הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 415

החל מיולי 2010

מתכון לסלט של גפרורי קולורבי עם רוטב חריף שאין ארוחה תאילנדית בלעדיו. מי אמר סלט פפאיה ולא קיבל?

20/03/2014

image

מבחינת המשפחה שלי, הסלט התאילנדי האולטימטיבי הוא סלט הפפאיה, והוא גם משמש אותנו כמדד לבחינת אותנטיות של מסעדות. לכן אנחנו מזמינה את הסלט הזה בכולן.
מבחינתי הוא הוכתר מזמן להיות מלך המטבח התאילנדי. יחד עם תבשיל הקארי האדום, וקארי מסמאן והטפיוקה של הקינוח ועוד כמה…
היות ואי אפשר להשיג פפאיה ירוקה ברשתות השיווק, ויתרתי על הרעיון להכין את הסלט בבית, עד שקראתי את הטיפ של השף עומר מילר להמיר את הפפאיה הירוקה בקולרבי.
הקולרבי (שנקרא בעברית כרוב הקלח), שייך למשפחת המצליבים (כרוב, ברוקולי, כרובית). הוא דל קלוריות (רק 24 קלוריות ל-100 גרם), אולם עשיר בוויטמינים ומינרלים רבים: ויטמין C, ויטמינים מקבוצה B : B6,B2,B1, חומצה פולית, זרחן, אשלגן, ברזל ונחושת.
הקולרבי מומלץ לדיאטה, קל לעיכול ועוזר בהפרשת נוזלים מהגוף.
הסלט הזה קליל, דל קלוריות וטעים אש! (כן, כן, חריף)
המרכיבים:
2 קולרבי חתוכים לגפרורים דקים
20 עגבניות שרי תמר חתוכות לחצאים (או רבעים – בהתאם לגודלן)
20 יחידות שעועית ירוקה (או אפונה סינית) חלוטה במים דקה אחת או שתיים ומצוננים.
לרוטב:
2-3 שיני שום כתושות
1 פלפל צ’ילי קצוץ דק (או יותר – בהתאם לדרגת החריפות שאוהבים)
מיץ מ- 2 לימונים
4 כפיות סוכר (הכי טוב סוכר דקלים, אבל גם סוכר רגיל מתאים)
4 כפות רוטב דגים (להשיג במחלקות המזרח הרחוק ברשתות השיווק. לסלט טבעוני ניתן להמיר ברוטב סויה)
להגשה: 3 כפות בוטנים קלויים קצוצים גס
אופן ההכנה:
את סלט הפפאיה מכינים באופן מסורתי במכתש ועלי אך היות ואנחנו מכינים סלט קולורבי, אפשר לוותר על השיטה המסורתית.
מניחים בקערה את הקולורבי, העגבניות והשעועית. מערבבים את חומרי הרוטב ומוזגים מעל הירקות. מניחים למשך שעה שעתיים לספיגת טעמים.
מעבירים לצלחת הגשה ומעטרים בבוטנים קצוצים.
אצלנו אוהבים לאכול את זה עם מקלות אכילה (צ’ופ סטיקס) ולהתענג על זיכרונות אהבה מתאילנד…
הסלט חריף, וזה חלק מהחן והטעם שלו. אצלי הוא: 8 במדד הטישו.
לבריאות!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה