הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

היות ובתקופת החגים אנו סובבים סביב סיר הבשר (פשוטו כמשמעו), חשבתי על התקופה של “אחרי החגים” סלט חלבי ובריא המלא בירוקים מהסוג העשיר בערכים תזונתיים, פסטה שהיא פחמימה מורכבת וחלבון מגבינה, יכול להיות רעיון טוב. נכון?

09/10/2012

הכנתי והבאתי את הסלט לאירוע. ההתלהבות היתה גדולה מאד. תמונה שהעליתי לפייסבוק גררה המון בקשות למתכון.

רגע לפני המתכון, תבינו שמעבר לטעם הטוב, הסלט הזה הוא רווח נקי לבריאות:

המלך של הסלט הזה הוא הברוקולי. הברוקולי הוא לא רק מלך, הוא “גיבור על” בעל יתרונות תזונתיים רבים. הברוקולי הוא ירק ממשפחת המצליבים (כמו הכרובית והכרוב). הוא דל שומן, רק 28 קלוריות ל-100 גרם, מכיל את הויטמינים A, C ו-E בריכוז גבוה ונחשב לאנטיאוקסידנט (נוגד חמצון) חזק מאד. מה שאומר שהוא ישמור עלינו מפני הרדיקלים החופשיים העומדים להזקיננו (כלומר, אנטי-אייג’ינג). הברוקולי מכיל סיבים תזונתיים ומינרלים שונים המסייעים במניעת מחלות.

כדי להפיק את המקסימום מהברוקולי, עדיף לאכול אותו לאחר בישול קצר (כל עוד שומר על צבעו העז). בדרך זו המינרלים והויטמינים נספגים ברמות גבוהות יותר בגוף.

הסלט הזה נותן לברוקולי את הכבוד המגיע לו.

זהו, עכשיו נתחיל לבשל:

המרכיבים:

לסלט:

  • 2 כוסות פרחי ברוקולי (השתמשתי בקפוא שהפשרתי כמה שעות קודם)
  • כוס אפונה עדינה (השתמשתי בקפוא שהפשרתי כמה שעות קודם)
  • כוס שעועית ירוקה שלמה עדינה (השתמשתי בקפוא שהפשרתי כמה שעות קודם)
  • 2 בצלי שאלוט קצוצים דק
  • 1/2 חבילת עלי בייבי קצוצים גס
  • 1/2 חבילת פסטה מסולסלת או פנה (אפשר מחיטה מלאה)
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1/2 קופסא קוביות גבינה בולגרית
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת

לרוטב:

  • 2 כפות שמן שומשום
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות רוטב טריאקי
  • 1 שן שום כתושה (השתמשתי בקובייה של דורות)

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. לאחר סינון הפסטה מוסיפים לה כף שמן שומשום ומערבבים כך שכל הפסטה תהיה מכוסה בשמן.
  2. במחבת עמוקה או ווק מטגנים בצל שאלוט עד להזהבה.
  3. מוסיפים למחבת את הירקות המופשרים ומקפיצים יחד 3-4 דקות.
  4. מוסיפים את חומרי הרוטב וממשיכים להקפיץ מספר דקות.

הרכבת המנה:

  1. מניחים בצלחת הגשה עמוקה את הפסטה.
  2. מוסיפים את תוכן המחבת.
  3. מפזרים את 2 סוגי הגבינות מעל הירקות ומערבבים קלות.
  4. מפזרים מסביב את עלי הבייבי הקצוצים
  5. בתאבון! שיהיה לכולנו חיים וטעים!

הערות:

  1. הברוקולי מצוין לאנשים בריאים. לאנשים הסובלים ממחלות, כגון תת פעילות של בלוטת התריס לא מומלץ לצרוך ירקות ממשפחת המצליבים כלל.
  2. כל הכתוב הינו פרי ניסיוני האישי והידע שצברתי במהלך השנים. אין לראות באמור לעיל המלצות רפואיות או שיוך סגולות מרפא לירקות בפרט ולמזון בכלל.
  3. בכל שאלה רפואית מומלץ לפנות לגורם מקצועי מוסמך.
את ההשראה למתכון קיבלתי בסדנא שארגנה תנובה לקראת שבועות.

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה