הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 415

החל מיולי 2010

אחרי שעשינו רשימות, החלטנו למי לקנות וכבר קנינו כמה מתנות, הנה 3 רעיונות פרקטיים נוספים למתנות שאני בטוחה שיודו לכם עליהן בחיוך גדול של שמחה וכמובן, מתכון נפלא לטראפלס שוקולד לפסח של השף קונדיטורית אפרת ליבפרוינד.

10/04/2014

image

בהמשך לפוסט הקודם ובו ״מורה הנבוכים״ שלי לקניית מתנות לחד, הנה רעיונות ל- 3 מתנות פרקטיות שישדרגו כל בית, ומתכון מתוק אחד:

    דיש וויש

בכל בית הרי רוצים להכין את האורז המושלם. כזה שיוצא אחד אחד. לשם כך אני ממליצה על כובע הקסמים לאורז. הוא יעשה לכם את העבודה. ממש קסם. לא צריך כבר את השיטות הסודיות של דודה מתילדה ולא של השכנה של זלדה. כבר כתבתי עליו בעבר ואני רוצה להמליץ עליו שוב, כי אצלי בבית אין אורז בלי כובע (וגם חיטה, קינואה). בחג הזה אני הולכת לפנק גם אחותי באחד כזה, למרות שהיא טוענת שזו מתנה לבעלה שאחראי על הכנת האורז בבית. חוץ מכובע לאורז, דיש וויש המציאו את המשטח לייבוש כלים שנקרא באותו שם, כזה שגם אם יש לכם מדיח כלים, לא תוכלו בלעדיו אחרי ארוחות גדולות, לייבוש סירים, קערות, גביעי יין וכל שאר הכלים שלא נכנסו גם בשני סבבים של מדיח. בין שאר ה״פטנטים״ הם פיתחו גם את מחמם הפיתות (טוב, אם נקרא לזה ״מחמם מאפים״ זה יהיה יותר פוליטיקלי קורקט ויתאים גם כמתנה לפסח) שמוציא לנו פיתות רכות וחמימות ממש כאילו נאפו כרגע בטאבון ולא חוממו במיקרו. יש לי אחד כזה כבר שנתיים. חוץ מזה לדיש וויש יש מפות, פלייסמטים, ״סינר חכם״ ועוד המון מוצרים גאוניים אותם ניתן להשיג בכל החנויות שמפורטות בקישור הזה: http://www.dishwish.co.il/Stores.aspx

image

    מחבת TEFAL

מחבת טובה, נון סטיק מבית טוב זה כלי שערכו לא יסולא בפז. אתם יודעים שאני משתדלת לאכול בריא, אז צריבה קטנה על מחבת יבשה או עם תרסיס שמן מתאימים לי בול. סבתא שלי לימדה אותי שמחבת איכותית במטבח זה חובה. רוצים דוגמא למחבת איכותית? מחבת מבית TEFAL, הבית הטוב של המחבתות כבר למעלה מ-50 שנה (טפאל היה המותג האהוב גם על סבתא שלי). לקראת החג, אני ממליצה על מחבת מהסדרה החדשה, סדרת TALENT המוגדרת כמתאימה לבשלני הגורמה. לאחרונה כולנו הצטרפנו להגדרה הזו, לא? בהשפעת תכניות הריאליטי כולנו משתדלים להיות בשלני גורמה. היתרון של המחבת הוא בציפוי ה״טיטניום-פרו״, ציפוי נון סטיק של 7 שכבות בעל עמידות לאורך זמן, המאפשר עבודה עם כלי בישול מתכתיים ולא רק כפות עץ או סיליקון. מחיר המחבת בקוטר 26 399.90₪ ובמבצע: 239.90₪. בסדרה יש מגוון מחבתות, סירים וסוטאז׳.

image

    ספר בישול

ספר בישול זו המתנה שאני הכי אוהבת לקבל. מי כמוני יודעת שיש המון מתכונים של שפים ושל בלוגרים באינטרנט, אך ספר אמיתי, עם כריכה קשה ותמונות מרהיבות על נייר כרומו משובח זה עולם אחר!

image

הפעם אני ממליצה על הספר “אפרת ליבפרוינד מגישה פסח” של השף קונדיטורית אפרת ליבפרוינד שמצליחה לפשט מתכונים מורכבים ולהגיש אותם בפרזנטציה מושלמת, שהפכה לסימן ההיכר שלה. זהו ספרה השלישי של אפרת, שעל ספרה השני ”אפרת מגישה בבית“ כתבתי כאן בעבר. 
הספר מחולק לחמישה פרקים: בייסיק (הכולל מתכונים לרכיבים בסיסיים בהם ניתן להשתמש להכנת מנות שונות כגון ריבות, מיונית וקרם שוקולד), ליל הסדר (ובו מתכונים חגיגיים, מסורתיים לצד חדשניים, כגון גפילטע פיש סלמון על קרפצ’יו סלק, מרק עוף עם אטריות עשבי תיבול, חזה עוף במלית פירות יבשים, גולש בקר בבצלצלים, פורל במלית עשבי תיבול ואגוזים וטרין בטטות ותפודים), חול המועד (המוקדש למתכונים מורכבים המתאימים לחג, כגון גלילות חצילים ובשר בציפוי פריך, טבעות עוף מזוגגות, מאפינס עוף וזוקיני ו”קנלוני” פרגיות חריף-מתוק), פיקניק (המביא שלל מנות קלות להכנה ולאריזה לטיולים ולפיקניקים, סלטים מקוריים, גראטן תפודים ובטטות, נגיסי עוף ועוד), ומתוקים (המציע מגוון רחב של עוגות ומנות אחרונות לפסח, כגון דסקיות קוקוס ודבש, טארט קרם שקדים-פיסטוק, מקרונים, עוגת שוקולד ללא קמח ופאי לימון בציפוי פירורי בראוניז).
את הספר ניתן להשיג בחנויות וברשתות הספרים המובחרות במחיר: 128 ₪ ובחנות המקוונת של ההוצאה במחיר מוזל, בקישור הזה: www.siman-kria.co.il

מתוך הספר, הנה מתכון לטראפלס שוקולד מושלמים מ-4 רכיבים בלבד – ממתק מדהים ונימוח.
מהמתכון מתקבלים כ-24 טראפלס בקוטר 4-3 ס”מ

image

לטראפלס:
300 גרם אגוזי לוז קלופים
200 גרם אבקת סוכר
כף שמן אגוזים
100 גרם שוקולד מריר מומס

לציפוי:
300 גרם שוקולד מריר משובח
4 כפות שמן אגוזים
¼ כוס אגוזי לוז קצוצים

הכנת הטראפלס:
קולים את האגוזים כ-6 דקות בתנור שחומם ל-°c180, מסירים מהם את הקליפה הדקה ומקררים היטב.
במעבד מזון שבו להב הסכינים טוחנים את האגוזים עם אבקת הסוכר לקרם אחיד. פעם או פעמיים במהלך הטחינה מפסיקים את פעולת הטחינה ומסירים במרית את מה שנדבק לדפנות.
ברגע שמתקבלת מעין משחה, מוסיפים, תוך כדי טחינה, את השמן ואת השוקולד המומס.
מעבירים את התערובת למקרר לשעתיים, להתגבשות.
מרפדים מגש בנייר אפייה. מעבירים את התערובת לשקית זילוף ומזלפים ממנה מעין נשיקות קטנות.
מעבירים למקפיא לשלושים עד ארבעים דקות, להתייצבות.
בעזרת הידיים (וכפפות!) יוצרים מהנשיקות כדורים מושלמים.
מעבירים את הכדורים למקפיא לשעתיים.

הכנת הציפוי:
ממיסים את השוקולד, מוסיפים את השמן ומערבבים היטב עד שהשמן נטמע בשוקולד.
מוסיפים את אגוזי הלוז ומערבבים.
מניחים את הכדורים על רשת ויוצקים עליהם את ציפוי השוקולד.
ממתינים שתי דקות ומעבירים את הכדורים לקופסה אטומה.
שומרים במקפיא עד זמן קצר לפני ההגשה.

טיפ 1: המלית של הטראפלס יכולה לשמש גם קרם למריחה בין שכבות של עוגה או על מצה.
טיפ 2: הטראפלס נשמרים היטב בהקפאה עד חודש ימים, כך שניתן להכינם זמן רב מראש. הבעיה היחידה שעלולה לצוץ היא שהם ייגמרו לפני שייכנס החג.

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

חג שמח!
לבריאות!
חיים וטעים!

חלק מהתמונות בפוסט זה באדיבות יח״צ.

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה