הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 420

החל מיולי 2010

חוויות וטעמים ממסעדת כרמים של השף סהר רפאל. אוכל טוב אחרי צומת קסטינה

10/01/2014

אירוע בלוגרים הוא אירוע שמח, בו כולם מדברים בהתלהבות (שלא לומר צועקים) על אוכל, מעבירים צלחות ממקום למקום, מצלמים תוך כדי השמעת הקריאות: עכשיו אני, היי לקחת לי ולא הספקתי לצלם, התאורה בעייתית (התמונות יצאו לי צהבהבות), רגע, אתה עושה לי צל, את עושה לי פלאש, רגע, עכשיו עוד תמונה לאינסטגרם… טוב, בסוף גם אוכלים. ואני? אוהבת את זה!

הפעם במסגרת אירוע בלוגרים כזה, נסענו דרומה. עברנו את צומת קסטינה (קרית מלאכי) והגענו למושב סגולה בו שוכנת, כבר למעלה מעשור, מסעדת כרמים.

למעשה נפגשנו כקילומטר וחצי משם בכניסה למושב תימורים, שם ממוקמת אחותה הכשרה, מסעדת כדיתא, שתיהן מעשה ידיו של השף סהר רפאל בוגר תכנית הריאליטי ״המטבח״. 

מסעדת כרמים היא מסעדת שף, אותה הקימו סהר ושותפיו עוד לפני תכנית הטלוויזיה. המסעדה שעברה למיקום חדש חולשת על נוף כפרי, שדות חקלאיים, טבע וירוק הנכנסים פנימה דרך החלונות הגדולים.

מה אכלתי?

סלט שורשים מעולה!!! שכלל ירקות שורש, אגוזי מלך מסוכרים, חמוציות ורוקט בויניגרט הדרים, עבורו יש לי את המתכון באדיבות השף, בהמשך הפוסט. (חכו בסבלנות. טוב? אל תקפצו ישר לשם. טעים כאן)

סלט עגבניות, ארטישוק וגבינת מוצרלה היה מצוין. זו אינטרפרטציה מעניינת של השף לסלט הקפרזה המוכר.

בלי חציל הרי אי אפשר בארץ. גם לזה מצא השף פתרון יצירתי: חציל קלוי ועליו גבינה בשלה שניתכה בחום. מנה טעימה ומהווה גיוון מהחציל הקלוי עם הטחינה שמגישים בכל מקום.

מנת פטריות בשמנת, טעימה וקלאסית, שהוכנה מפטריות טריות, גבינת פרמז’ן, יין לבן וניחוח עדין של כמהין. לצערי המנה יצאה זוועה בצילום. (התאורה בעייתית, כבר אמרתי? חחח)

״סנדוויץ׳״ של פילה מוסר במילוי גבינת פטה ותרד, על שעועית ירוקה ברוטב עגבניות שרי, זיתים ועשבי תיבול, היה מיוחד מאד. שוב, ניכר כאן השילוב הים תיכוני במתובל יחד עם בשר הדג העדין. קומבינציה עסיסית ומלאת טעמים.

בגזרת פירות הים טעמתי שרימפס עם גרגרי חומוס על מצע טבולה. השרימפס היו עסיסיים, נגיסים וטובים. הטבולה היה חמצמץ (יש שאמרו מדי) ובעלת טעמים ים תיכוניים מובהקים. אני ראיתי כאן הומאז׳ למנת דג מרוקאי על קוסקוס.

מנה של שרימפס וקלמרי עם גבינה כחולה היתה טובה, בעיקר החלק של השרימפס.
אגב, מסתבר שהשף שומר כשרות, ואיננו טועם את המנות הלא כשרות. אבל אל דאגה, יש צוות סו-שפים שמבשל, טועם ואחראי על הפן הלא כשר במסעדה.

ריזוטו פטריות הפך לאחרונה לאהבה גדולה שלי, וגם כאן הוא הוכן כמו שצריך. מנה איטלקית קלאסית.

מנת הטורטליני פורצ׳יני עם פסטה טרייה היתה מעולה! בצק הפסטה היה טוב, דק אך עדין נגיס ומורגש, במלית טעימה והרוטב… אוח הרוטב… תענוג.

חייבת לציין שהיו המון מנות בשריות, כולל טרילוגיית בשרים ומנות עם כבד אווז, אותן לא צילמתי, כי לא טעמתי ולא יכולה לחוות עליהן את דעתי, רק לרמוז, ששמעתי קולות תענוג מלפני ומצדדי.

הגענו לשלב הקינוחים. שמתי לב, שמאז שאינני אוכלת בשר, קל לי יותר להגיע לשלב הקינוחים עם מקום בבטן, אז טעמתי מהם ועוד איך!

קן קדאיף ממלוא בקרם שוקולד לבן ברוטב פירות יער היה הכי מעניין מבחינתי. מנה מרעננת ומאזנת בין המתיקות של השוקולד לבין החמיצות של פירות היער. מרקם קראנצ׳י שלה קדאיף עם הנימולות של הקרם… בקיצור, עונג צרוף ומתפצפץ.

קינוח קלאסי של פאדג’ שוקולד עם קרם מסקרפונה הוא תענוג לחובבי שוקולד כמוני. אם כי אני מעדיפה בסוף הארוחה קינוחים יותר קלילים.

עוגת גבינה ושוקולד לבן, בציפוי גנאש שוקולד היתה טובה מאד, אך כאמור, אני בחרתי כבר את הקינוח שלי…

את הארוחה ליווה יין מירון של הרי גליל. יין אדום (כמובן) אך קליל ונעים שמלווה ארוחה בלי להשתלט עליה. אני מאד מעריכה את תעשיית היין הישראלית וכל הכבוד למסעדות שמגישות יין ישראלי.

    סלט שורשים

באדיבות השף סהר רפאל מהמסעדות כרמים וכדיתא
מצרכים לסלט גדול מרכז שולחן
2 יח גזר
1 צנון או 4 יח צנונית
2 יח קולורבי
1 שורש פטרוזיליה
1 בצל סגול קטן
1 שומר
חופן עלי רוקט
1 רימון (לא חבה)

חופן אגוזי מלך
3 כפות סוכר
2 כפות מים

לרוטב
רבע כוס רכז תפוזים
2 כפות שמן זית
חצי לימון סחוט
2 ענפי תימין מעולעלים
קורט מלח גס
קורט פלפל שחור גרוס

אופן הכנה
את הגזר הקולורבי השורש פטרוזיליה הצנונית השומר והבצל הסגול אנו קולפים וחותכים לרצועות דקיקות (ג’ולייאנים) ומניחים בקערת ערבוב מוסיפים את עלי הרוקט וגרעיני הרימון. משאירים כ 2 כפות רימונים בצד.
אגוזי מלך מקורמלים – מחממים במחבת את המים והסוכר ביחד מוסיפים את האגוזים מערבבים היטב ומסירים מהאש לצלחת ומקררים
רוטב – בקערת ערבוב בוזקים את הרכז תפוזים שמן זית לימון סחוט מוסיפים את התימין המלח והפלפל ומערבבים היטב עד התחברות הטעמים.
לקערה שבה מונחים הירקות מוסיפים את אגוזי המלך ורוטב ההדרים. מערבבים היטבומגישים. מעל הכול מפזרים חופן נוסף של גרעיני רימון
• ניתן להחליף את אגוזי המלך המקורמלים באגוזי פקאן מסוכרים ויחס הירקות יכול להשתנות לפי עדיפות אישית בתאבון

לסיכום: בעמק יפה בין כרמים ושדות עומד…לא, כאן לא עומד בניין בין 5 קומות, (זה לא הפתיח של הספר דירה להשכיר, של לאה גולדברג) אלא עומדת מסעדת כרמים! 
מסעדת שף, המגישה אוכל ים תיכוני עם טוויסט אירופאי קלאסי, טעים וכייפי.

כרמים – בכניסה למושב סגולה:
טלפון: 1700-555-856
פקס: 08-8505857
שעות פעילות:

א’-ה’ וימי שבת: 09:00 עד אחרון הלקוחות
ימי ו’: 08:30 עד אחרון הלקוחות
** המטבח נסגר ב 23:30
אם במסעדה כשרה חשקה נפשכם: 
מסעדת כדיתא - בכניסה למושב תימורים
טלפון: 1700-555-856 ,08-8582037 
שעות פעילות:

ימים א-ה 09:00-24:00, ו’ 09:00 – כניסת שבת,מוצ”ש-24:00

אתם יודעים? אני משקיעה זמן ואנרגיות בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט.
לכן, תגובות ולייקים יתקבלו באהבה גדולה.

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

לבריאות!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה