הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 415

החל מיולי 2010

מתכונים קלילים להכנת קוקטיילים של קיץ ב- 5 דקות. פירות, יינות, ליים או לימון והרבה קרח. מצב הרוח המרומם יבוא מיד!

18/08/2014

כשהייתי צעירה חשבתי שרומנטיקה זה לשבת פנים אל פנים, להחזיק ידיים ולעפעף בעיניים מצועפות ולב מפרפר לאור נרות. כיום ערב רומנטי בשבילי זו ארוחת פסטה טובה לצד כוס יין או קוקטייל קליל לי ובירה לו. האם זה הגיל או אולי התרגיל? ארוחת ט״ו באב שלנו, שחל השנה לקראת סופו של מבצע צוק איתן בן אליהו, בן דוד ודניאל, נערכה בסלון, לאחר שהכנו את הארוחה יחד: הוא בישל פסטה, אני את הביצים העלומות. הוא שטף, אני קצצתי, הוא שם טיימר ואני תיבלתי. הוא הגיש ואני צילמתי. אח”כ  אכלנו יחד. פסטה עם ברוקומיני ביצה עלומה - מתאים לאספרגוס הארוחה הזו היא משל לחיים שלנו. ככה אנחנו בחיים: אני התזזית והסערות והוא השקט ששוטף הכל ומחזיר למקום הרגוע. כך, ישבנו לנו, כל אחד והמגש האישי שלו על הברכיים. האורות מעומעמים משהו, פשוט כי כך אנחנו אוהבים לראות טלוויזיה. הרומנטיקה שלנו, היא היכולת ליהנות מהשגרה הנעימה המכילה והמקבלת. שנינו חוזרים עייפים ממטלות היום יום, ויושבים וצופים יחד בסדרות מתח ב-VOD, אוכלים ארוחת ערב ושותים שתיה קלה, או קוקטיילים קלילים. תוך כדי, הוא מתאם ריצה למחר עם שותפיו לספורט ואני מעדכנת בפייסבוק או מאכילה את הפרות/תרנגולות בחווה הוירטואלית שלי.

הנינוחות, הביחד, החברות, השותפות, האחריות, הביטחון והאחדות גם כשכל אחד עסוק בענייניו, זו תמצית האהבה שלנו. זה המרחב המוגן שלנו.

להכין קוקטיילים בבית זה ממש קל. לא כאלה שיש להם שמות מסובכים, או מתכון מדויק שאי אפשר לחרוג ממנו, אלא משהו קליל שמשלב יינות קלילים (לבנים, מבעבעים או יינות רוזה), עם פירות, תרכיזים, מיצים וקרח. אני לא ברמנית ולא מתיימרת להיות. אך אני סקרנית ואוהבת לנסות. הנה מה שעשיתי ומה שיצא לי: הכמויות לקוקטייל אחד יין לבן גמלא עם ליים ומיץ מנגו - קוקטייל

קוקטייל יין לבן מנגו וליים

מרכיבים:

1/2 כוס יין מבעבע קר: קאווה, שמפנייה או ברוט. (אני השתמשתי בברוט גמלא השמורה של רמת הגולן)

1 כף תרכיז מנגו קפוא

מיץ מ- 1/2 ליים (או מעט מיץ לימון)

3 קוביות קרח

להגשה: פלח ליים או לימון

אופן ההכנה: לשקשק יחד את כל המרכיבים (למעט פלח הליים) בשייקר , או בבלנדר, או בצנצנת עם מכסה אטום ולהעביר לכוסות. לקשט בפלח ליים ולהגיש יין רוזה עם פטל, דומדמניות, סירופ ורדים ומיץ לימון

קוקטייל יין רוזה ופירות יער

מרכיבים:

1/2 כוס יין רוזה קר – איזה שאוהבים (אני השתמשתי בגמלא השמורה רוזה סירה של רמת הגולן)

כמה טיפות מיץ לימון

לאוהבי המתוק – 1/2 כפית סירופ מי ורדים של מלבי

להגשה: 3-4 פירות יער – אני השתמשתי בפטל ודומדמניות קפואים.

אפשר לשלב פירות טריים: תותים, דובדבנים וכדומה.

אופן ההכנה: לשקשק יחד את כל המרכיבים (למעט הפירות) בשייקר , או בבלנדר, או בצנצנת עם מכסה אטום ולהעביר לכוסות. להוסיף את הפירות פנימה ולהגיש.

קוקטייל יין לבן עם מלון ונענע

מרכיבים:

1/2 כוס יין לבן קר

5 עלי נענע

1/4 כוס קוביות מלון קטנות מעוכות עם מזלג ומסוננות למיץ

3 קוביות קרח

להגשה: כמה קוביות קטנות של מלון

2 עלי נענע

אופן ההכנה: לשקשק יחד את כל המרכיבים בשייקר , או בבלנדר, או בצנצנת עם מכסה אטום ולהעביר לכוסות. להוסיף את קוביות המלון, לעטר בעלי נענע ולהגיש. שייק בננה תפוח - על בסיס מיץ תפוזים באופן דומה ניתן להכין קוקטיילים לילדים, על בסיס מיץ תפוזים, מיץ תפוחים, חלב, יוגורט (ללא אלכוהול, כמובן!), להוסיף מעט מי סודה (לא חובה), 2 קוביות קרח, קוביות של פירות שאוהבים ולהגיש בכוס יפה עם מטרייה קטנה קשים צבעוניים ושרשרת פרחים לאווירה טרופית. כמאמר השיר:  מנגו בננה ומלון, דבש וקינמון

~*~*~*~*~*~*~*~*~

להגשת הקוקטיילים כדאי להשתמש בכוסות יפות, חגיגיות, גביעים של שמפניה, כוסות מרובעות של ויסקי ועוד. אני בחרתי להשתמש בכוסות הקיץ של המותג הצרפתי לומינארק, Luminarc שקיבלתי להתנסות. אני מתה על הכלים של לומינארק. הכוסות מתאימות למשקאות קלים, שייקים, קוקטיילים וסתם מים (תזכורת לעצמי לשתות, לשתות, לשתות!). היתרון הגדול מבחינתי הוא עמידות הכוסות בחום, קור ועמידות גבוהה בפני שריטות כך שהן מחזיקות מעמד ״במצב טוב״ לאורך זמן ותמיד נראות חדשות. לחיים! לבריאות! חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה