הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 418

החל מיולי 2010

מנה קלאסית מהמטבח האיטלקי, לזניה טריה ובריאה. מתאימה במיוחד לארוחה חלבית בשבועות

12/05/2015

אורלי1

 

לזניה היא מנה קלאסית מהמטבח האיטלקי, שאהובה הן על מבוגרים והן על ילדים.

זה שילוב מנצח של עלי פסטה עם רוטב עגבניות עשיר ותערובת גבינות שמהוות מקור טוב לסידן.

היות ואני משתמשת בגבינה רזה (קוטג’) ורק מעט גבינה צהובה (שגם היא מופחתת שומן) החלטתי להוסיף למנה גם פלפלים קלויים לתוספת טעם ומתיקות מאוזנת.

הלזניה מתאימה לשמש כמנה עיקרית בארוחה חלבית (למשל בחג שבועות) או כארוחת ערב לצד סלט.

 

מספר מנות: 12 מנות

דרגת קושי: קל

 

המרכיבים לתבנית 20X30:

  • 1/2 חבילה דפי לזניה
  •    50 גרם “נעם” גבינה צהובה 9% שומן פרוסה דק

לרוטב העגבניות והפלפלים:

  • 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 2 עגבניות טריות קצוצות דק
  • 1-2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות שמן זית
  • עלים מ- 2 ענפי אורגנו טרי (אני מגדלת בעציץ בכניסה לבית)
  • 2 פלפלים אדומים
  • 1/2 פלפל צ’ילי חריף (לא חובה)
  • קורט מלח
  • פלפל גרוס
  • 1/2 כפית סילאן

לתערובת הגבינה:

  • 3 גביעי קוטג’ 5% טרה
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קמח מלא
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

  1. קולים את הפלפלים האדומים על האש (אם יש תבנית צלייה) או בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות במשך 30 דקות. מוציאים, מכסים ממתינים קצת להזעת הפלפלים ומקלפים בקלות. קוצצים דק.
  2. להכנת רוטב העגבניות מכניסים לסיר את העגבניות, השום ושמן הזית ומטגנים יחד כחצי דקה. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות וכוס מים ומבשלים יחד על להבה נמוכה במשך 30-40 דקות. מוסיפים את הפלפלים הקלויים ומערבבים. מתבלים את הרוטב במלח, פלפל, (פלפל צ’ילי קצוץ אם מחליטים להוסיף),עלי אורגנו וסילאן.
  3. מערבבים יחד את מרכיבי תערובת הגבינות.
  4. להרכבת המנה מסדרים בתבנית שכבה של דפי לזניה. יוצקים מעל 1/3 מתערובת הגבינות. מעליה מורחים 1/3 מרוטב העגבניות. מעל מניחים שוב דפי לזניה, גבינות ורוטב עגבניות. חוזרים על הפעולה שוב כך שמתקבלות 3 שכבות: דפי לזניה, תערובת גבינה ורוטב עגבניות.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך 30 דקות.
  6. בזמן שהמאפה בתנור קוצצים את הגבינה הצהובה לפיסות קטנטנות.
  7. אחרי 30 דקות, מוציאים מהתנור, מפזרים את הגבינה הצהובה הקצוצה ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות, עד שהגבינה ניתכת מעל המאפה.
  8. מוציאים מהתנור ומניחים להתייצבות למשך 15 דקות לפני שחותכים למנות.
  9. בתיאבון!
  10. חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה