הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

קפה mae בשוק הכרמל ומתכון לקינוח נפלא שמכינים מ-2 מרכיבים בחצי דקה על השעון

09/08/2014

image

קפה וגורמה?
קפה ושוק?
דווקא הניגודים הם אלה שעוררו בי את הסקרנות, וכך, למרות הפציעה ברגל, נעלתי כפכפי אצבע (כי שום דבר אחר לא עלה על רגלי הנפוחה) לבשתי שמלה מתנפנפת ונסעתי לאחד המקומות הכי חושניים בעיני מבחינה קולינארית: שוק הכרמל. האמת היא שלא היה קשה לשכנע אותי. אחרי שבועיים שהייתי מנוטרלת בבית, עם הרגל למעלה, חיכיתי להזדמנות המתאימה לצאת. תוסיפו לכך את העובדה שאני מתה על שווקים ועל קפה ותבינו את הלך הרוח שבו הגעתי.
את חיבתי הגדולה לשווקים, לשפע הצבעים והגירויים מסביב אתם כבר מכירים. אם זה שוק מחנה יהודה השוק הכי ״בלאדי״ שיש, שוק פתח תקווה שבו קנינו כל יום שלישי כשהייתי ילדה, או שוק לוד לו אני חייבת את כל הבגדים שלי בתקת רווקותי – אותם תפרתי מהבדים המרהיבים שנמכרו בו.
למה שוק? כי זה הבסיס. חומרי גלם הכי טריים, הכי יפים והכי עונתיים. המוכרים הכי משכנעים והכי עממיים, אך ערמומיים וחדי עין שיודעים בדיוק מה אני צריכה ויודעים איך למכור לי את זה. בדינמיקה הזו אני חוגגת. גם אם אין לי כוח לסחוב ואני בקושי גוררת את עצמי, אני תמיד חוזרת הביתה עם שקיות של מטעמים שיש רק בשוק. עלים ירוקים טריים טריים, שומר יפה, ראש סלרי ענק, טחינה היונה שהופכת למעדן עם חציל בלאדי, דובדבנים שאי אפשר לעמוד בפניהם, פיתות טובות, גבינות מהמעדנייה ההולנדית, וכמובן כל הפרודוקטים מהמכולת הסינית. 

וכך, בעודי צועדת בשוק ומדמיינת מה אקנה בדרך לאוטו, באמצע השוק הסואן, מתגלה לי פינת חמד עם ניחוחות משכרים של קפה. אגב, בהזדמנות זו יש לי בקשה: אם פעם אתעלף, תעירו אותי עם ספל אספרסו איכותי וחזק שיצא כרגע מהמכונה. אני מבטיחה שאתעורר עם חיוך. 

image

נחזור לקפה של שוק הכרמל – קפה mae שהגיע היישר מקוסטה ריקה.
הבעלים של הקפה הם אבי ויהונתן, חברים מגיל 14, שהכירו בירושלים ונסעו בעקבות החלום שלהם לקוסטה ריקה. שם למדו את רזי הקפה ופתחו בתל אביב 2 סניפי קפה שבהם כיוונו לדבריהם ״לעולם הגורמה ולפסגת הקולינריה של הקפה. כלומר, מסעדת שף לענייני קפה״.
הקפה שלהם מצטיין באיכות חומר הגלם (אותו הם מייבאים בבלעדיות מקוסטה ריקה) ובטריות. רוב הקפה שבבתי הקפה בארץ, נקלה באיטליה, נארז ומיובא ארצה. בניגוד לכך, בmae קולים את הקפה במקום ומניחים לו לנוח 3 ימים, אז טוחנים אותו ואורזים. 

image

מסתבר שקוסטה ריקה היא מקום אידאלי לגידול קפה: האקלים המיוחד, הקרקע הוולקנית, הגובה הרב, ההחלטה לגדל אך ורק 100% זן ערביה משובח, כל אלה יוצרי תנאים לגידול קפה משובח.

שמות סוגי הקפה שיש ל-mae נקבעו לפי אזורי הגדילה, כמו שמקובל בעולם היין. כל אזור טיפונת שונה מהאחר, והקוסטה ריקה, למרות שהיא מדינה קטנה, יש בה מספר אזורי גידול. במידה רבה זה מזכיר את ישראל. כמה שאנחנו מדינה קטנה, יש כאן מגוון אזורי אקלים ושוני גדול בקרקע ובתנאים: רמת הגולן הוולקנית והגבוהה, מישור החוף הגירי והלח, הרי יהודה, הנגב המדברי.

image

אחרי הסיפורים המשכנעים, מה שהרי באמת קובע זה הריח והטעם. אתם יודעים שכדי לטעום קפה בצורה האופטימלית, צריך לפזר אותו בכל חלל הפה, ואת זה מקבלים משאיפה חזקה. אז אם אתם שומעים אנשים ששותים קפה ברעש (ממש שואבים אותו בקול רם של שאיפה), תסלחו להם. הם פשוט רוצים ליהנות מהטעם.

image

הארומה שבחלל החנות, הניחוח שעולה מספל האספרסו שלי והטעם (גם בלי שאיפה קולנית), במבחנים הללו הם בהחלט לא מאכזבים! אני אומרת שכדאי לכם לנסות! לשתות במקום ולקחת הביתה להכין במקינטה, במכונת קפה (למי שיש) או אפילו קפה שחור.
Mae קפה: סניף שוק הכרמל & סניף אבו גבירול
לאתר האינטרנטי:http://maecafe.com/
maecafe in facebook

להפוגה עם אפוגטו, אני מחברת בין גלידה משובחת לבין ספל אספרסו חם וטעים. כשהייתי ילדה, משקה הקיץ של ״הגדולים״ היה אייס קפה: נס קפה קר בכוסות ממש גבוהות עם כדור גלידה מעל וקש זכוכית שבקציהו הופך לכפית. כמה קינאתי בהם. רציתי להיות גדולה ולטעום את זה. היום אני מעדיפה את הקפה שלי עם חלב דל שומן, דל בלקטוז, ובלי גלידה בכלל… אבל אפוגטו, זה קינוח. זה פינוק!

אפוגטו:
מרכיבים למנה אחת:
2-3 כדורי גלידה (הכי טעים בעיני זה וניל או וניל פצפוצים, אבל לשיקולכם ולטעמכם)
1 ספל אספרסו חם (או כפית קפה נמס מומסת ברבע כוס מים רותחים)

image

ההכנה פשוטה:
מניחים בגביע 2-3 כדורי גלידה בטעמים שאוהבים. מכינים ספל של אספרסו חזק ומוזגים אותה מיד ע״ג הגלידה. החום של הקפה ממיס בעדינות את החלק החיצוני של כדור הגלידה והופך אותו לנימוח ונוזלי. הפה שלנו אוהב ניגודים שמשלימים זה את זה. מסתבר שין-ינג זה לא רק לסינים. חוויה מענגת נוצרת לנו בפה משילוב של חם וקר, של מר ומתוק, של נוזלי וקפוא. באפוגטו- אנו משיגים את כל זה בכפית אחת!

image

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
אני משקיעה זמן, אנרגיות והמון אהבה בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

לבריאות!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה