הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

עוקבים: 421

החל מיולי 2010

מנות מיוחדות של סושי במבה וסושי תות. אגדאשי טופו משובח ומשקאות ייחודיים המיובאים היישר מיפן. מסעדה יפנית חדשה הגיעה לתל אביב, ואני בשם הסקרנות והמדע באתי לנסות ולטעום.

24/04/2014

ניני האצ׳י היא ילדה יפנית קטנה שבכל בוקר יוצאת ללקט פרחי דובדבן לרגלי הר הפוג׳י-סאן המושלג ובשעות אחר הצהרים לומדת כבר 3 שנים את רזי טקס התה של אזור קיוטו. זה מה שדמיינתי כשהוזמנתי להשקת מסעדת ניני האצ׳י החדשה בתל אביב. על ההזמנה היתה דמות של ילדה יפנית ואני הפלגתי על גלי הדמיון.

image

בנוסף לדמיוני העשיר, אני מאד אוהבת את האוכל היפני, לפחות את זה שטעמתי בארץ ובמדינות מערביות נוספות, כי ביפן טרם ביקרתי. כל מי שחזר מיפן המליץ על כך בחום, אבל אני עוד חוסכת כסף בקופת החיסכון בצורת תיבת נוח מפח שיש לי עוד מגיל 3, כי עלות הטיול ליפן, בסטנדרטים שאני אוהבת, עם מדריך צמוד, בתי מלון טובים, טיולים, מסעדות טובות ושהייה של שבועיים לפחות, זה עניין לא זול. עד אז, אני מתאמנת על אוכל יפני ישראלי בשפע המסעדות שיש לנו בארץ.
מה שברור הוא שזה לא בא במקום הדבר האמיתי, כי בטוקיו, שעברה כבר את פריז במספר המסעדות בעלות 2 כוכבי המישלן, יש היצע מגוון ועשיר טעמים יותר ממה שהדמיון יכול לתאר. ואני? מוסיפה עוד שקל ועשרים אגורות לקופת תיבת נוח שלי וממשיכה לגזור את הכתבות על הקולינריה היפנית. עוד לא אבדה תקוותנו… (קרדיט: נפתלי הרץ אמבר)

נחזור לתל אביב. לאחרונה נפתחה כאן מסעדת ניני האצ’י, מסעדה כשרה שמציעה לחובבי הסושי והאוכל האסיאתי חוויה צבעונית ומגוונת, מה גם שחלק גדול של התפריט מתאים לצמחונים ולטבעונים. כאמור, משהוזמנתי להשקה, תרמתי את חלקי למדע והגעתי לטעום את מה שיש למקום להציע.

image

מבין המנות הראשונות שאהבתי אני חייבת לציין את אגדאשי טופו – השיחוק של הארוחה מבחינתי – והבשורה הנהדרת היא שהמנה טבעונית, היות והיא בלי דאשי. טעים וטבעוני זה הכי שווה! 28₪

image

סלט אטריות מלפפונים ואצות יכולה להיות טבעונית אם מבקשים אותה בלי החביתה. מדובר במנה גדולה עם אושר של טעמים ומרקמים של אצות מלוחות, איטריות נייטרליות, פיטריות שיטאקי נגיסות ומלפפונים קראנצ׳יים. 28₪

image

מנת דג מומלצת מבחינתי היא מנת הסשימי ניני – הכוללת 3 סוגי דגים פרוסים שטיבה מתבטא בטריות הדגים והטיפול בהם (פרוס נכון ומסודר יפה על הצלחת). מנה ענקית – 66₪

image

אם אתם מאוהבי החמוצים ואתם גם נועזים, תיהנו כמוני ממנת הקימצ׳י. זה לא קימצ׳י קוריאני אורגינלי שעשוי מכרוב תוסס ואליו אין בכוונתי להתקרב בכלל, אלא מנת מחמצים נהדרת ומתובלת (יש שיאמרו חריפה) שעברה אדפטציה לטעם הישראלי ופשוט אי אפשר להפסיק לאכול. אגב, אם אתם לא נועזים, תמיד תוכלו לקבל את החמוצים האסייתיים הקלאסיים, כמו בכל מסעדה אסייתית אחרת, אבל לטעמי חבל לפספס את הקימצ׳י שמוגש כאן. 16₪

image

קומבינציות הסושי היו מרהיבות ועשירות בצבע וטעם.
אציין רק 2 מבחר רולים מיוחדים:
רול סלמון אקזוטי שמורכב מסלמון, אבוקדו ותות שדה. כן כן, תות שדה בסושי זה טעים ויפה. כמובן, שכשתסתיים עונת התות, יכינו את הרוך בפרי אחר.
במבה רול - במילוי חמאת בוטנים שנותן לו טוויסט של טעמים ומרקמים.
צלחות הקומבינציות של הסושי מעוטרות בצ׳יפסים דקיקים של סלק ושערות גזר עם פרפרים ופרחים מירקות. חגיגה לעין ולחיך. מחירי הקומבינציות משתנים בהתאם להרכב ולהעדפות. מחיר לאדם 70-120₪
image

מה לגבי הקינוחים? במקום מציעים קינוחים קטנטנים:
עוגת שוקולד חמימה , מוסון של ליצי , אצבע נוגט , קרם ברולה למון גראס ולוליפופ מנגו ומלבי. כל מנה היא בגודל האידאלי מבחינתי. משהו קטן ומתוק לסיום הארוחה, אבל באמת קטן. כמו שצריך גם המחיר סימלי. 9₪ ליחידה. בעיני זו עסקה מצויינת. אני ממליצה על הקרם ברולה ועל אצבע הנוגט.

image

מבחינת משקאות, במקום מציעים מגוון משקאות סאקה יפניים : קנקן סאקה חם\קר, גינג’ו נמה , ניהון סקארי, ​גינג’ו שוציקובאי, ניגורי אוזקי ועוד. אני לא מחובבי הסאקה, ומה שטעמתי לא עשה לי את זה. התענגתי על יין לבן: טעמתי כוס של יין לבן של ברבדו שהיה לא פחות ממעולה וכוס של יין מיקב טוליפ. כוס יין בוטיק תעלה כאן 38₪ ובקבוק עד 200₪

image

לגבי ניני האצ׳י, מסתבר שזו לא ילדה קטנה. זו בכלל לא ילדה וגם לא אישה. ני ביפנית זה 2. האצ׳י זה 8. ולכן ניני האצ׳י זה 228, שהוא מספר הבית ברחוב בן יהודה בו שוכנת המסעדה. את זה אפילו אני לא יכולתי לדמיין.

לסיכום: ניני האצ׳י היא מסעדה אסייתית מומלצת, שמציעה מנות סטנדרטיות באיכות גבוהה לצד כמה מנות ייחודיות, במחיר סביר. אני בטוחה שאחזור לשם בקרוב. כי הרגשתי שבנוסף לאוכל הטעים, גם מכבדים אותי כסועדת ויש תמורה בעד האגרה!

ניני האצי. בן יהודה 228, תל אביב. ראשון-חמישי 12:00-1:00, שישי 12:00-שעה לפני כניסת השבת; שבת- שעה לאחר צאת שבת- 1:00. כשר. טלפון: 03-6249228

——————————
אני משקיעה זמן, אנרגיות והמון אהבה בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

לבריאות!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה