הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 414

החל מיולי 2010

על היתרונות והחסרונות של ארוחת טעימות ועל בישול ים תיכוני עכשווי שנותן גיחות גם לעולמות אחרים. כל זה במסעדת החצר – במתחם הרכבת הישנה – ירושלים

18/09/2014

image

ארוחת טעימות היא דבר נפלא, נכון? ובכן, לטעמי יש לארוחה כזו יתרונות אך גם כמה חסרונות.
מצד אחד היא מאפשרת לנו ליהנות מכל העולמות ולטעום ממגוון גדול של מנות.
היא גם חוסכת מאיתנו את ההתלבטות במה לבחור או מה להזמין, כי מקבלים מה שהשף החליט עבורנו.
ארוחת טעימות מתאימה מאד לאכילה בצוותא, עם משפחה וחברים. האוכל מגיע למרכז השולחן כך שכל הסועדים טועמים מכל מגוון המנות. זו ארוחה שאוכלים בניחותא, ארוחה שהיא בילוי.
בארוחה כזו האוכל הוא מרכז העניין.

image

מצד שני, בשל מספר המנות, גם מנות מאד אהובות מגיעות במידה מוקטנת, כך שאפילו שמאד אהבנו משהו, אופס, הוא נגמר מהר.
צריך לזכור שבארוחה כזו מקבלים גם מה שלא בהכרח היינו מזמינים לו ניתנה לנו אפשרות הבחירה. נכון, בתחילת הארוחה שואלת המלצרית אם יש משהו שלא אוכלים (לא להתבייש להגיד כל מה שאתם לא רוצים לאכול, למשל: בלי כוסברה, בלי בצל, בלי דג נא, או אפילו בלי בשר).
הכמות היא בעייה בפני עצמה. לא, אני לא מתלוננת שהכמות קטנה, נהפוך הוא. בארוחת טעימות, נותנים המון אוכל. יש מגוון גדול ורוצים ״רק לטעום״ מכל דבר… ולמה זה חסרון? את התשובה מקבלים למחרת מהמשקל בחדר האמבטיה, או מהרוכסן בג׳ינס.

image

הארוחה שאכלתי במסעדת החצר (אליה הוזמנתי), ממחישה את כל התיאוריה של ארוחת הטעימות, על יתרונותיה וחסרונותיה.

לשולחן הוגשו סלטים מעולים בקעריות קטנות לפתיחה: קרם חצילים, טחינה עם קישואים, מטבוחה פיקנטית עתירת שום, סלט פלפלים קלויים עם זיתי טאסוס, צלפים ושום, סלט עשבי תיבול וחמוציות. רק לטעום, כן?

image

אחריהן הוגש סלט אנדיב עם סלק, אגס ופקאן מסוכר. היה בסדר, אך ממרכיבים כאלה אפשר להוציא טעם אלוהי.

הגיחה הראשונה מחוץ לים התיכון היתה בצורת סביצ׳ה טריו דגים (סלמון, טונה ודניס) שילוב מעולה של דגים עם רצועות ג׳ינג׳ר חריפות, פלפל צ׳ילי, מתקתקות של פירות העונה ותיבול אסייתי. תענוג בפה, שנגמר מהר מדי.

image

חזרנו למזרח התיכון. דגים צלויים על טחינה עם עמבה ותיבול מזרחי – מעדן! מודה ומתוודה כי זו הפעם הראשונה שאני טועמת עמבה וזה באמת טעים. המינון הנכון (כאן זה לא השתלט) עושה את ההבדל. ואני? אני כבר לא בתולת עמבה.

image

כל זה הוגש עם לחם פרינה מצוין -אסון. סיכמתי עם המלצרית שיחד עם הסלטים ניתן להגיד את זה כאסון טבע! אבל בקטע טוב. אחרי תחנונים ופרצוף מסכן היא הסכימה לפנות מה שנשאר לנו על שולחן. כי זו רק ההתחלה!

אוכלי הבשר שבנינו טעמו קרפצ׳יו בקר – עם שמן כמהין ופיסטוק מקורמל וגם פטה כבדים עם ריבת עגבניות שרי ושומר. אל תצחקו, אבל מהמנה הזו אני טעמתי מהריבה. כי היא באמת מיוחדת והפיצה ניחוח משכר. היא היתה מתוקה מתוקה עם טעם אניסי. מצוין. מתוק וארומטי הולך נהדר עם פטה כבדים. זה ידוע.

image

מנה נוספת של עושר טעמים ורבדים הכילה שכבות של טחינת שקדים, חציל בלאדי קלוי, קוביות לימון חמצמץ, עגבניות, מיני צנוברים וקוביות פילה בקר. אני אכלתי את המנה בלי הבשר שאפילו בעלי אמר שהוא מיותרות מש לא מתחבר כאן).

image

עכשיו אני יורדת למחתרת. מנת אסאדו שהוגשה לשולחן נראתה כל כך טוב שהייתי חייבת לטעום. ביס קטנצ׳יק. צדקתי! בשביל מנה כזו כדאי ל״חטוא״ ולטעום בשר (נו, טוב, פעם מותר לי). יש לי טיפ גדול בשבילכם: אם אתם מחובבי הבשר, תשאירו מקום בבטן למנה הזו! היא שווה ביותר!

ואז, כשחשבנו שסיימנו לאכול הודיעה המלצרית: רק עוד פלטת בשרים וזהו. 
לאאאאא!!!! נשמעה צעקה מסביב לשולחן. מי יכול?
כולם הסתכלו עלינו לראות מה קרה. מה שקרה הוא שעברנו את מחסום הכמות כבר מזמן ואין סיכוי שכמישהו יצליח לטעום משהו. 
הפצרנו במלצרית שתחוס עלינו, שתיתן את הפלטה לשולחן אחר. היא הלכה וחזרה. אמרה שהיא דיברה עם המטבח והם הכינו לנו מנה ״בקטנה״: רק 2 מנות פילה בקר. מנת פרגיות עם תפו״א וכבדי עוף על פירה. התחנונים לא עזרו. היא השאירה את הפלטה וממש נעלבה כשלקחה אותה חזרה בלי שנגענו בה כמעט. 

image

ומה עם קינוחים? אחרי ששתיתי תה עם נענע להחליק את הכל הגיע מגש קינוחים קטנים ואסתטיים שכללו גלידת וניל חלבה וסילאן – טעימה מאד, פטיסייר עם פירות ושטרוייזל – עליו אפשר לוותר, פטיפורים עם עוגיית שקדים קיפודית – שהזכירה לי את העוגיות שהמון זמן לא הכנתי, מרמלדה, מרשמלו ביתי ועוד מתוקים. השילוב המעניין ובחירת המנות מהווה פתרון אלגנטי לנושא הכשרות, בלי צורך להתפשר. 

לא יודעת איך התגלגלתי לאוטו. מזל שאני לא נוהגת הביתה. עוד לפני שנרדמתי החלטתי: ממחר אורז מלא ושעועית מש. חוזרים למוטב. 

לסיכום: ארוחת טעימות מתאימה למי שרוצה לנסות דברים חדשים, לחוות טעמים בלי הצורך להחליט מה להזמין ועל מה לוותר. ארוחת הטעימות במסעדת החצר מגוונת מאד ומשלבת חומרי גלם איכותיים שטופלו בכשרון רב תחת שרביטו של השף מוטי אוחנה. לטעמי, הארוחה גדולה מדי.

מסעדת החצר: דרך בית לחם 7, ירושלים
דואר אלקטרוני : [email protected]
מחיר ארוחת הטעימות: 230₪ לסועד. 

אז שתהיה שנה טובה ומתוקה!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

Thumbnail

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

Thumbnail

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגים