הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

חוויות ותמונות מביקור במסעדת כרמיז במודיעין ומתכון לרביולי עם בטטה ושעועית ירוקה.

11/08/2015

בחודש האחרון, לא בא לנו להתרחק מהבית. זה מדהים העניין הזה. אולי זה החום, אולי הלחות, אולי המולת הילדים שבחופשה, אולי כל אלה יחד, או אולי סתם מצב רוח, אבל מצאתי את עצמי מתכנסת פנימה לרדיוס של עיר מגורי מודיעין. לכן יצא ממש טוב שהוזמנתי לבקר במסעדת כרמיז - מסעדה איטלקית – חלבית, חדשה.

הגענו למרכז המסחרי סולומון סנטר באחד מערבי השבוע ועלינו למעלה לפי השילוט. איזה מקום רחב ידיים נפרש לפנינו. איפה כדאי לשבת? זו סוגיה שתמיד חולפת בראשי כשאני נכנסת למסעדה. בכרמיז ניתן למצוא 3 צורות ישיבה: פנים המסעדה כולל שולחנות ישיבה קלאסיים (אני בחרתי בשולחן כזה. הכי נוח לי ככה, גם לאכול וגם לצלם) ופינות ישיבה עם כורסאות. בנוסף, ניתן לשבת במרפסת חיצונית הגדולה שממנה יש נוף מדהים לתל אביב ואפילו רואים את קו הים. חוץ מהימים שבהם האויר לא זז ונראה כאילו אנחנו חיים בתוך מרק מהביל, במרפסת יש אויר צח וניתן לערוך בה אירועים כמו ימי הולדת, בריתות, אירועי חברה וכדומה

תפריט המסעדה מחולק לקטגוריות: פיצה, פסטה, פוקצ’ה, מרקים, סלטים וכדומה ולא כמו החלוקה המסורתית של מנה ראשונה ועיקרית. גישה זו מקובלת במסעדות שגולת הכותרת שלהן היא פיצה – פסטה, וזו כאמור ההתמחות של כרמיז! חשוב לציין כי מסעדת כרמיז פועלת במתכונתה הנוכחי מספר חודשים בלבד, לאחר שפעלה 9 שנים תחת השם “ביג אפל פיצה”, וניכר במקום שאפיית פיצה זו המומחיות והאהבה שלהם. כך שלמרות שהקונספט של המקום השתנה מפיצריה למסעדה איטלקית, הטעם של בצק הפיצה האיכותי (המיוצר במקום לפי מתכון סודי!) נשאר.

מגזרת הפיצות והבצקים טעמנו פיצה שמפיניון אישית המגיעה עם פטריות טריות ובצל צלוי. 52 ש”ח. זו פיצה נהדרת! בצק קראנצ’י וטעים בדיוק כמו שפיצה צריכה להיות, תוספות מצויינות, כמות נכונה של רוטב עגבניות וגבינה בלי להטביע את הכל בנוזלים, הבצל הצלוי מרוקמל ומתקתק – תענוג. איזה מזל שהגישו לנו את הפיצה הזו בלי שנבחר, כי בצל צלוי הוא לא הבחירה הראשונה שלי, אבל כאמור, מנה מעולה.

פיצה כרמיז

מגזרת הפוקצ’ות טעמנו את הפוקצ’ה פלפלים בשני צבעים, שגם היא הגיעה עם “הלהיט התורן” בצל צלוי, רוטב פסטו וגבינת עיזים. שוב, בצק נפלא, שמן זית בנדיבות, ושפע של טופינג. מנה טעימה וכייפית. 38 ש”ח. יש לי הערה קטנה אחת: אוהבת את הפלפלים הקלויים שלי קלופים.

פוקצה ופיצה כרמיז

לגבי הפסטות, גם במקרה הזה הלכו ברכמיז על הטוב ביותר. הפסטות המוגשות במקום מיוצרות ע”י פסטה דלה-קזה של משה בראל, שאותו אני מכירה כבר עשרות שנים, כצרכנית ותיקה ומפרגנת שלו. עוד כשהיינו זוג צעיר ותפרן, היינו נוסעים אליו לחנות/מפעל ביתי בכפר מלל וקונים קילו אחד של פטוצ’יני ממנו היינו מקפיאים חצי ואת החצי השני אוכלים בארוחת השבת.

מגזרת הפסטות טעמנו רביולי עם ירקות, על בסיס שמן זית. הרביולי מצויין ועשוי היטב! ניכר במנה שהפסטה איכותית וההכנה גם היא מדוייקת, עם מרכיבים טריים וטובים. 55 ש”ח. - יש מתכון בהמשך!

רביולי שעועית ירוקה כרמיז

מנת פסטה נוספת שטעמנו היתה ניוקי רוזה. מנה טעימה אך כבדה מדי בשל גודלה וכמות הרוטב. לדעתי היא ענקית ואני ממליצה להקטין אותה. ואין סיבה לתת מנה כל כך גדולה. מה גם שבגזרת הצלחות, כדאי היה להשקיע קצת…

ניוקי רוזה כרמיז

טעמנו גם סלט טוסקני של עגבניות ומוצרלה. 48 ש”ח. שוב, מנה ענקית ועשירה של עגבניות, כדורי בייבי מוצרלה, עלים ירוקים (בעיקר חסה, למרות שבתפריט כתוב אורוגולה) רוטב פסטו ובצל סגול (שלי בלי בצל). המנה הוגשה עם פוקצ’ה ממכרת. המלצה שלי – להקטין את המנה! או לחלוק אותה בין הסועדים בשולחן.

סלט עגבניות ומוצרלה כרמיז

לקראת סיום, למרות ששנינו היינו מפוצצים, טעמנו, אבל ממש בקטנה 2 קינוחים ש”אי אפשר ללכת מכאן בלי לטעום מהם”. הקינוחים הגיעו בצנצנות חמודות, כמו שאופנתי עכשיו מאד. טירמיסו וקראמבל גבינה ותות – 24 ש”ח לקינוח. מה להגיד – שניהם היו עשירים וטעימים להפליא.

קינוח כרמיז

רביולי בשמן זית בטטה ושעועית ירוקה

מאת השף יוסי מימון – כרמיז הבית האיטלקי במודיעין 
 
חומרים למנה אחת: 
  • 3 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום
  • 1 בטטה בינונית צלויה בתנור במלח גס
  • חופן שעועית ירוקה
  • חופן עגבניות שרי מתוקות חצויות לשניים
  • רביולי איכותי במילוי תרד וריקוטה (אפשר גם במילוי אחר לפי הטעם) – שבושל במים רותחים לפי הוראות היצרן.
 אופן ההכנה:
  1. מחממים מחבת לחום גבוה ובוזקים שמן זית.
  2. מוסיפים את השום, מקפיצים את השעועית ועגבניות השרי.
  3. מביאים לרתיחה ומוסיפים מלח ופלפל גרוס.
  4. מוסיפים למחבת את הרביולי ומקפיצים.
  5. מקשטים בבזיליקום ומגישים. 

לפני סיכום:

  • יש פיצה טבעונית ופוקצ’ה טבעונית מחיטה מלאה.
  • המקום כשר למהדרין – חלבי.
  • כרגע יש רק צמחוני, אך מתכננים להכניס בעתיד גם דגים.
  • מעת מעת נערכים במקום אירועים מיוחדים לקהל הרחב, ומתוכננות סדנאות: סדנת פסטה עם משה בראל, ערב מצחיק עם תמי סירקיס ועוד. ממליצה לעקוב אחר הפרסומים בעמוד הפייסבוק של המקום.

לסיכום: מסעדה עם אוירה טובה, בגישה שירותית, עם פיצות, פוקצ’ות ופסטות הכי טובות בעיר! 

כרמיז: חטיבת גולני 9, סולומון סנטר, מודיעין

א’-ה’: 08:30-23:00, שישי: 08:00-15:00, מוצ”ש: חצי שעה אחרי שבת ועד 24:00.

 בתיאבון!

חיים וטעים!

 

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה