הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

עוקבים: 421

החל מיולי 2010

כן ולנטיין לא ולנטיין, בשביל לאהוב לא צריך יום מיוחד. בשביל לאהוב צריך לב פתוח.  אצלי הדרך להראות אהבה עוברת במטבח. ארוחה רומנטית שכל אחד ישמח לאכול!

13/02/2014

>

הנה 2 מתכונים קלים (באמת!) להכנת ניוקי ברוטב פטריות וערמונים, לצד עגבניות שרי אפויות. מה שלוקח זמן זה רק לרוץ לקנות את המרכיבים ולהשרות את הפטריות המיובשות. היתר, משחק ילדים מהיר וטעים.

המרכיבים:
1 שקית ערמונים בוואקום
1 שקית פטריות פורצ׳יני (או תערובת פטריות) מיובשות
1 כוס מים רותחים
1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
2 בצל ירוק קצוץ דק (חלק לבן וירוק)
3 עלי מרווה
2 כפות שמן זית
2 כפות יין לבן
חצי מיכל שמנת לבישול 10% או אלפרו לבישול 5% (לגרסה הטבעונית, או הפרווה)
מעט אגוז מוסקט 
קורט מלח
פלפל גרוס
2 חבילות ניוקי (700 גרם)

אופן ההכנה:
שמים את הפטריות המיובשות בקערה קטנה ושופכים עליהן את המים הרותחים. להמתין חצי שעה שבמהלכה מכינים את שאר המרכיבים: קוצצים בצל ירוק, פורסים פיטריות, מבשלים את הניוקי לפי הוראות היצרן ומכינים את הסיר (אני ממליצה על הכנה בסיר רחב ושטוח המכונה סוטאז׳, אבל לא חובה. אפשר גם במחבת גדולה).
כשהפטריות ספגו את המים הרותחים והתרככו, סוחטים וקוצצים גס. שומרים את מי ההשרייה.
מחממים את הסיר, מוסיפים את שמן הזית, עלי המרווה, הבצל הירוק והפיטריות הטריות הפרוסות. מקפיצים למשך כמה דקות.
מוסיפים את הערמונים, הפטריות המיובשות הקצוצות, את מי ההשרייה ואת היין ומערבבים. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מדי פעם. 
מוסיפים את השמנת (או האלפרו), מתבלים בפלפל גרוס, מעט מלח ואגוז מוסקט, מביאים לסף רתיחה ומכבים את האש.
מוסיפים פנימה את הניוקי המבושלים ומערבבים כך שהניקוי יצופו ברוטב. אם חסר רוטב, מוסיפים מעט (1-2 כפות) ממי בישול הניוקי.
מגישים באהבה גדולה עם בצל ירוק קצוץ דק דק (או עירית).

אני הגשתי את המנה בלוויית עגבניות שרי אפויות.

המרכיבים:
סלסלת עגבניות שרי מחוברות על גבעול
1 בצל ירוק קצוץ דק דק
2 כפות שמן זית
1 כפית חומץ בלסמי
1/2 כפית סוכר חום
מעט מלח ים
פלפל גרוס
1-2 עלי מרווה

אופן ההכנה:
מניחים את העגבניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מערבבים את כל שאר המרכיבים בצנצנת ויוצרים ע״ג העגבניות.
אופים בתנור בחום של 200 מעלות למשך כחצי שעה בערך. העגבניות יוצאות עסיסיות. אפשר גם לאפות אותן יותר ואז הן מתייבשות מעט, מתקרמלות וזה טעים מאד.

לקינוח אפשר להכין כמה דברים:
החל מתותים שטובלים יחד בשוקולד מומס, או קרמבל תפוחים ופירות יער או עוגת שוקולד קלה.
אהבה בצלחת ובלבבות.

אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

לבריאות!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה