קרפצ'יו סלמון
דג הסלמון הוא מקור נהדר לחלבון ולשומנים טובים מסוג אומגה 3.
עדיף תמיד סלמון שגדל פרא, בים הצפוני, אבל בואו נהיה ריאליים… אצלנו בארץ המבחר קטן. יש סלמון וזהו.
אז "סלמון טרי" (מכל סוג שהוא) זה מה שאנחנו קונים למתכון הזה.
בקרפצ'יו – הדבר החשוב ביותר הוא טריות חומר הגלם. זה חשוב הן לטעם והן לבריאות.
המרכיבים:
- 300 גרם סלמון טרי טרי – אני קונה בשוק הכרמל אצל שבתאי.
- 1 פלפל אדום חריף פרוס לטבעות דקיקות
- 1/2 לימון פרוס דק
- 1-2 כפות שמן זית איכותי
- מיץ מחצי לימון
- 1 כף רוטב סויה
- פלפל גרוס (או פלפל 4 העונות)
- מלח ים אטלנטי גס
אופן ההכנה:
- לפרוס את הסלמון לפרוסות דקיקות כמה שאפשר. להניח אותן בין 2 ניירות פרגמנט (ניירות אפייה) ולדפוק עם גב הסכין, פטיש לשניצלים או תחתית של ספל. העיקר שיהיה כמה שיותר דק.
- להניח את הפרוסות הדקות ע"ג צלחת הגשה שמרוחה ברוטב סויה (בעזרת מברשת) באופן כזה שיכסו את כל הצלחת. גם אם הפרוסות מתחילות להתפרק, זה לא נורא, מניחים קרעים זה בצד זהעל הצלחת והכל בסדר.
- לחתוך את פרוסות הלימון לחתיכות קטנות – רבעים או שמיניות (עם הקליפה)
- ממש לקראת ההגשה, לזלף מעל הדג שמן זית (בערך 1-2 כפות) ומעט מיץ לימון (מיץ מחצי לימון, לא יותר, אנחנו לא רוצים לקבל דג כבוש).
- לזרות מלח גס, לפלפל ולפזר את קוביות הלימון וטבעות הפלפלים.
- להגיש עם לחם טוב!
בתיאבון!
חיים וטעים!
אהבתם את הפוסט הזה?
אשמח לשמוע (לייק ותגובה יתקבלו באהבה גדולה!)
רוצים לא לפספס מתכונים נוספים שלי? זה ממש קל. לחצו על כפתור "עקוב אחרי" בפינה השמאלית העליונה, ובכל פעם שאפרסם משהו חדש, תקבלו הודעה ישירות למייל שלכם.