הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

עוגת פירות קייצית, מתוקה חמצמצה וטעימה בטירוף, כזאת שקשה להפסיק ליישר…

31/07/2015

סיגלית זו אחותי הקטנה, האהובה והיחידה, ומי שיש לו אח קטן מבין שתמיד ארצה לשמח אותה, לגונן עליה, להקל עליה. היא הרי אחותי הקטנה.
לכן, כשאני רוצה לפנק אותה אני מכינה לה את מה שהיא הכי אוהבת: את עוגת השזיפים שלי. הפעם עשיתי קצת שינויים (שדרוגים בריאותיים), הפחתתי בכמות הסוכר,  השתמשתי רק ב-3 ביצים ואפילו שילבתי מעט קמח מלא. התוצאה היתה מצוינת!
image
אז הנה עוגת השזיפים שסיגלית הכי אוהבת!
המרכיבים:
לעוגה:
3 ביצים L
1.5 כוסות סוכר
1 כוס חלב (או חלב סויה)
4 כפות מיץ לימון
1 כף גרידת לימון
3/4 כוס שמן
2 כוסות קמח
1/2 כוס קמח מלא
1 אבקת אפייה
לשכבת השזיפים:
7 שזיפים שהושרו ב-2 כפות סוכר דמררה ו-2 כפות קוניאק במשך שעתיים
לפני האפייה:
1-2 כפות סוכר דמררה (לא חובה)
להגשה:
מעט אבקת סוכר
אופן ההכנה:
להקציף (רצוי במיקסר) את הביצים עם הסוכר ולהוסיף בהדרגה את השמן, החלב, מיץ הלימון וגרידת הלימון.
מתקבלת עיסה סמיכה.
להפסיק את פעולה המיקסר.
בקערה נפרדת, לנפות יחד את הקמחים ואבקת האפייה ולהוסיף ידנית את התערובת לעיסה הנוזלית.
לערבב בעדינות רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. חשוב להימנע מבחישת יתר.
להעביר את בלילת העוגה לתבנית עגולה משומנת בקוטר 26
לסנן את השזיפים ולפזר אותם בשכבה אחת מעל העוגה. הם ישקעו פנימה במהלך האפייה.
לזרות מעל מעט סוכר דמררה (לא חובה)
לאפות ב-175 מעלות כ- 50 דקות, עד שקיסם המוחדר לעוגה (לא לשזיפים, אלא לעוגה עצמה) יוצא עם פירורים לחים.
להוציא את העוגה מהתנור ולצנן.
לפני ההגשה לפדר במעט אבקת סוכר.
הערה: אפשר להכין את העוגה גם עם משמשים , נקטרינות או אפרסקים
בתיאבון!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה