הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

מתכון לממרח מופלא, טעים ובריא שנולד כתוצאה מתקלה במטבח.

21/03/2015

image
כששירתתי בצבא, לפני למעלה מעשרים שנה, כולם דיברו על החומוס הכי טעים שיש. זה היה החומוס של בסיס חיל אויר בשדה דב. רבים ניסו לפצח את הסוד, ניסו זמני השרייה שונים של גרגרי חומוס, עם סודה לשתיה,בלי סודה לשתיה, שעתיים בישול, 4 שעות בישול, לטחון עם קליפות, בלי קליפות, כמות הטחינה שמוסיפים ועוד ועוד ניחושים ווריאציות.
בסוף, אחרי שנים, רס״ר המטבח שלהם גילה את הסוד: החומוס היה עשוי בכלל משעועית לבנה!
כמובן! השעועית הרי עדינה יותר בטעמה ולכן התוצאה יוצאת חמאתית יותר. אלמנטרי.
ולמה נזכרתי בזה השבוע? כי השבוע קרה לי פנצ׳ר. בישלתי שעועית לבנה ואופס היא התרככה לי מדי. ממש נמסה לי תוך 30 דקות בסיר לחץ. מה עושים? זורקים? לא! מה פתאום? מכינים ממנה ממרח ״חומוס״.
המרכיבים:
1.5 כוסות שעועית לבנה שהושרתה 24 שעות (להחליף מים כמה פעמים במהלך ההשרייה)
1 כף טחינה גולמית
1/2 כוס מי בישול
1-2 כפות שמן זית
מלח
שן שום
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
אופן ההכנה:
מבשלים את השעועית במים (פי 5 בנפח), כאמור אני בישלתי חצי שעה בסיר לחץ (של TEFFAL) וזה היה רך מדי. אגב, מזה מראה שהסיר מעולה, למרות שיש לי אותו כבר כמה שנים הוא מפתח לחץ ושומר עליו, מה שמקצר את זמן הבישול באופן משמעותי.
מצננים את השעועית למצב פושר.
מסנים את השעועית (שומרים 1/2 כוס מנוזלי הבישול) ומעבירים למעבד מזון.
מוסיפים את הטחינה הגולמית, מי הבישול, כף אחת של שמן זית, מלח, שן שום כתושה, מעט פפריקה חריפה ומעט פפריקה מתוקה ומפעילים את המעבד עד שמתקבלת משחה. כאן זה עניין של טעם אישי. אני אוהבת שנשארים מעט גרגרים. יש שאוהבים משחה חלקה. אז תפעילו את מעבד המזון איך שאתם אוהבים.
זהו, טועמים, מתקנים תיבול, מעבירים לצלחת, מקשטים בשמן זית ופפריקה ומגישים לשולחן עם לחם טוב, פיתה חמה וירקות טריים. ניתן להגיש פושר או קר.
הממרח מעולה גם בתוך כריך לבית הספר.
גיוון: בני העדה הרומנית מכינים את הממרח עם המון בצל מטוגן במקום עם טחינה. כדאי  גם לכם לנסות, כי הרומנים יודעים מה זה טוב… (גילוי נאות, אבי ז”ל היה ממוצא רומני)
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
 
אני משקיעה זמן, אנרגיות והמון אהבה בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.
 
הכנתם? שתפו אותי. שילחו אלי את התמונות של הצלחות שלכם. זה הכי ישמח אותי!

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים שלי פשוט לחצו על כפתור  ״עקבו אחרי״  למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

 
לבריאות!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה