הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 424

עוקבים: 420

החל מיולי 2010

מתכון טבעוני מנצח והמון תמונות וחוויות מתחרות השפים של רשת פתאל ויוניליוור פודסולושיינס.

16/03/2015

IMG_2246 (1)

האוכל הוא מרכיב מאד חשוב אצל רבים מאיתנו, במיוחד כשאנחנו בוחרים בית מלון. לכן, בתי המלון שוקדים כל הזמן לפתח ולשדרג את האוכל המוגש אצלם. במלונות רבים פתחו מסעדות שף ממש, וניתן לראות שיפור מתמיד, הן בארוחות הבוקר, אך במיוחד בארוחות הערב. גם ההיצע גדול, וגם צורת ההגשה והצלחות של המנות עלתה כיתה ממה שהיה בעבר. כדי להתפתח ולהתקדם, עורכת רשת פתאל מדי שנה תחרות בין השפים שלה.

ברוכים הבאים לתחרות פתאל

השנה, במסגרת התחרות מבשלים מהלב“ של רשת מלונות פתאל גוייסו שפים מובילים ביניהם יורם ניצן (“מול ים”), יובל בן נריה (“טאיזו”), אביב משה (“מסה”)  גולן גורפינקל (“דלאל”) ואידי ישראלוביץ (“אידי”) על מנת לשפוט ולבחור את המנות המנצחות עליהן עמלו למעלה מ-50 שפים של הרשת.

שף יובל בן נריה טועם ומדרג

שף יובל בן נריה טועם ומדרג

IMG_2248

שף יורם ניצן טועם ומדרג

כמו בשנה שעברה, גם הפעם אני זכיתי לעבור בין 5 הקבוצות ולטעום את המנות. שורה תחתונה – הן היו משגעות. באמת, אחת אחת. במיוחד שבתה את ליבי המנה הטבעונית של צוות 3 (שזכה במקום השלישי והמכובד! עם מנה של צלעות שומר) ולא שקטתי עד שקיבלתי את המתכון כדי לחלוק אותו אתכם, על מנת שאתם תוכלו להכינו לארוחת החג הקרובה. זה לא טריוויאלי בעיני שמנה טבעונית תזכה בתחרות אוכל. זה מרגש ומוכיח שוב, את מה שאני תמיד אומרת: שאוכל טבעוני יכול להיות טעים!

אבל לא הכל היה טבעוני, למעשה חוץ מהמנה הזו, כל שאר המנות שטעמתי היו עם דגים.

מנת תחרות

מנת תחרות  2

מנת תחרות 3

בסיום התחרות העניקו מנהלי הרשת דוד פתאל וראובן אלקס יחד עם דורון זילברשטיין מנכ”ל יוניליוור פודסולושיינס את הפרס לצוות השפים הזוכה – צוות מספר 2 שהכין למנה ראשונה טרטר דג מזרח תיכוני שהיה נפלא ממש ולמנה עקרית אנטריקוט בניחוח אדמה לחה (אותה לא טעמתי, מסיבות ברורות). הפרס בו זכה הצוות הוא השתלמות באחת ממסעדות היוקרה בארץ וחופשה באחד ממלונות הרשת.

צוות מנצח - תחרות השפים  - צילום יחצ

צוות מנצח – תחרות השפים – צילום יחצ

השף שלום קדוש המנצח הגדול של האירוע יחד עם הנהלת רשת פתאל - צילום יחצ

השף שלום קדוש המנצח הגדול של האירוע יחד עם הנהלת רשת פתאל – צילום יחצ

כשעלה השף שלום קדוש לבמה לשאת דברים, התרגשתי. אני מאד מעריכה את פועלו של השף הצנוע, וממש הזדהתי איתו כשאמר שהתבלין הכי חשוב באוכל הוא האהבה. זה כל כך נכון. השף קדוש ניצח על כל התחרות יחד עם גנית בוכמן המדהימה שעשתה לילות כימים כדי שהכל יתקתק כמו שעון שווייצרי.

בשורה חשובה למי שמתכונן להתארח ברשת: המנות המצטיינות תיכנסנה לתפריט הקיץ של הרשת – כך שיש למה לצפות!

 התחרות נערכה במלון לאונרדו פלאזה אשדוד, מלון חדש של רשת פתאל היוצאת בימים אלו בקמפיין שמעודד ישראלים לקחת  city break כלומר פסק זמן במרחק חצי שעה מאזור המרכז: בירושלים, נתניה, אשדוד, בת ים או אשקלון בתי מלון שנפתחו אך לאחרונה. כי לא תמיד צריך לנסוע למקומות מרוחקים, לפעמים חופשה קצרה על יד הבית יכולה לתת לנו “הפסקה” קצרה וממלאת מצברים.

IMG_2246 (1)

צלעות שומר על קרם שורשים 

מנה טבעונית יפה ומזינה

 חומרים עבור 10 מנות:

1 קג שומר (3-4יחידות)

200 גר קינואה לבנה

200 גר קינואה אדומה

100 גר עדשים כתומות

100 גר עדשים שחורם

100 גר בורגול דק

1 בצל גדול קצוץ דק ומטוגן לשקיפות

100 גר שקדים קלויים ללא מלח

1כפית מלח

2 כפות קמח

1 כפית בהרט

חומרים לקרם שורשים:

2 תפוחי אדמה

1 שורש סלרי

1 שורש פטרוזיליה

4 יח ארטישוק ירושלמי

½ קופסה קרם קוקוס

מלח,פלפל

1 שן שום

לקישוט:

15 עגבניות שרי צלויות

נבטי אפונה

אופן הכנה:

שוטפים ומיבשים את השומר, בעזרת סכין חדה מסירים את החלק התחתון מכל שומר ומפרקים לגבעולים נפרדים עם מעט מבשר השומר על כל גבעול,
מבשלים בנפרד את הקינואה האדומה, הקינואה הלבנה והעדשים השחורות במים עד לריכוך מלא , מסננים ומצננים.
את הבורגול והעדשים הכתומות מכניסים לקערה עם מים רותחים למשך 20 דקות, מסננים מהמים ומצננים.
מערבבים בקערה את כל הקטניות עם בצל מטוגן, שקדים קלויים וקצוצים ובורגול ומתבלים במלח ובהרט.
מוסיפים את הקמח ולשים לקבלת עיסה אחידה ומעט דביקה.
יוצרים קציצה ומהדקים לכל גבעול שומר, יצורים בסיס מהעיסה כדי שכל “צלע” תוכל לעמוד על בסיס.
מסדרים את “הצלעות” בתבנית אפייה משומנת ואופים בחום של 150 מעלות למשך 30 דקות מוסיפים לתבנית 2-3 כמות מים תוך כדי האפייה למניעת התייבשות. שומרים להגשה.
צלעות שומר ממולאות יצאו מהתנור - פתאל

בסיר ניפרד מבשלים את השורשים במים (עד גובה הירקות בלבד) עם מעט מלח וכף סוכר, מבשלים עד לריכוך מלא של כל השורשים מסננים מהמים וטוחנים במעבד מזון בתוספת חלב קוקוס, שן שום, מלח ופלפל עד קבלת קרם אחיד וחלק.

במקביל צולים את עגבניות השרי במחבת או בתנור.
להגשה יוצרים שלולית של קרם שורשים, מניחים מעל צלע שומר ממולאת בקציצת הקטניות ומניחים עגבנייה צלויי ליד.
מקשטים עם נבטי אפונה.

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

 

אני משקיעה זמן, אנרגיות והמון אהבה בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.

 

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים שלי פשוט לחצו על כפתור  ״עקבו אחרי״  למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

 

בתיאבון!

חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה