אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.
עדכונים:
פוסטים: 419
החל מיולי 2010
19/06/2014
פעם נחשבתי למלכת המוקפצים של סלונה.
למה ״מלכה״? לחברי הקוראים הפתרונים. הם הכתירו, תשאלו אותם. אני הסמקתי לי בשקט ולא שאלתי שאלות. התנהגות מלכותית, משהו, לא?
למה ״פעם״? כי מאז התפתחתי לכיוונים נוספים: אפייה, אידוי, צלייה ובישול ברוטב. אבל המוקפצים הם האוכל הכי יצירתי, מנחם, קל, מהיר וטעים שאני מכירה. האפשרויות עצומות. בודקים מה יש במזווה ובמקרר, משלבים ו… מקפיצים.
טכניקת ההקפצה, או כמו שקוראים לה בעולם: טיגון ערבוב, היא טכניקה בריאה, כי המרכיבים עוברים בישול קצר בלבד וכך נשמרים הערכים התזונתיים שלהם.
מה לגבי הסקיני?
לאחרונה נחשפתי לסוג חדש של איטריות. מדובר באטריות משורש הקונג׳אק. הן פופולריות ביפן ונחשבות למוצר בריא מאד. האטריות (קיימות בצורת ספגטי, נודלס ואורז) הן ללא גלוטן, ללא סוכר, ללא שומן, ללא כולסטרול (בלי ביצים), ללא, ללא, ללא… אך יחד עם זאת הן משביעות כי הן סופחות מים בקיבה ומעניקות תחושת שובע (לכן, מומלץ לשתות כוס מים לאחר הארוחה) . הן עשירות בסיבים ודלות קלוריות (רק 9 קלוריות ל-100 גרם!), האטריות מתאימות גם לטבעונים ואשכרה ניתן להכין מהן מנות מאד מאד טעימות. בואו נדייק: האטריות כשלעצמן חסרות טעם אך הן מקבלות את טעמי התבשיל ומניסיוני, למחרת זה אפילו טעים יותר.
המפגש הראשון שלי עם האטריות האלה היה כדי לסייע לחברה שמסיבות בריאותיות שומרת על תזונה נטולת גלוטן וסוכר. רציתי לעזור לה לגוון את התפריט הביתי ולהכין משהו טעים מהאיטריות הדי מוזרות האלה שמגיעות בשקית כשהן שוחות במים.
בצירוף מקרים יצא ששבוע לאחר מכן קיבלתי את האטריות להתנסות ממשרד היח”צ של החברה. ומי מרוויח? אתם קוראים שלי, כי יש לי 2 מתכונים מצוינים בשבילכם.
את המתכונים ניתן להכין עם סקיני פסטה או עם כל פסטה או נודלס שתבחרו. למשל אטריות שעועית שקופות שאני מאד אוהבת, אטריות אורז רחבות או נודלס רגילים. ששש… יש לי סוד בשבילכם: גם עם ספגטי זה יוצא מעולה. האמינו לי. יש מתכונים בהם זה אפילו עדיף.
המרכיבים:
להגשה:
אופן ההכנה:
*הערה: אפשר להכין עם קוביות חזה עוף, קוביות סלמון וכדומה. במקרה כזה, כדאי לטגן אותן קלות בווק מראש, להוציא לקערה לפני תחילת ההקפצה ולהוסיפם בשלב הסופי.
המרכיבים:
לרוטב:
אופן ההכנה:
*הערה: ניתן להוסיף פנימה קוביות עוף, דג, טופו או כל חלבון אחר שתבחרו. במקרה כזה, כדאי לטגן אותם קלות בווק מראש ולהוציא לקערה לפני תחילת ההקפצה ולהוסיפם בשלב הסופי.
לסיכום – ההתרשמות שלי: הנודלס טעימים, מהווים בהחלט חלופה ראויה למנת פחמימות נטולת קלוריות כמעט. הוראות השימוש מאד פשוטות והתוצאה הסופית תלויה בתיבול ובדרך בה נבחר להכין אותם. אחרי מנת נודלס עם ירקות ושתיית כוס מים נשארתי שבעה עד הערב בלי שום רצון לנשנש משהו בשעת משבר של 5 אחה״צ. ההערה היחידה שלי היא לגבי המחיר. 10₪ לשקית שמספיקה ל-2 מנות, לעומת פסטה שעולה פחות ומספיקה ל-4 מנות. גם העובדה שהסקיני לא זמינים לרכישה ברשתות או בחנויות אלא להזמין דרך האינטרנט מקשה על העניין. אולי בעתיד זה ישתנה.
לפרטים והזמנות: http://www.skinnypasta.co.il/
לפני סיום, כחלק מהמאמץ להיכנס לביקיני, יצא לאחרונה עוד מוצר שנכנס לרשימת ה-״100 קלוריות” האפנתי כל כך לאחרונה. אלו הן שקיות של חמוציות של “אושן ספריי” שכל אחת מהן מכילה כמות מדודה של 28 גרם שמונעת זלילה בלתי מודעת מתוך צנצנת (כמו שרובנו נוהגים לעשות) וערכה הקלורי הוא 100 קלוריות בלבד. בשילוב עם יוגורט או עם 4 חצאי אגוזי מלך וחצי תפוח ירוק זו יכולה להיות ארוחת ביניים מצוינת.
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב. אני משקיעה זמן, אנרגיות והמון אהבה בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.
לבריאות!
חיים וטעים!
» אין עצוב מזה: מיומנה של אם שכולה
» זן ואומנות ניגוב הטוסיק – איך ללמד ילדים לנגב?
» הפעוטה שראתה ושמעה את אמא שלה בפעם הראשונה בגיל שנתיים
» 3 טריקים עם מסקרה מהמאפר של ביונסה
» רק דברים טובים: שפתון אדום חלומי
» וידאו: איך לעצב את הגבות בבית?
» 5 דברים שיעשו לכם זיקוקים במיטה
» 5 דברים שכל אישה צריכה לדעת על גברים
תגובות