הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 420

החל מיולי 2010

אם קונים ביום חמישי זר של אספרגוס בשוק ומשאירים אותו בכוס עם מעט מים,  קיבלנו גם אגרטל ירוק ורענן במטבח וגם מנה מצויינת לארוחת שישי.
מתכון קל ומהיר למנה שנראית יפה כמו מנה של מסעדה.
מי צריך יותר מזה? אני! צריכה עוד זר של אספרגוס!
אספרגוס זר
מרכיבים:
1 חבילת אספרגוס עדין
לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
1 כף רוטב סויה
מיץ מ-1 לימון גדול (או 2 קטנים)
1 כפית אריסה חריפה של אוליביה (שקיבלתי להתנסות והוכתרה כלהיט הבא של הבית)
1 בצל ירוק קצוץ לטבעות קטנטנות
פלפל גרוס
קורט מלח ים
1 כפית סילאן
1 כפית חרדל דיז׳ון חלק
להגשה:
חופן אגוזי מלך קצוצים גס
אספרגוס בויניגרט אריסה ואגוזים
אופן ההכנה:
  1. חותכים 2-3 ס״מ מתחתית האספרגוס.
  2. חולטים את האספרגוס במים רותחים, מומלחים מעט, במשך 2-3 דקות. מעבירים בעזרת כף מחוררת לצלחת הגשה. (אם לא מגישים מיד, מעבירים את האספרגוס למי קרח כדי לעצור את הבישול ולשמור על הצבע הרענן)
  3. מערבבים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים ממנו על האספרגוס שבצלחת.
  4. זורים מעל את האגוזים ומגישים.

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה