הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

מתכון לסביצ’ה דג טרי שמתאים לפתוח את ארוחת החג.

12/09/2012

בכל ארוחת חג,  אוכלים אצלנו דג למנה ראשונה.

היות וגפילטע פיש לא “מוערך” במקומותנו (בלשון המעטה), אני מכינה דגים בצורה אחרת, אם זה סלט הפורל המעושן או הסביצ’ה הזה*.

המנה קלילה, מרעננת ואלגנטית. היא נראית מושקעת, אבל אם מכינים את כל המרכיבים מראש, לוקח בדיוק 5 דקות להכין אותה ולהגיש לשולחן. אני מגישה אותה בגביעים (אני חושבת שקוראים להם גביעי מרטיני) שיוצרים מראה יוקרתי ומזמין.

סביצ’ה היא מנה פרואנית, של קוביות דג נא עם כבישה עדינה שמתבצעת באמצעות חומץ/לימון, מלח ושמן.

לכבישה, בתפקיד ה”חומץ”, השתמשתי הפעם במיץ מלימון טרי ובקוביות קטנטנות של לימון.

לאיזון החמיצות הוספתי פרי: במקרה הזה תפוח ואננס. ניתן לשלב מנגו, נקטרינות שזיפים וכדומה.

לפיקנטיות – כפית של פלפל חריף קצוץ דק (לא חייבים)

מלח ים אטלנטי

שמן זית

מעט שמן שומשום

חשוב להדגיש שהיות ומדובר במנת דג נא, איכות המנה תלויה באיכות המרכיבים וטריותם. אני השתמשתי בפילה של דגת הארץ (ניתן להשיג במרכולים).

אחרי ההקדמה, ניגש בעבודה:

המרכיבים:

2 יח’ פילה דג ללא עור, קצוץ לקוביות קטנות של 1ס”מ בערך (מוסר, דניס, אינטיאס וכו’)

מיץ מלימון אחד

קוביות קטנטנות מחצי לימון

קוביות אננס (או אננס טרי אחד, או מסונן מקופסת שימורים)

קוביות מ- 1 תפוח עץ מתוק

2 כפות עירית קצוצה (במקור בצל סגול, אך אני מאותגרת בצלים)

מלח ים אטלנטי

שמן זית

שמן שומשום

ההכנה מאד פשוטה.

מערבבים את קוביות הדג עם כל המרכיבים, למעט השמן. משאירים כמה דקות עד שהדג משנה את צבעו לבהיר יותר. מוסיפים מעט שמן הזית, מערבבים ומעבירים לכלי הגשה. זולפים על המנה מעט שמן שומשום ומפזרים עירית קצוצה.

בתאבון!

שתהיה לכולנו שנה מצוינת, מלאה במטעמים, בחוויות טובות, באהבה, בנתינה, בקבלה ובבריאות!

כמו שאני תמיד אומרת: חיים וטעים!

*(את המנה הזו למדתי להכין בסדנא שהתקיימה ב”חינאווי בוצ’ר שופ”, בהדרכת השף חואן רונן רזניק)

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה