הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 420

החל מיולי 2010

מתכון לעוגת גבינה לימונית, בחושה, שמתאימה לכל השנה (וכמובן גם לחג השבועות) שהכנתי בתבנית מאתר נעמן אונליין.

03/06/2014

עוגת גבינה לימונית 4

את העוגה הזו הכנתי לפני חודש חודשיים, לפי מתכון של רות אוליבר  שהתפרסם במגזין על השולחן, תוך החלפת חלק מהחמאה בשמן. הכנתי אותה עם ריקוטה ביתית (אני פשוט אוהבת להתעסק עם קציר ענני הריקוטה החמים וגיבושם ע”ג מפית כותנה דקה המונחת על מסננת. הנה אמרתי את זה. ע”ע געגועי למעבדה בכימיה). טוב, נחזור לעוגה, היא היתה כל כך טעימה שהחלטתי להכין אותה שוב לשבועות. כן, גם הפעם הכנתי גבינת ריקוטה ביתית, אבל אתם ממש לא חייבים, כי יש היום בסופרמרקטים גבינות ריקוטה באיכות מעולה! ועוד במבצעים לקראת שבועות.

המרכיבים שרשומים כאן  מתאימים להכנת העוגה בתבנית עגולה בקוטר 24, או תבנית קוגלהוף קטנה או תבנית זר בקוטר 26. אני הכנתי בפעם הראשונה בקוגלהוף והפעם בתבנית אינגלישקייק גדולה 31 ס”מ שקיבלתי מאתר ורדינון – תכף נותנת לכם את כל הפרטים, כי החודש הוא חודש האפייה שם והכל ב- 50% הנחה וגם יש לי עבורכם קופון של 50 ₪ למטה…  הכמות מספיקה ליותר מתבנית אינגליש, אז הכנתי על הדרך אחת קטנטונת בצורת לב לאחותי שחגגה אתמול יומולדת.

המרכיבים

  • 125 גרם חמאה רכה
  • 65 גרם ( 1/3 כוס) שמן קנולה
  • 300 גרם (½1 כוסות) סוכר
  • 3 ביצים
  • 1 גביע (250 גרם) גבינת ריקוטה
  • 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
  • מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
  • 350 גרם (½2 כוסות) קמח תופח – (אני השתמשתי בזה של סוגת שקיבלתי להתנסות)

 אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. משמנים תבנית בטיפונת חמאה מומסת ומפזרים מעט סוכר על התחתית והדפנות.
  3. מקציפים במיקסר את החמאה וכוס סוכר לקרם אחיד, מוסיפים את השמן ואת יתרת הסוכר ומקציפים עד לקבלת קרם תפוח ואוורירי.
  4. מוסיפים את הביצים זו אחר זו תוך כדי הקצפה, עד שהן נטמעות.
  5. מוסיפים ריקוטה, שמנת, מיץ וקליפת לימון ומערבלים לתערובת אחידה.
  6. מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים את קמח. מערבבים בעזרת מקצף ידני עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית (או תבניות).

עוגת גבינה לימונית 1

  1. אופים כ-40-45 דקות, או עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם שננעץ  לתוכה יוצא יבש עם פירורים לחים.
  2. להגשה זורים אבקת סוכר ומעטרים בגרידת לימון. אם רוצים שפני העוגה יהיו ישרים כמו סרגל, פשוט הופכים אותה.

עוגת גבינה לימונית 3

 

הבטחתי לספר לכם כמה מילים על אתר נעמן ורדינון נכון? ובכן, הקנייה באתר היא כמו שמזמינים מרשתות כלי הבית בח”ל (מאז שאפשר להזמין ON LINE אני מזמינה הכל דרך האינטרנט! מגהצת כרטיסי אשראי וירטואלית אני) מעיון באתר וממה שקיבלתי להתנסות: תבנית אינגליש קייק, מטרפה ומחליק פני עוגות (יכול לשמש גם כפלטה להרמת פרוסות עוגה), אני יכולה לומר שהמוצרים טובים, המגוון עצום, המון גדלים וסוגים מכל מוצר והכי חשוב, זה מגיע במהירות עד הבית (לא כמו בהזמנה מחו”ל שם אני מחכה חודשיים לכל מוצר). ברור שזה חוסך את ההתרוצצות לקניון לקניית מתנות וכדומה… בחום הזה, אני יושבת לי בבית בערב, עם הטאבלט על הברכיים ומזמינה לי הפתעות.

ויש לי גם הפתעה בשבילכם! קופון בסך 50 ₪ למזמינים עד 10.6.14
איך משתמשים? נכנסים לאתר  נעמן online: naamanp.co.il

בוחרים מה שרוצים, מזמינים ואז בשלב התשלום האחרון בקופה מקלידים את  קוד הקופון: LKBK50

תקף לאתר נעמן בלבד, לא כולל רשת החנויות | בתוקף עד 10 ביוני 2014 | בכפוף לתקנון ההרשמה והקנייה באתר | סכום מינימום לקנייה לאחר הזנת קופונים 99 ₪ | עלות משלוח 29 ₪, משלוח חינם בקנייה מ-299 ₪ | ניתן להשתמש בקופון אחד בלבד בכל הזמנה | התמונות להמחשה בלבד | עד גמר המלאי | אין מכירה סיטונאית | ט.ל.ח.

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

שיהיה חג שמח!

חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה