הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

מתכון קל לדג סלמון הכי טעים שיש. קוביות סלמון אפויות בתנור אחרי שהוברשו ברוטב מתקתק של סויה וסילאן. זאת מנה יפה. הסלמון מקבל גוון שזוף ומגרה. הרוטב המקורמל מפיץ ניחוח נפלא. האמינו לי שאת המנה הזו גם סרבני הדגים יזללו בהנאה! שילוב של טעמים מעולים עם אומגה 3 בצלחת אחת.

02/09/2014

סלמון עסיסי הוא אחד הדגים האהובים עלי ביותר, ולא בשל העובדה שכשאני מסתכלת עליו אני רואה את הערכים התזונתיים שלו קופצים לי מול העיניים. טוב, נו, גם…
אחרי ששנים הכנתי אותו עם שמן זית ולימון, הייתי עם שרית חברתי בספא ושם אכלנו סלמון ברוטב מתקתק. היו תוזה היה טעים מאד, שרית ביקשה ממני לשחזר את המתכון. אני לא יודעת אם זה שחזור מדויק או לא, אך התוצאה טעימה מאד! תגובות כמו: “זה הסלמון הכי טעים שאכלתי בחיים” (השם שמור במערכת) מעידות על כך. נכון?

יאללה, מה נשאר לנו לעשות? לקנות סלמון, לערבב, למרוח, לאפות ולהתענג: –

סלמון בסויה וסילאן 2

המרכיבים:
1 קג פילה סלמון טרי או קפוא מאיכות טובה (כזה שאינו מכיל מים) , חתוך לקוביות של 4X4 ס״מ, עם העור. 
למשרה:
3 כפות רוטב סויה (עדיף מופחת נתרן)
2 כפות רוטב צ׳ילי מתוק
1 כף רוטב צ׳ילי חריף סרירצ׳ה (לא חובה, אבל משדרג)
1 כף סילאן
1 כף פפריקה מתוקה
2 כפות מים
להגשה:
מעט שומשום מלא
אופן ההכנה:
לערבב בקערה את כל מרכיבי המשרה ולהכניס פנימה את קוביות הסלמון. להשרות 1-3 שעות כשמדי פעם הופכים את הדג על מנת שכל הצדדים יספגו מהמשרה. 
לחמם תנור לחום גבוה – 200 מעלות. 
להניח נייר אפייה בתבנית ולסדר מעל את קוביות הסלמון (עם העור כלפי מטה).
למרוח בעזרת מברשת (או כפית) מעט מהמשרה על כל קוביה ולאפות 10 דקות. 
להעביר את התנור למצב גריל (כלומר, חימום מלמעלה).
למרוח על הדג עוד מעט מהמשרה ולאפות למשך 2-3 דקות נוספות.
חשוב להיזהר מאפיית יתר, היות ודג הסלמון מתייבש בקלות. התוצאה הרצויה היא דג שזוף מבחוץ אך ורוד ועסיסי מבפנים. 

סלמון בסויה וסילאן 1

אם אין בתנור שלכם מצב גריל, לא נורא, ניתן להשלים את האפייה גם במצב הרגיל אך אולי תזדקקו לעוד כמה דקות כדי לשזף את הדג. שוב מזכירה, לא לייבש את הדג.
להגיש מעל אורז, פירה, פסטה, ירקות… בקיצור, אצלי סלמון הולך עם הכל!

לבריאות!
חיים וטעים!

סלמון בסויה וסילאן 4

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה