הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

חוויות מארוחת תפנוקי טפאסים של בוקר בביסטרו נועה ביפו. אווירה מיוחדת עם מנות המתמזגות בתפאורה האקלקטית.

17/01/2014

לפני 14 שנה טלפן אלי חבר, שידע כמה אני אוהבת מסעדות חדשות ואוונגרדיות ואמר לי ״יש לי משהו בשבילך. בואי איתי ליפו״.
ואני, אם חבר אומר לי דבר כזה, אני באה. אז קבענו ונפגשנו.
נכנסתי ולא האמנתי למראה עיניי. יש דלת אבל זה בכלל לא בתוך מבנה. זה ספק פטיו ספק פרוזדור בין 2 מבנים ישנים עם קירות מתקלפים וקירוי פרוביזורי, שולחנות ענתיקה, צלחות של סבתא, והכל כאילו זיקקו את שוק הפישפשים לתוך ביסטרו אחד.

זה היה המפגש הראשון שלי עם נועה של השף ניר צוק. מאז אכלתי בנועה עוד כמה פעמים וגם בקורדליה ואפילו בבזאר הקולינרי בתחנה הראשונה בירושלים ואני חייבת להגיד שיש בניר צוק משהו כל כך נעים, מעין חוויה הוליסטית, שעושה פשוט כיף.
השבוע הוזמנתי לבקר שוב בנועה, לרגל השקת תפריט ארוחות בוקר חדש.

כפתיח קיבלתי את המשקה האהוב על השף: ערק רימונים. עם קצת ערק, כי בכל זאת רק בוקר… זה היה טעים ומתוק, בעל צבע משגע. משקה שעושה כיף בפה ובלב.

ואז הגיעו לשולחן ״תפנוקי טאפסים של בוקר” כמו שקוראים להם כאן: לבנה תוצרת בית, סלט של גבינת פטה עם שומר, גבינת שמנת עם סלמון, טחינה יפואית ירוקה, סלט בורגול בעגבניות ובוטנים, חצילים מוחמצים עם המון שום (אליהם לא התחברתי), ריבת גויאבה ״של אמא״, זיתים מדהימים ולחם טרי שנאפה במקום.

כל אלה הם רק התפאורה לארוחה. הם מגיעים עם בחירת מנה של ארוחת בוקר. היינו שתיים כך שטעמתי משתי מנות:
בוקר ים – ביצה חצי קשה, טוביקו סלמון, סרדינים וסלמון – 59 ₪. מנה נפלאה. הסרדינים הטריים שנכבשו במקום, הביצה החצי קשה שבעצם היא גם חצי רכה (חבל שהיא היתה קרה), קוויאר הטוביקו האדומות ונתחי הסלמון. כמובן שכל מרכיב עלה בתורו על חתיכת לחם ועשה לי חגיגה בפה.

חביתת כמהין טריות – 85 ₪. אף פעם לא אכלתי חביתת פטריות כמהין טריות. בכלל כמעט ולא אכלתי את הפטריות בצורתן הטרייה. תמיד זה היה או בשמן, או באבקה או בגילוף של פרוסות דקיקות מהדבר האמיתי ע״ג פסטה או ריזוטו (בעיקר בחו״ל). אבל בחביתה? לא. אז הייתי חייבת לטעום. החביתה היתה טעימה, אין ספק בכלל, אבל את מנת הים עליה סיפרתי קודם אהבתי יותר.

יחד עם כל מנה הגיע גם סלט אישי רענן מלא כל טוב. כמובן שיש בו עגבניות ומלפפונים, אך גם צנוניות, קוביות לימון עם הקליפה (תענוג!!!), גפרורי סלק, קצת שמיר ועוד… כל יום יהיו שם דברים טיפונת אחרים לפי מה שיש בשוק באותו יום.
לסיום קינחתי בכוס תה עם נענע ומשהו מתוק…
מה יהיה איתי??? אוכלת בריא ואז הורסת הכל. אני מאשימה את הערק. תהיו נחמדים איתי ואל תגידו לי שלא…
בחרתי בקינוח הפלא השוקולדי של קורדליה. (אותו תראו אם תלחצו על המילה קורדליה). כמה יפה! הקרוקנט משגע, המקרון חביב, עוגת השוקולד החמה מעולה! במיוחד כשהיא מונחת ע״ג המוס וטיפונת ממיסה אותו.

לסיכום: היה בוקר של כיף! בזכות האוכל, התפאורה והחברה.
על זה נאמר: (אף על פי כן), נועה תנוע!
ארוחות הבוקר מוגשות במשך כל השבוע, ימים א’-שבת בשעות 9:00 עד שעה 12:00.
ביסטרו נועה, הצורפים 14 יפו. להזמנות: 03-5184668

***החבר עליו סיפרתי בראש הרשומה הלך לעולמו לפני 5 שנים אחרי מלחמה קשה וכואבת במחלת הסרטן. הפוסט הזה הוא לזכרו***

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.
לבריאות!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה