הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 420

החל מיולי 2010

מתכון לאזני המן רכות וממכרות מבצק שמרים, שמכיל מרכיבים בריאים כגון: מקמח מלא, תמרים, גרנולה, בלי ביצים ובלי מוצרי חלב, כך שהוא מתאים גם לטבעונים

06/03/2014

זוכרת שבילדות שלי אזני המן היו מבצק פשוט וקשה כמו אבן של קמח ומים במילוי פרג או רחת לוקום. כל שנה, אדון מאיר היה מביא לנו מאזני ההמן שהכינה אשתו. כמה גאה הוא היה במעשי ידיה. מה שהוא לא ידע זה שהאזניים ההן הושלכו ישירות לפח האשפה. אני חושבת שזו אחת הסיבות שנמנעתי בצעירותי מלהכין ולתת מתכונים של אזני המן. נראה לי שלא רציתי להיות במקום של גברת מאיר.

image

הפעם אני משתפת במתכון לאזני המן מבצק שמרים, שמכיל מרכיבים בריאים כגון: מקמח מלא, תמרים, גרנולה, בלי ביצים ובלי מוצרי חלב, כך שהוא מתאים גם לטבעונים. המתכון הוכן במיוחד עבורי ע״י סטפן לייק, השף קונדיטור של “שמרית”. הכנתי את המתכון בבית ויצא נפלא!
החומרים לבצק ( לכ- 30 אזני המן)
4 כוסות קמח מלא (560 גרם)
1/2 שקית או 1/2 קובייה שמרים טריים “שמרית” או כף שמרים יבשים
1/2 שקית משפר אפיה “שמרית” או אחר (יש גם טבעוני)
1/4 כוס סילאן
1/2 כוס שמן קנולה
1+שליש כוס מים (330 מ”ל)
1/2 כפית מלח
חומרים למלית:
250 גרם ממרח תמרים
100 גרם גרנולה (אני השתמשתי בגרנולה תוצרת בית, משיבולת שועל ופתיתי כוסמין)

אופן ההכנה:
1.​מערבלים כ-5 דקות בקערת מיקסר עם וו “גיטרה” את הקמח והשמן עד לקבלת מירקם גרגרי.
2.​מוסיפים את המרכיבים הנוספים ולשים עם וו לישה עוד 3 דקות במהירות בינונית תוך הוספת המים בהדרגה.
3.​מקבלים בצק רך וגמיש, (אפילו קצת דביק) וזה בסדר. מקמחים ומשהים מכוסה במקרר למשך שעה לפחות (אפשר ללילה).
4. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של כ-1/2 ס”מ ובעזרת כוס קורצים עיגולים.

image

5. במרכז כל עיגול מניחים כף ממרח תמרים, מעליה מפזרים את הגרנולה וסוגרים בצורת משולש. מהדקים היטב.
6. כשמסיימים, מניחים את כל אוזני ההמן על נייר אפיה.

image

7. מדליקים את התנור לחום C°170 , לאחר שהתנור התחמם ,אופים במשך כ- 15 עד 20 דקות.
8. מצננים על רשת ומפזרים אבקת סוכר. ניתן למרוח על האזניים סירופ סוכר שמכינים מחצי כוס סוכר וחצי כוס מים המסורתיים יחד למשך 3-4 דקות. זה נותן ברק ורכות לבצק.
אני ממליצה לאכול באותו יום. במידה ונשאר, ניתן לחמם לדרגת פושר ביום שלמחרת. הבצק יוצא רך ונימוח.

פורים שמח!

image

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

לבריאות!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה