הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 420

החל מיולי 2010

חוויות ותמונות ממסעדה הודית צמחונית וידידותית לטבעונים ברמלה + הגרסה שלי לתבשיל “אלו גובי” כרובית ותפוחי אדמה

29/04/2015

 
בכניסה לשוק רמלה, על הכביש הראשי של העיר, קצת אחרי בניין משרדי הממשלה והקניון החדש שנתנו תנופה לעיר והכניסו אליה את תושבי היישובים הסמוכים, עומדת כבר 26 שנה מסעדת מהרג׳ה.
כפי שניתן להבין מהשם מדובר במסעדה הודית. מי שמכיר אותי שנים רבות בטח יהיה מופתע, כי עד לשנים האחרונות לא חשבתי שאני מחבבת את הסגנון הזה. משהו בתיבול היה לי כבד מדי. אולם ביקור בשוק ההודי בדרבן שבדרום אפריקה, ארוחה מצויינת שאכלתי אצל אבו רחמן בעיר סוונזי שבוויילס, כמו גם ארוחת הערב המשובחת של מסעדת טנדורי ריככו אותי וכך נסללה לי הדרך ללכת למהרג׳ה. מדובר במסעדה צמחונית – טבעונית, מה שאומר שאין בשר, דגים וביצים אך חלק מהמנות מכילות מוצרי חלב שזה בעיקר יוגורט וגבינת פניר (גבינה הודית טעימה ועדינה). שאר המנות הנן על בסיס ירקות וקטניות – כלומר טבעוניות.
המקום נראה מאד פשוט: ריצוף קרמיקה, שולחנות שיש (או פורמייקה בדוגמת שיש), כסאות כמו של פינות אוכל של פעם עם ריפוד דמוי עור, מה שאומר שזה הכי קל לניקוי ותחזוקה. מעבירים ״ויש״ של סמרטוט וזהו. על הקירות תמונות הודיות קלאסיות ושרשראות צבעוניות של פרחים.
הגענו בצהרים באחד מימי חול המועד פסח. המקום היה מלא בסועדים, בעיקר משפחות עם ילדים. כולם אוכלים (עם הידיים) ונהנים. שמחתי לראות שילדים נהנים מהאוכל ההודי ולא מתעקשים על המבורגר ונקניקיות עם צ׳יפס בקניונים.
לאסי- שובי הביתה! 
פתחנו את הארוחה עם משקה לאסי – אני בחרתי בלאסי מנגו מתקתק. מרענן ומזכיר שייק. מתאים לדעתי לקינוח. 17 ש״ח
הוא בחר בלאסי טבעי מלוח. יוגורט מלוח צונן ומרענן ביום צהרים חמים. 15 ש״ח.
LASI
למקום אין אמנם תעודת כשרות, אך בשל הפסח לא היו מנות עם חיטה, מה שלא הפריע לנו כלל. מה טעמנו? נתתי לאלעזר – הבעלים להחליט בשבילי. למה שאני אתלבט? ממילא אני לא מכירה חלק גדול מהמנות והוא הרי יודע מה הכי טעים אצלו. אחרי שערך איתנו בירור קצר לגבי העדפות: סוגי ירקות ורמת חריפות מועדפת, התחילו להגיע המנות.
בג׳יה בצל – מנת פתיח של בצלים מטוגנים עם ציפוי קמח חומוס ותבלינים. זה הנוסח ההודי לעוגת בצל. לא להאמין שאני שממש אבל ממש לא אוהבת בצל ובכלל לא אוכלת מטוגן התמכרתי ובקושי עצרתי את עצמי מלזלול הכל. 19 ש״ח
BAGIA
פניר פקורה – אצבעות גבינת פניר מטוגנות בטמפורה של קמח חומוס. 30 ש״ח. המנה טעימה אך מזכירה קצת גבינת חלומי מטוגנת ולא נימוחה מספיק כמו שגבינת פניר – אחת הגבינות הכי טעימות בעולם, צריכה להיות.
פניר בטמפורה מהרגה
לעקריות הגיעו 3 מנות בצבעי הרמזור, אדום צהוב ירוק:
פלאק פניר, תרד, מלאי כופתא , אלו גובי מהרגה
פניר פאלאק – גבינת פניר בתבשיל תרד. 47 ש״ח
כמה ירוק ככה טעים.תבשיל של תרד את המנה הזו אני הולכת להכין גם בבית ומצאתי עבורה מתכון בספר הבישול של כרמית אלקיים: ״תאנים צלויות ועדשים כתומות״ שהתאהבתי בו ואני מדפדפת בו מדי יום בשבועות האחרונים.
אלו גובי – תבשיל כרובית ותפוח אדמה בקארי צהוב. מנה טבעונית 35 ש״ח. המנה טעימה ופשוטה מאד – פרחי כרובית וקוביות תפוחי אדמה בתערובת תבלינים – קארי הודי צהוב. הטבעונים שבחבורה צריכים לשים לב שבמנה אין חלבון, כך שמומלץ לשלב אותה ולהזמין בארוחה גם מנות עם חומוס או עדשים.
מלאי קופטא – המנה האהובה ביותר ע״י הישראלים המטיילים בהודו, של קציצות גבינת פניר מתוקות ברוטב אדום עם קארי קשיו ושקדים. 37 ש״ח. לא פלא שזו מנה אהובה. התיבול שלה ממש עדין והטעם מתקתק. הכופתאות טעימות והייתי נהנית יותר לו הורגשו יותר טעמי הקשיו והשקדים ברוטב שהולך נהדר על אורז. לצמחונים שבחבורה זו מנה מצויינת שמכילה כמות גדולה של חלבון.
המון רוטב יש במנות האלה, וממש צריך אורז, נכון? אורז ברייני - מנה ענקית של אורז בסמיטי אדום עם ירקות ותבלינים. 37 ש״ח.
אורז ביריאני מהרגה
סיימנו לאכול ועד שהגיע התה לקינוח נכנסנו פנימה, לחלק האחורי של המסעדה שם יש חנות קטנה ומטריפה של מוצרים הודיים. תבלינים, רטבים, חטיפים, ממתקים טריים, חומרי גלם ייחודיים ושאר אריזות של מטעמי הודו. ראיתי שיש רבים שנכנסים למהרג׳ה רק בשביל לעשות קניות.
למרות שרצינו לקנח רק בתה, כי היינו מפוצצים עד אפס מקום הגיעו לשולחן מבחר ממתקי חלב מופלאים (על בסיס חמאה, חלב, שקדים, סוכר ותבלינים) שיחד עם כוס התה הפילו אותי אפיים ארצה. וואו, כמה טעים וצרה צרורה: אי אפשר להפסיק לאכול. מלאה אך מפוצצת נסעתי הבית. כמובן עם חיוך על השפתיים. ציפיתי בכיליון עיניים לשנ״צ. מזל שרמלה קרובה. 
מתוקים חלב מהרגה
לסיכום: מסעדה פשוטה, ותיקה, עם הרבה מטוגנים, בלי צילחות ובלי מנות מפונפנות, אלא מנות הודיות קלאסיות, אהובות ומוכרות לכולנו, המתאימה לכל המשפחה - במחיר הוגן. 
מהרג׳ה – הרצל 87 רמלה. מול הכניסה לשוק.

טלפון: 08-9223534

שעות הפעילות: א – ה   09:00 – 22:00, ו   09:00 – 16:00

לאתר המסעדה:  ב- ROL 

לפני סיום, אני משתפת בגירסה שלי ל“אלו גובי” – תבשיל כרובית ותפוחי אדמה

בתמונה - אלו גובי של מהרג'ה

בתמונה – אלו גובי של מהרג’ה

המרכיבים ל- 3 מנות:

  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בינוניות
  • 1 כרובית יפה מפורקת לפרחים
  • 1 פחית מי קוקוס (5.5% שומן) או חצי פחית קרם קוקוס מדולל ב-3/4 כוס מים
  • חופן עלי כוסברה קצוצים
  • כפית עלי נענע מיובשים
  • 1 פלפל צ׳ילי קצוץ ( לא חובה)
  • 1 כפית גדושה משחת קארי צהוב (אופציונלי)
  • 1 כפית אבקת קארי הודי
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/4 כפית גרגרי כוסברה קלויים על מחבת יבשה וטחונים במכתש ועלי או במטחנה
  • מלח, פלפל.

אופן ההכנה:

להכניס לסיר רחב את השמן, הבצל, ותפוחי האדמה ולטגן יחד תוך ערבוב למשך 5 דקות. להוסיף פנימה את פרחי הכרובית עם מעט מים (1/2 כוס בערך) ולהמשיך לטגן/לאדות מעט תוך כדי ערבוב ותוך כדי הוספת כמות של 2-3 כפות מים בכל פעם שהמים נגמרים בסיר.

להוסיף את התבלינים ומי הקוקוס להביא לסף רתיחה ולבשל על אש קטנה עד שהירקות מתרככים והרוטב מסמיך.

לטעום ולהוסיף מלח ופלפל לפי הצורך. לערבב ולהגיש.

בתיאבון! 

חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה