הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 423

עוקבים: 420

החל מיולי 2010

מתכון לעוגה טעימה בטירוף, בעלת שתי שכבות אך ממש קלה להכנה ועוד בלי מיקסר! שכבת בראוניז ומעליה שכבת בלונדיז חמאת בוטנים. העוגה הינה פרווה, בטעם עשיר.

07/01/2014

קבלו את העוגה השחורדינית: במבט על רואים שכבת בלונד אך כשחותכים רואים שמתחתיה מבצבצת שכבה כהה. אני העדפתי לקרוא לה לפי שירם של פול מקרטני וסטיבי וונדר: 
Ebony & Ivory

לעוגה שתי שכבות: שכבת בראוניז שחומה ומעליה שכבה בהירה בטעם קרמל חמאת בוטנים, כי השילוב בין שוקולד ובוטנים הוא האהוב על הנסיכה שלי. אם מעדיפים אגוזים, רשמתי בסוגריים את האפשרות הזו גם כן.

המתכון עפ״י קרין גורן עם שינויים שלי.

מרכיבים:
לשכבת Ebony (בראוניז):

150 גרם שוקולד מריר
3/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר לבן
1/2 כוס דחוסה סוכר חום כהה (הסוג הרטוב)
3 ביצים
3/4 כוס קמח תופח
1/4 כפית מלח
לשכבת Ivory (בלונדיז חמאת בוטנים):
1/3 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס דחוסה סוכר חום כהה (הדביק)
1 ביצה
2 כפות שטוחות של חמאת בוטנים עם חתיכות בוטנים (או ממרח אגוזים, או אבקת נוגט עם כף שמן נוספת)
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח תופח
1/4 כפית מלח
לזרייה מעל העוגה:
1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים גס (או בוטנים)

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית פיירקס 20X30 בנייר אפייה.
ממיסים את השוקולד המריר במיקרו ומוסיפים אליו בבחישה נמרצת את השמן, את 2 סוגי הסוכר והמלח.
מוסיפים למסה האחידה את הביצים ושוב בוחשים עד להטמעה.
לבסוף מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים את התערובת לתבנית האפייה ומכניסים למקפיא לכמה דקות. בזמן הזה מכינים את השכבה השנייה:
מערבבים יחד את הביצה, הסוכר, השמן והמלח.
מוסיפים את חמאת הבוטנים ותמצית הוניל ומטמיעים בתערובת.
מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה ומאד סמיכה.
מניחים כפות מהעיסה ע״ג השכבה החומה בצפיפות, עד לכיסוי כל פני העוגה. לא נורא אם פני העוגה לא חלקים. זה מסתדר בזמן האפייה.
מפזרים מעל את האגוזים הקצוצים, מכינים אותם פנימה ע״י לחיצה קלה עם גב כף.
מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות, עד שפני העוגה שזופים והיא יציבה.
מצננים לטמפרטורת החדר וחותכים לריבועים. שומרים בכלי אטום במקרר. ניתן להקפיא.

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.
לבריאות!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה