פבלובה טבעונית – הקינוח האולטימטיבי

מתכון מופלא להכנת מרנג טבעוני ממי הבישול של חומוס. מתכון ויראלי, חדשני ופורץ דרך שמניב נשיקות, פבלובות, מקרונים מוסים ועוד

מרנג טבעוני נשיקות פבלובה 2

בהתחלה זה נראה לי ממש הזוי, כי באופן כללי ובדרך כלל אני ממעטת להשתמש בשימורים (למעט עגבניות בצורות שונות) וגם אם כן, אני נוהגת לשפוך את המים שלהם…

ובכן,  מסתבר שזה אוצר! ממש כך. אוצר של חלבון שמומס במים האלה.

הכל התחיל אצלי כשראיתי את המתכון בקבוצת הפייסבוק " בישול טבעוני" – שאני חברה בה. למעשה, אם הולכים אחורה (וזה קרה רק השבוע) הכל התחיל בפוסט באנגלית שהעלה Goose Wohlt ואותו הביאה לקבוצה דליה בר יצחק. חברי הקבוצה התחילו להתעניין, להכין ולהעלות תמונות. ואז,  מור אלבז העלתה תמונות תוך כדי עשייה, כולל דיווחים מהשטח, מתכון מסודר וטיפים.  במקביל גיליתי שנפתחה קבוצה ייעודית לנושא והצטרפתי אליה "Vegan Meringue – Hits and Misses!" זוהי קבוצה שבה יש דיונים וטיפים יחד עם תמונות של כשלונות.

לאחר שבימים האחרונים הוכנו נשיקות טבעוניות באלפי בתים בישראל, וזה התרחב גם למוסים, גלידות ואפילו מקרונים, החלטתי שאני קונה קופסת חומוס ומנסה.

והיתר? הסטוריה -ו היסטריה!

מתכון בסיסי לנשיקות ומרנג חומוס

המרכיבים:

  • 1 תכולת  הנוזלים מקופסת שימורים של חומוס גרגרים
  • 1 שקית אבקת סוכר (100 גרם)
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 2 כפות פודינג וניל
  • 1 כפית קורנפלור

אופן ההכנה:

הפעם צילמתי שלבים שלבים, כי זה ממש פלא ואני מתלהבת!

להקציף יחד את כל המרכיבים במשך 12 – 15 דקות עד שמתקבל קצף תפוח ויציב.

מרנג טבעוני נשיקות 3
לזלף  מהקצף לתבנית מרופדת בנייר אפייה. בלי לשמן!
לקבלת נשיקות – לזלף בעזרת צנטר משונן כמות קטנה ע"ג התבנית.

מרנג טבעוני נשיקות 1
לקבלת תחתיות לפבלובה אישית – לזלף עיגולים ושוב לעבור על השוליים לקבלת צורת קערה (אין צורך לדייק, לי יצאו אליפסות, לא נוא, זה טעים גם אם זה מרושל).

מרנג טבעוני נשיקות פבלובה 1
לאפות בתנור בחום 100 מעלות – להזהר לא להגיע לחום יתר, למשך 3 שעות ולהשאיר להתקרר בתנור (המטרה היא לייבש בחום נמוך, כל תנור וה"אופי" שלו, לכן יתכן ותצטרכו לכוון את התנור ל- 90 מעלות)
להוציא מהתנור ולזרות על התחתיות אבקת סוכר. להסיר בזהירות את הנייר ולשמור בכלי סגור.

מרנג טבעוני נשיקות 4

פבלובה:

המרכיבים:

  • 8 תחתיות מרנג חומוס
  • 2 שמנת צמחית או 1 מיכל קרם קוקוס (22% שומן)
  • 2 כפות פודינג וניל
  • 1 אריזה של פירות יער קפואים. אפשר כמובן גם עם תותים טריים
  • 4 כפות סוכר דקלים (או רגיל)

אופן ההכנה:

  1. לבשל את פירות היער עם הסוכר 7-10 דקות עד לריכוך קל של הפירות. לא להפוך אותם לסמרטוטים. לצנן במקרר.
  2. להקציף יחד את השמנת הצמחית (או קרם הקוקוס) יחד עם הפודינג וקצפת יציבה מאד.

הרכבת הפבלובה:

  1. מניחים בצלחת הגשה תחתית מרנג.
  2. מעליה מזלפים מהקצפת (אפשר להניח עם כף)
  3. יוצקים 2 כפות של הפירות כולל הרוטב ומגישים.

מרנג טבעוני נשיקות פבלובה 2

הערות והארות חשובות:

* הנשיקות סופחות לחות מהאויר והופכות לדביקות, לכן, מומלץ לשמור אטום בקירור. בדקתי אחרי 24 שעות והן שמרו על צורתן ומרקמן ולא נעשו דביקות במקרר.

* אפשרות נוספת היא לזרות עליהן אבקת סוכר (ולשמור בקופסא בטמפרטורת החדר) מה שמונע מהן להפוך לדביקות.

* לא ניסיתי להקפיא את הנשיקות ולהפשיר.

* חשוב לקנות חומוס עם כמה שפחות מלח. האינדיקציה היא לקרוא ברכיבים ולוודא שתכולת הנתרן היא פחות מ- 300 (צריך להשוות על המדפים) כדי שזה לא יצא מלוח. אני קניתי של פרי הגליל, וזה לא יצא מלוח ואין ריח של חומוס.

* שאריות ניחוח החומוס מוסכו גם בזכות תוספת טעם הוניל (מהפודינג), אולם, בעתיד אנסה להכין מחומוס שאבשל בעצמי, היות ואז זה יהיה נטול מלח לחלוטין.

* אני רואה בגילוי הזה פריצת דרך ופוטנציאל להמון מתכונים. מתוקים ומלוחים.

* אני מתכננת פאי לימון, שכבות מרנג עם מוס שוקולד, שכבות מרנג עם בננות מקורמלות… והשמיים הם הגבול. אפילו עוגת תפוזים עם קצף חומוס במקום קצף ביצים עולה לי בראש. חבל שאין לי הרבה זמן (וכוח) להכין כל מה שמתרוצץ לי בראש…

* תודה לגיא מוגרבי מנהל קבוצת בישול טבעוני על ריכוז ההסטוריה וההסטריה סביב מיץ החומוס.

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
 
אני משקיעה זמן, אנרגיות והמון אהבה בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.

אם הגעתם עד כאן, בבקשה תפרגנו לי בלייק לעמוד של הבלוג: חיים וטעים- אורלי כהן” כך גם לא תפספסו שום מתכון, טיפ או תמונה מגרה שאני מפרסמת … 

בתיאבון!

חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.