחי העוף.
  2. משרים את חזות העוף במשרה לפחות שעה לפני הצלייה, אני עושה זאת לילה קודם.
  3. ביום חול – מחממים מחבת פסים מרוחה בכף שמן קנולה, (ביום העצמאות – מנגל) וצולים את חזה העוף כ- 3 דקות מכל צד.
  4. בתאבון.
  5. שיהיה לכולנו חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה