הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 418

החל מיולי 2010

עוגה מדהימה המשלבת מוס גבינה עם עוגיות אוריאו ושוקולד, בלי אפייה! מתאימה מאד לחג שבועות. אפשר להכין בתבנית עגולה 26 או בכוסות אישיות.

23/05/2014

את העוגה המדהימה הזאת, המשלבת מוס גבינה עם עוגיות אוריאו ושוקולד, אני בטוחה שתכינו לחג שבועות. היא משודרגת בטעמה ובקישוטיה יחסית לעוגות הפירורים הקלאסיות. העוגה קרה והיא בלי אפייה! כך שהיא מתאימה מאד לחג שבועות, החל בתחילת הקיץ. ניתן להקפיא את העוגה ולהפשיר במקרר לפני ההגשה. אפשר להכין אותה בתבנית עגולה 26 או בכוסות אישיות.

image

את ההשראה לעוגה הזו ראיתי לראשונה בבלוג הזה: lifeloveandsugar
העוגה מוקדשת באהבה גדולה לחברתי שרית החוגגת יום הולדת ולשאלתי האם היא רוצה עוגת גבינה או עוגת שוקולד ענתה: גם וגם. וזה מה שהיא קיבלה:

עוגת גבינה אוריאו – גם וגם

המרכיבים
לשכבת הבסיס

32 עוגיות אוראו (2 חבילות) מרוסקות
75 גרם חמאה מומסת
למוס הגבינה
500 מ״ל שמנת מתוקה להקצפה 38%
3 כפות אבקת סוכר
500 גרם גבינה 5%
250 גרם גבינת שמנת נפוליאון 16%
1 פודינג וניל (אינסטנט)
1 שקית סוכר וניל

image

לציפוי ומילוי
3 כפות פירורי אוראו מתוך הכמות של הבסיס
3 חופנים נטיפי שוקולד קטנטנים
סירופ קרמל
סירופ שוקולד

image

אופן ההכנה
הכנת הבסיס

לערבב את פירורי העוגיות (פחות 3 כפות) עם החמאה לתערובת אחידה ולשטח בתחתית של תבנית עגולה. להדק היטב (אני מהדקת בעזרת תחתית של כוס) ולהכניס למקרר.
הכנת מוס הגבינה
להקציף את השמנת עם אבק הסוכר לקצפת יציבה.
לערבב את הגבינות עם הפודינג וסוכר הוניל היטב בעזרת מטרפה.
להעביר כמה כפות מהקצפת לתערובת הגבינות ולערבב לתערובת אוורירית.
להוסיף פנימה את שאר הקצפת ולאחד בתנועות קיפול למוס אחיד.

image

לצקת מחצית מכמות מוס הגבינה על בסיס העוגיות, לפזר את הפירורים שהשארנו בצד, לטפטף קצת סירופ קרמל ולצקת מעל את שארית מוס הגבינה.
ליישר את פני העוגה, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר למשך שעה.
אחרי שעה להוציא את העוגה מהמקרר, לזרות את נטיפי השוקולד, לקשט בסירופ שוקולד וסירופ קרמל ולשמור בקירור עד להגשה.

image

ככה היא נראית אחרי שחותכים אותה: הסירופ נוזל מהצדדים, ואם לא, מוסיפים קצת…

image

הערה: אם מכינים בכוסות אישיות, אין צורך לערבב את הפירורים עם חמאה אלא לפזר אותם בתחתית הכוס. אפשר לקשט בקרמל או בדובדבנים

מזל טוב חברה יקרה!
חג שמח!
בתיאבון!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה