הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 355

עוקבים: 289

החל מיולי 2010

המיוחד בבראוניז האלו הוא שהם טעימים, בלי קמח, בלי גלוטן ומתאימים לכוווולם! גם לצליאקים שבחבורה! מוקדש באהבה לכל אוהבי השוקולד הרגישים לגלוטן.

16/04/2011

בראוניז ללא גלוטן

אני לא מכירה מישהו שלא אוהב בראוניז.

אבל מה אתה עושה אם הבראוניז לא אוהבים אותך? כמו למשל אם אתה חולה צליאק?

הכורח הוא אבי ההמצאה. את המשפט הזה אמרו כבר חכמים לפני! אז הכורח הזה הביא אותי לחפש מתכון לפינוק אהובת ליבי, האחת והיחידה, אחותי, כשנגזר עליה להימנע מגלוטן.

הבראוניז יוצאים כל כך טוב, שכולם נרתמים להתפנק …ללא טעמי לוואי, ללא תחליפים! בקיצור – מעדן אמיתי.

חג שמח ובריא!

מה צריך?

100 גרם חמאה רכה
200 גרם שוקולד מריר
1 כוסות סוכר (1/2 לבן + 1/2 חום)
קורט מלח
5 ביצים

1 שקית סוכר וניל
1 כף ברנדי
200 גרם שקדים טחונים
100 גרם אגוזי לוז קצוצים גס

איך עושים?

  1. מחממים תנור לחום 180 מעלות.
  2. ממיסים בסיר אדים כפול או במיקרו: חמאה + שוקולד. מצננים.
  3. מקציפים 5 ביצים שלמות + סוכר + מלח. מוסיפים את תערובת השוקולד והחמאה הפושרת בזרם דק תוך כדי הקצפה.
  4. מוסיפים את הברנדי ואת הווניל. מפסיקים את פעולת המערבל.
  5. מוסיפים בעדינות לתערובת את השקדים ואת אגוזי הלוז.
  6. משמנים תבנית פיירקס מלבנית (40X20) בספריי שמן ויוצקים לתוכה את תערובת העוגה.
  7. אופים 20-25 דקות בערך, להיזהר שלא יתייבש. הבראוניז צריכים להיות רכים מבפנים!

בתיאבון!
חג שמח!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

סלט גזר

שקית גפרורי גזר, עשבי תיבול ורוטב טוב. מי צריך יותר מזה? אה, מלך שאוכל בכיף ומפרגן. מרכיבים: 1/2 ק״ג גזר חתוך לגפרורים. אני השתמשתי בשקית מוכנה של (שבבי גזר) 400 גרם נטו...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מקרא:

  • פוסט בירידה
  • פוסט בעלייה
  • פוסט דורך במקום
  • פוסט חדש במצעד

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

בחזרה למעלה