הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 420

החל מיולי 2010

סוגיית המתנות לחג, שלא לומר סאגת המתנות היא כאובה ומטרידה לפעמים יותר מאשר סוגיית “אצל מי אנחנו בסדר?” כדי להימנע מאי הנעימויות וכפילויות, כדאי להציץ בחידושים בתחום המטבח וגם בונוס: זוקיני בנענע ובצל

01/04/2015

חיתוכיות ריבה לפסח 2

מתחילים בחישובים, מה קניתי למארחת בחג הקודם? ומה היא קנתה לי? ומה אמא שלה הביאה? ומה חמותה? ומה בעלה קיבל מהעבודה? כי לא רוצים להביא בכפילות ולא שתהיה תחרות (אלא אם אני זוכה בה, כמובן), ואם ממחזרים מתנות (חס וחלילה, אנחנו???? אף פעם), שלא יחזרו אלינו בבומרנג, כמו הבונבוניירה של אפריים קישון… ומה, ומי, ואיך… אוףףףףףף זה מתיש. נכון? אותי לא! כי אני אוהבת לקנות מתנות. יש לי אפילו קובץ אקסל לעניין הזה (מה פתאום! בעצם, הלוואי והיה לי).

כדי להימנע מאי הנעימויות, כדאי להציץ בחידושים והגאדג’ים (להלן חפיצים) בתחום המטבח,  כך יקטן הסיכוי שיש אותם כבר. כדי להמתיק את הגלולה, יש גם מתכון אליפות לחיתוכיות בצק שקדים לפסח עם ריבה. גם אותם תוכלו להביא כמתנה לחג. 

ספירל סלייסר, עליו כתבתי כבר בעבר כאן - והצעתי מנות שהכנתי ממנו. זו לא מתנה זולה, אך כדאית למי שמכין תבשילי ירקות. המחיר המלא: 290 ש”ח בכרמל דיירקט.

image

זוקיני בצל ונענע - בספירל סלייסר

מולטיקייק – טוסטר משולב עם 4 פלטות מתחלפות. מכשיר המולטיקייק כולל פלטות להכנת קייק פופס, קאפקייקס (מאפינס), דונאטס, ופל בלגי. המכשיר הוא הלהיט התורן וכל הרשת מלאה במתכונים ובתמונות של מה שניתן להכין בעזרתו. האמת? כמעט הכל! ורק ב-5-7 דקות. זה מכשיר ידידותי בצבע תכלת שמתאים לשימוש עם ילדים. אני הכנתי מאפינס פירות יער ודונאטס עם האחיינית האהובה שלי מאיה. היה כיף וטעים מאד. נ.ב. – כדי למנוע עוגמות נפש, תבדקו טוב מה יש לכם בקרטון של המוצר. אני למשל קיבלתי בפנים 2 סטים של ופל בלגי ולא היו לי הפלטות של קייק פופס. עד לרגע זה לא החליפו לי אותן. מחיר רשמי  399 ש”ח, אבל ראיתי גם זול יותר. צריך לחפש ברשת. כמו כן, פלטות נוספות בדרך: בראוניז, פיצה אישית וטארטלטים אישיים. רגע, היות וזה הלהיט התורן, כדאי בעצם לבדוק שלמארחת עדיין אין אותו.

מולטי קייק - מאפינס פירות יער

מאפינס במולטיקייק 2

סירים, מחבות וקלחות הם מתנה נפלאה לכל בית. כי בשלנים ישמחו מהם ומי ששורף סירים ישמח להחליף את הישנים והחבוטים בסיר חדש. לא ככה? מה חדש בתחום הסירים?

ואם סירים, אז “סוטאז’” זו המילה האחרונה. אם פעם היו הגדרות כמו סיר רחב ונמוך, היום קוראים לזה סוטאז’. חסר לי שם לסיר המרק הגדול לפסח. בטח בשנה הבאה יהיה לו שם. מותג הסירים TEFAL מציע לחג את הסוטאז’  עם מכסה שקוף. אני אוהבת את השקופים דרכם אני רואה מה קורה בפנים בלי לפתוח. היתרון של הסיר שניתן להשתמש בו גם בתנור (אין לו ידיות מפלסטיק). הסיר עשוי מיציקת אלומיניום, שמפזר נהדר את החום, עם תיפוי טיטניום נון-סטיק ובניגוד ליציקת ברזל הוא קל לנשיאה.  אגב, יש לי גם את תבנית הצלייה מאותה סידרה ואני נהנית ממנה באופן שוטף. כמעט כל התמונות שאני מעלה לאינסטגרם של ירקות צלויים הם בתבנית הזו. היא עובדת קשה אצלי. לקראת החג המוצרים במבצע: סוטאז’ 24 – 315 ש”ח (במקום 440 ש”ח), תבנית צלייה 225 ש”ח ( במקום 315 ש”ח)

IMG_2528

קערות פיירקס – הן מוצר פרקטי ושימושי בכל מטבח. נכון, זו לא מתנה חדשנית, אך היא תמיד תהיה מוערכת היות והאיכות של פיירקס הולכת לפניה כבר 100 שנה! מ- 1915. מחירה של מערכת של 3 סירי פיירקס עם מכסה (אנחנו קוראים להן בבית בבושקה 1-2-3) הוא 299 ש”ח, אולם בחג ניתן להשיג בהנחות ניכות. בעלוני הרשתות שחולקו בעיתוני סוף השבוע מצאתי שהסט יעלה במשביר לצרכן: 130 ש”ח (במקום 299 ש”ח) ובאייס ניתן להשיג אותו ב- 50% הנחה.

IMG_2529

יין - ישמח לבב אנוש, מארח, וכל אורח בסדר. כמו שאומרים: “אין אירוע גרוע, יש לא מספיק אלכוהול”. הפעם אני מציגה את יינות יקב מאיה, יקב בוטיק המתאים גם לטבעונים ללא כל שימוש במרכיב שמקורו מן החי בהליך הייצור. בדרך כלל תהליך ייצור יין כולל תהליך הצללה, במסגרתו מנוקה היין משאריות של מוצקים שגורמים לעכירותו. בשל הדרישה ההולכת וגדלה למוצרים טבעוניים החליטו ביקב לוותר לחלוטין על שלב ההצללה כדי לא לעשות שימוש במוצרים מן החי וגם לא במוצרים סינתטיים.

יין מאיה אדום טבעוני

מבין היינות המוצעים ע”י היקב  טעמתי את המארה ווייט 2013, בלנד של הזנים מרסן ופרנץ’ קולומבר. זהו יין מרענן, חמצמץ במידה ומתאים לארוחה של סלטים ונשנושים. אהבתי מאד! אגב, למרות שהיין לא עבר הצללה הוא צלול מאד ולא מובחנת עכירות.  מארה רד 2013, בלנד של קריניאן, מורבדר וסירה. היין מתאים ליל הסדר, לצד מנות עשירות וכבדות.

 

עוד על איך בוחרים מתנות ואיפה לקנות ראו מה שכתבתי בעבר-  כאן וגם כאן - אך שימו לב למבצעים המתחלפים. המבצעים בקישורים האלה אינם התוקף. 

ולסיום, עוגה שהיא למעשה עוגיות. חיתוכיות חתיכיות של בצק פריך לפסח עשיר בשקדים ומעליו ריבה טובה מאיזה טעם שאוהבים. אפשר לשלב אגוזים וקוקוס ועוד פינוקים.

חיתוכיות ריבה לפסח 1

חיתוכיות בצק שקדים פריך עם ריבה – לפסח

המרכיבים

  • 100 גרם שקדים טחונים
  • 200 גרם קמח תופח לפסח (אסם) – מתוכם כף אחת תשמש להסמכת הריבה.
  • 200 גרם קמח מצות לאפייה
  • 1 כוס מים פושרים
  • 1 כוס שמן
  • 3 כפות חומץ הדרים רגיל
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 1 צנצנת ריבה – מרקחת פרי טובה
  • 1 כוס פקאנים קצוצים (לא חובה)

אופן ההכנה

  1. מכניסים את השקדים הטחונים, הקמח התופח (פחות כף אחת), קמח מצות, שמן, חומץ ואבקת סוכר לקערת מעבד מזון ומתחיל לעבד לבצק פירורי.
  2. מוסיפים את המים הפושרים בהדרגה עד שמתקבל בצק אחיד.
  3. אוספים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה (אפשר גם לילה)
  4. מוציאים את הבצק המצונן מהמקרר, חותכים ממנו 2/3 אותם משטחים בתחתית תבנית אפייה 20 X  30.
  5. את ה- 1/3 הנותר מכניסים למקפיא עד שנשתמש בו (כמה דקות זה מספיק)
  6. מערבבים את כף הקמח עם הריבה והסמכה קלה ומורחים בעזרת מרית ע”ג הבצק.
  7. אם מחליטים להוסיף אגוזים, זה הזמן לפזרם.
  8. מוציאים את שארית הבצק מהמקפיא ומפוררים אותו בעזרת הידיים על הריבה (והאגוזים) באופן שווה, פחות או יותר.
  9. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך 30 דקות עד שפירורי הבצק מזהיבים. היות ויש שוני בין התנורים, אני מציעה לבדוק כבר אחרי 20 דקות. צריך לשים לב שהריבה לא תישרף.
  10. מוציאים מהתנור, מצננים לטמפרטורת החדר וחותכים לריבועים.

 הערות:

- ניתן לרפד את התבנית בנייר אפייה לפני הנחת הבצק, ולהשאיר שוליים ארוכים, כדי להקל על הוצאת העוגה מהתבנית, אבל לא חובה. אני אפיתי בלי נייר ולא היתה לי בעיה לחתוך ולקבל ריבועים מושלמים.

- ניתן לפזר מעל הריבה פתיתי קוקוס או שוקולד צ’יפס או כל פינוק אחר שאוהבים.

חג שמח!

בתיאבון!

חיים וטעים!

 

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה