הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 457

עוקבים: 412

החל מיולי 2010

מתכון פשוט, טעים ובריא לתבשיל חמצמץ של גרגרי חומוס ועלי תרד שמוגש על אורז ומהווה ארוחה מלאה.

10/03/2015

חומוס ותרד בצלחת הגשה

אחרי שהעלתי את התמונה של התבשיל שהכנתי לאחת מארוחות שבת, קיבלתי הרבה בקשות למתכון. עבר זמן, שוב הכנתי ופרסמתי תמונה נוספת. שוב קיבלתי בקשות למתכון. זה כבר גרם לי לשבת לרשום ולפרסם בבלוג. אז ניגש למלאכה:

 המרכיבים:

  • 250 גרם חומוס שטוף ומסונן לאחר שהושרה 12 שעות במים
  • 3 בצל קצוץ
  • 400 גרם תרד שטוף ומוכן לאכילה (2 אריזות פלסטיק שמוכרים בסופר)
  • 3 שיני שום כתושות
  • 4 כפות שמן
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית קימל טחון (קארוויה)
  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 לימון (או יותר לפי הטעם)

חומוס ותרד בסיר 1

אופן ההכנה:

  1. לקצוץ את התרד.
  2. לחמם בסיר רחב ודי עמוק את השמן והבצל ולאדות יחד עד שמתחיל להזהיב.
  3. להוסיף פנימה את התרד ולערבב.
  4. להוסיף את השום, לערבב להביא לרתיחה ולבשל יחד על להבה נמוכה למשך חצי שעה. בזמן הזה התבשיל הופך לעיסתי במקצת ומתחיל להיתפס לתחתית הסיר. לערבב ולהוסיף את החומוס*.
  5. לערבב הכל יחד, להוסיף 4 כוסות מים, כורכום וחצי מכמות הכוסברה והפטרוזיליה. להביא שוב לרתיחה ולבשל על להבה נמוכה עד לריכוך החומוס. זה יכול לקחת שעתיים. תלוי בחומוס. אני מציעה להתחיל לבדוק אחרי שעה וחצי. יש לשים לב כי יתכן ויהיה צורך להוסיף מים. במקרה כזה יש להוסיף מים רותחים (1/2 כוס).
  6. כשהחומוס רך, להוסיף מלח ופלפל גרוס ולערבב בעדינות.
  7. לפזר כמעט את כל הכוסברה והפטרוזיליה הקצוצים ולסחוט את הלימון.
  8. לאכול עם אורז ולפזר את יתרת הירוקים הקצוצים מעל.

חומוס ותרד בסיר 2

הערות:

* אפשר לבשל את החומוס בנפרד בסיר לחץ, בהרבה מים למשך חצי שעה, לסנן ולהוסיף לתבשיל. זה מקצר מאד את זמן הבישול.

**לא ניסיתי להכין עם חומוס קפוא, ולא עם חומוס מקופסאות שימורים. אולם, לאור הגילוי שניתן להכין ממי החומוס מרנג… (כן, כן, זה אמיתי!) אני עלולה לרכוש קופסא כזו ולנסות.

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
 
אני משקיעה זמן, אנרגיות והמון אהבה בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים שלי פשוט לחצו על כפתור  ״עקבו אחרי״  למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

לבריאות!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

סלט גזר

שקית גפרורי גזר, עשבי תיבול ורוטב טוב. מי צריך יותר מזה? אה, מלך שאוכל בכיף ומפרגן.   מרכיבים: 1/2 ק״ג גזר חתוך לגפרורים. אני השתמשתי בשקית מוכנה של (שבבי גזר) 400 גרם נטו...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה