הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

משתפת בחוויות שלי מ-2 ביקורים במסעדת גרנד קפה, הבראסרי של מסעדת טורקיז.

15/06/2015

לבוא במיוחד למסעדה בקניון נשמע אולי הזוי, אבל ההילה והזיכרונות שעוררה בי המילה ״טורקיז״ גרמו לי להחליט להגיע. כי לטורקיז, ששוכנת במתחם סי אנד סאן על חוף הים, יש נקודות זכות אצלי, כבר שנים רבות.

כך יצא שהגענו בשבת בצהרים לקניון רמת אביב לאכול במסעדת גרנד קפה – מסעדת הבראסרי מבית היוצר של טורקיז. בשבת חנויות הקניון סגורות, אך המסעדה ערוכה וממתינה לסועדים. ברחבה הגדולה, זו שעל יד הסופר פארם, ישבו להם כמה אנשים ואי אפשר היה לנחש מה קורה במרפסת. שם מתרחשת החגיגה האמיתית. בעצת המארחת ישבנו בחוץ, מזל שמזג האויר איפשר זאת. השולחן שלנו היה ממש על שפתה של בריכת דגים. הצצתי פנימה, דגים מוזהבים בינוניים, גדולים וענקים שחו בה להנאתם. נכון, זה קניון אבל יש די ג׳י, אויר טוב (תפסנו יום לא חם במיוחד), אוירה טובה, בר משקאות שממנו קיבלנו קאווה לי ובירה לו, “סושי פינוקים” והאורחים? נראים שמחים ומרוצים!

IMG_2738

עד שהגיעו המנות התבוננתי מסביבי על הקהל שישב שם. בחורות תמירות, דקות גיזרה עם שיער בהיר ארוך וחלק לבושות בשמלות קייציות אופנתיות. בחורים בחולצות פולו ומכנסי ברמודה בצבע חאקי. כולם בכפכפי אצבע (ממותגים) כי בכל זאת שבת בצהרים. התחושה היא שרובם מכירים זה את זה. לוחצים ידיים בין השולחנות. הנה גם ג’ודי וסטיב והילדים שלהם. הנה זאת, הדוגמנית הזאת נו…
אך יחד עם זאת, למרות שהגעתי מהפריפריה, הרגשתי שייכת. איכשהו יש משהו מחבק באווירת החופש הזו. ממש קפיצה קטנה לחו״ל.

מה טעמנו?

נתחי לוקוס ברוטב עגבניות – דג טוב ברוטב שמזכיר את ״המטבוחה״ של אמא שהגיע חם עם חתיכת לחם שאיפשרה לאסוף לפה את האדום החריף הזה. מנה מצוינת ופיקנטית שנזללה במהירות. 68 ₪.

IMG_2746

פלאפל שרימפס נחשב כאן למנת דגל. זו מנת פיוז’ן של שרימפסים פריכים מצופים בפלאפל ירוק, עם המון כוסברה, מטוגנים בשמן עמוק ומוגשים עם עגבנייה שרופה והרבה טחינה. הפלאפל היה חם, קריספי ועז טעם והיווה ניגוד לשרימפס העדין. התוספת של העגבנייה והטחינה המעולה עשו לי שמח בפה. 52 ₪.

IMG_2744

סושי עשיר בדגים וטעמים חולק בין השולחנות. זה היה חלק מההפנינג. סושי שעשוי כהלכה מחומרי גלם טריים וטובים יופי של שילושים ותיבול.

IMG_2747

לעקריות הוא לקח סטייק רוקה – נתח שייטל עם עלי רוקט ואמר לי שטעים לו. המנה שלו הגיעה עם פירה, שהיה לא פחות מחלומי (הפירה החלבי של טורקיז)! 72 ₪.

אני הזמנתי פילה דניס על מצע עדשים שחורות וחסה צלויה, והדגשתי שאני לא אוכלת בצל חי. המנה שהגיעה היתה רק דג וחסה צלויה בלי כל תוספת. את המצע של העדשים שחורות הם החליטו על דעת עצמם להחסיר היות ויש בה בצל. מחשבה נכונה, אך למה לא הודיעו לי? למה לא הוסיפו במקום משהו אחר? כי ״כאן רק מחסירים ולא מוסיפים״ אמרה לי המלצרית. נשמע לי הזוי. בכל מקרה הציעו לי לבחור מהתפריט משהו אחר. בחרתי ב”דג עם ירקות קלויים״ שהיה בסדר, לא מעבר והירקות שלצידו (סלק, זוקיני וכדומה) היו טובים.
כן, היתה להם תקלה, שלא היתה צריכה בכלל לקרות, אולם הטיפול בתקלה היה מקצועי. הוצעה מנה אחרת. הוצע קוקטייל (שסירבתי לשתות בגלל במגרנה), הוצע סושי (גם לו סירבתי, כי אחרת לא היה נשאר לי מקום לדג). אולם, תחושת האכזבה של המנה ה”עירומה” שקיבלתי התחלפה באיכפתיות ובניסיון לתקן את הטעות והרושם.

לקינוח חלקנו פאי תפוחים  עם כדור גלידת וניל. קלאסיקה!

IMG_2752
ואם היה לי עוד טיפונת מקום, הייתי לוקחת את הקינוח האהוב עלי – אפוגטו (שהוא גם הקינוח הזול ביותר) – 24 ₪.

אחרית דבר:

החלטתי שאני חוזרת לנסות אותם שוב.

ואכן, שבועיים לאחר מכן, שוטטתי לי עם חברה בקניון והחלטנו לאכול שם ארוחת צהרים. הפעם ישבנו בפנים כי היה ממש חם בחוץ. בחרנו לחלוק ארוחה עסקית. לראשונה לקחנו סלט ירוק עם אגוזים מקורמלים.  חסה אייסברג, חסה מסולסלת, דפדפי צנונית ושלל ירוקים פריכים וטריים שצופו ברוטב ויניגרט מצוין ומעל פוזרו בנדיבות רבה אגוזי לוז מסוכרים. מבחינתי זה בהחלט יכול להיחשב הסלט הירוק הכי טעים שיש!

IMG_2977

לעיקרית בחרנו בפסטה פפרדלה טרייה עם פירות ים ויין לבן. מנה נפלאה של פסטה עשויה בצורה מדויקת עם רוטב של שלל פירות ים, שכלל גם סקאלופס וציר פנטסטי שאיחד את הכל לכדי מנה מעודנת וטעימה להפליא. חשוב לציין שהמנות גדולות כך שחלקנו ארוחה אחת במחיר – 82 ₪. לא זול, אך בהחלט שווה! בטח אם זה לזוג.

IMG_2981

לסיכום, גרנד קפה טורקיז הוא אופציה שכדאי לנסות בין אם מבקרים בקניון במהלך היום או שבא לאכול טוב באווירה שמחה בסופ”ש. אני אמשיך לחזור לשם. כי לטעם ולאיכות יש סקס אפיל משלו, בתנאי שלא מבקשים שינוים במנות.

גרנד קפהאינשטיין 40, רמת אביב, תל אביב

א’ – ה’, 09:00-22:00
יום ו’ – 08:30-16:00
שבת – 09:00-23:00
טלפון להזמנות 03-5536677

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה