הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 420

החל מיולי 2010

האישה שקנתה לבעלה קורס ייננות שהפך ליקב משגשג. מחפשים יינות לפסח? טעמתי, ואני ממליצה על 2 שיתאימו לשולחן הסדר. אל תקנו לפני שתקראו.

26/03/2014

לפני כשבועיים הוזמנתי לסיור וטעימות יין ביקב קדש ברנע. ואני, חיית בית (שלא לומר, חיית מטבח) שכמותי, שומעת טיול, לוקחת כובע, נועלת נעלי התעמלות, מצטיידת במטען ואייפון ובאה. את השירון והמיימיה החלטתי להשאיר הפעם בבית. רציתי לעשות רושם טוב.

image
בתמונה: נירה והמצלמה שהיא כל כך אוהבת

כשהגענו ליקב, השוכן ממש בגבול מצרים, באזור מדברי וצחיח, הדבר הראשון שקידם את פני היה התלתלים המחייכים של נירה צדוק וראיתי שהיא הרוח החיה מאחורי כל העסק. נירה סיפרה שהכל התחיל כשהיא חיפשה להעניק לבעלה, אלון, מתנה שתעזור לו לצלוח את משבר גיל ה-40. בשל האהבה של שניהם לאדמה, היא חשבה שהכי נכון (ולא מסוכן כמו אופנוע) יהיה לייצר יין. היא רשמה אותו לקורס ייננות של 5 מפגשים בתל אביב ומשם העניין התגלגל עד שבשנת 1997 החליטו בני הזוג לעשות את הבלתי אפשרי ולהקים את יקב ׳קדש ברנע׳ באמצע המדבר. ממש כנגד כל הסיכונים. אז מה? כמי שגרו בסיני, היו חלוצים בקדש ברנע והקימו כבר כמה יישובים בסביבה, אין דבר שבני משפחת צדוק לא יכולים לעשות. נירה ואלון נותנים לנו שיעור שכשיש אמביציה הכל אפשרי. 
הבציר הראשון שלהם הניב 3000 בקבוקי יין. כיום, אחרי 17 שנה, עם כרמים ענפים הפזורים ברחבי אזור רמת הנגב מייצר היקב כ- 80 אלף בקבוקים בשנה. אגב, היעד שלהם הוא לעבור בשנה הקרובה את מחסום 100 אלף הבקבוקים.
אבל בזה לא מסתיים תפקידה של נירה. היא הצליחה ברגישות ובנחישות לרכז מסביבה את 2 בניה (על משפחותיהם) שעובדים ביקב. יוגב הוא היינן של היקב ואחיו הוא מנהל המכירות של היקב. 

image
בתמונה: אלון והגפנים בכרם הצעיר

כחלק מהסיור לקחו אותנו אלון ויוגב לסיור והסבירו לנו על גידול הגפנים, על הסבלנות הגדולה שצריך (7 שנים לוקח מנטיעת הגפן עד לבקבוק הראשון), על הייחוד של אדמות הנגב, על האקלים המדברי הקשה ועל האתגר שלקחה לעצמה המשפחה. נירה מלווה אותנו כל הזמן, אך עומדת ברקע ונותנת לאלון וליוגב עת הבמה.

“אופי היין, מושפע מאזור הגידול הייחודי למדבר. גידול באקלים מדברי מאפשר הבשלה מהירה יותר של הגפן וע”י כך לשמירה טובה יותר על החומצה הטבעית שבענב”, מסביר יוגב, שלמד באיטליה את רזי גידול היין. “כמו כן, השמש היוקדת מסייעת לפרי לצבור סוכר ולרכך את הטאנינים בענב, כך שזוכים ליין רך, עגול ומוכן לשתייה מוקדם מהרגיל. הפרשי הטמפרטורות הקיצוניים בין היום ללילה האופייניים למדבר וכמובן הקור המדברי הידוע, מסייעים בחישול הגפן. הגפן המאותגרת מוציאה פרי איכותי יותר״. 

image
בתמונה: יוגב מהמדגמן יין

בימים אלה עובר היקב תהליכי מיתוג ומשנה את שמו ליקב ‘רמת נגב‘ תחת הלוגו RN. יינות ‘קדש ברנע’ יהיו מעתה סדרה בתוך יינות ‘רמת נגב’. 
סיירנו בכרמים שכרגע עומדים בשלכת וראינו את הזמורות הקרחות שעוד חודש יתחילו ללבלב.
משם נסענו לשיבטה, לסיור רגלי בעתיקות, כולל טעימת יין בשטח. כמה יפה כאן. עברה בי המחשבה שהנבטים ידעו מה הם עושים. 

image

היות והגיעה שעת צהרים, כיבדו אותנו בארוחת צהרים מעולה בחוות ״נבט״ בשיבטה. סלט טבולה מעולה, חומוס תוצאת בית וסלט ירוק ברוטב ויניגרט תפוז ומג׳דרה. את הארוחה ליווינו בטעימת יינות ולקינוח התענגנו על עוגיית מעמול ותה מרווה. כמה טעים ככה קליל. ארוחה טעימה, שהוכנה במקום, שרק מלאכול את המנות הצמחוניות (ראשונות ותוספות) שבעתי ולא הייתי זקוקה למנות הבשר שהוגשו בנדיבות לשולחן.

image

לסיכומו של יום מוצלח זה, ואחרי שטעמתי 5 יינות אדומים ולבנים, אני ממליצה בכל פה על 2 יינות נפלאים:

יין לבן: נווה מדבר לבן 2013 יקב ״רמת נגב״ RN
מכיל 65% שרדונה 25% סוביניון בלאן 10% קברנה פרנק.
הכרמים: הענבים נבצרו בבציר ידני בשעות הבוקר המוקדמות ממחלקות בבעלות היקב באזור רמת נגב, כרם ניצנה וכרם חלוצה. 
תהליך ההכנה: הענבים עוברים מעיכה והפרדה מיידית מהקליפות, לשימור הצבע הבהיר של הנוזל. לאחר מכן התירוש עובר השריה קרה במכלי נירוסטה על מנת להגיע לנוזל נקי. לאחר מכן היין עובר תסיסה קרה ואיטית לשימור מיטבי של ניחוחות וטעמי הפרי. בתום התסיסה היין עובר שפייה ראשונית ואחסון במכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה. לאחר ייצוב, היין עובר סינון ובקבוק.
צבע: צהבהב כמעט שקוף עם נימות ורדרדות שמתקבל ע”י סינון היין הלבן (סוביניון בלאן ושרדונה), ערבובו עם הקברנה פרנק שיוצר בשיטת “בלאן דה נואר” (כלומר, ייצור יין לבן מענבים אדומים) וייצוב בקור.
מחיר: 69₪
כשר לפסח 
.
יין אדום: קברנה פרנק 2011 מסדרת רמון של יקב ״רמת נגב״ RN
מכיל 100% קברנה פרנק מחלקה יחידנית בכרם חלוצה: Single vineyard.
הכרמים: הענבים שנבצרו בבציר ידני בשעות הבוקר המוקדמות מגיעים מחלקה בכרם חלוצה, שניטעה בשנת 2005 על קרקע לס חול וגיר בגובה 300 מטר. 
תהליך ההכנה: התסיסה מתבצעת במכלי נירוסטה בטמפרטורה קרה על מנת לשמר את ניחוחות וטעמי הפרי. עם תום התסיסה היין עובר השרייה קרה על קליפות הענבים למשך כשבועיים על מנת למצות את מירב הארומה והטעמים מהקליפה. לאחר מכן היין עובר שפייה ראשונית ויישון של 16 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי חדשות. היין עובר סינון גס, בקבוק ושמירה לתקופה של כשישה חודשים לפני צאתו לשיווק.
מחיר מומלץ לצרכן: 120₪
כשר לפסח

את כל יינות ״רמת נגב״ RN ניתן להשיג בחנויות המתמחות ביין ובמסעדות מובילות. 

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.
לבריאות!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה