הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

מגוון ירקות ממולאים בחיטה ושלל ירקות צבעוניים ומלאי טעם. סיר מלא אהבה ובריאות.

01/03/2014

image

מרכיבים:
ירקות עגולים למילוי. הפעם השתמשתי בקישוא עגול, לפת וסלק ובפעם אחרת בקולרבי, בצל, פלפל ותפוח אדמה.
מרכיבים למלית:
1 כוס חיטה
2 בצלים קצוצים
2 כרישות קצוצות
3 שיני שום קצוצים
3 גזרים חתוכים לקוביות קטנטנות
1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות קטנות
1/2 שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
2 ס״מ שורש כורכום טרי מגורר
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
2 כוסות מים
פלפל ומלח לפי הטעם
מרכיבים לרוטב:
2 כוסות מיץ עגבניות
1 כף סילאן
קורט מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- מכינים את הירקות למילוי באופן הבא: חותכים ״מכסה״ בראש כל ירק ומניחים בצד. מוציאים את התוכן של הירקות בעזרת כף פריזאית, או סכין (בזהירות, כן?), ומשאירים דופן של סנטימטר וחצי.
- קוצצים את תוכן הירקות לקוביות קטנות.
- שוטפים היטב את החיטה ומשרים במים לשעה לפחות. מסננים.
- מאדים במחבת גדולה בצל, כרישה ושום קצוצים. מוסיפים למחבת את תוכן הירקות ואת קוביות השורשים ומבשלים כחמש דקות.

הירקות במחבת פיירקס אלומיניום, קלה, נון סטיק עם ידית סופטאץ׳

הירקות במחבת פיירקס אלומיניום, קלה, נון סטיק עם ידית סופטאץ׳

- מוסיפים למחבת את החיטה המסוננת.
- מוסיפים את המים ומבשלים את כל המרכיבים עד לריכוך.
- ממלאים את הירקות בתערובת החיטה.
- מעבירים את הירקות הממולאים לסיר רחב בו יוכלו לעמוד בצפיפות אך בנוחות. 

image

- מערבבים את חומרי הרוטב ומוזגים בערך כף ממנו לתוך כל ירק, מעל המלית. סוגרים את הירק במכסה שהשארנו בצד.
- שופכים את יתרת הרוטב מסביב לירקות. 
- מביאים לרתיחה ומבשלים במשך כשעה עד שהרוטב מצטמצם והירקות מבושלים. במידה וחסרים מים, להוסיף מעט.

image

להגשה מעבירים את הירקות הממולאים לצלחת הגשה ומוזגים עליהם מהרוטב העשיר בעל הצבע הבורדו-סגול המשגע.

כמה מילים על המחבת בה השתמשתי במתכון זה. זוהי מחבת של חברת פיירקס (Pyrex) אותה קיבלתי להתנסות. היתרונות שלה מבחינתי הם שהיא קלה מאד אך יחד עם זאת מעבירה ומפזרת את החום בצורה טובה. למחבת ידית אחיזה ״סופט טאץ׳״ – מגע משי. מרגיש נעים לאוחז אותה, והיא לא מחליקה מהיד, כך שההקפצה הופכת לנעימה ונוחה יותר. כמובן שהיא מצופה בציפוי נון סטיק, כך שניתן לטגן בה כמעט בלי שמן (אני שמה ממש טיפונת שמן). אה, כן, אחרי השימוש הכנסתי אותה למדיח והיא יצאה כמו חדשה. מה צריך יותר מזה? בקיצור, עוד מוצר מעולה מבית פיירקס.

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

לבריאות!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה