הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 446

עוקבים: 412

החל מיולי 2010

מתכון למנה מדהימה של ירקות וקטניות בניחוח אקזוטי של תבלינים וקוקוס, ספק הודי ספק תאילנדי, מה שבטוח שהיא טעימה בטירוף, מחממת את הבטן ביום חורף ומשמחת את העין והלב בשאר הימים. שילוב של ירקות, דגנים וקטניות שמהוות חלבון מלא. ארוחת צהרים מלאה בצלחת אחת

28/12/2013

מתכון שהמצאתי לתבשיל קארי כרובית ובטטה בחלב קוקוס. מדובר בתבשיל ירקות עם ניחוח תבלינים משכר, על מצע שכבת אורז ועדשים. זה כל כך טעים שממש אפשר להמשיך ולאכול עוד קצת ועוד קצת עד שנגמר.
בכלל לא מרגישים שזה בעצם טבעוני ומהווה פתרון לחלבון מלא כתוצאה משילוב של דגנים וקטניות.
מרכיבים:
לאורז הלבן:
2 כוסות אורז
2 כפות שמן קנולה
4 כוסות מים
1 כפית מלח
לעדשים:
1 כוס עדשים שחורות שבושלו במים עד ריכוך (15-20 דקות)
לתבשיל הקארי:
2 כפות שמן אורז או קנולה
1 בצל קצוץ
1 כרובית יפה מפורקת לפרחים
2 בטטות גדולות חתוכות לקוביות
3 גבעולי סלרי קצוצים
1 פחית מי קוקוס (5.5% שומן)*
2-3 כפות רוטב סויה
חופן עלי סלרי קצוצים דק
חופן עלי כוסברה קצוצים
כפית עלי נענע מיובשים
1/2 לימון פרוס דק עם הקליפה
1 פלפל צ׳ילי קצוץ ( לא חובה)
1 כפית גדושה קארי אדום (תאילנדי)
1 כפית אבקת קארי הודי
1 כפית קורנפלור מדוללת ב-2 כפות מים*
מלח, פלפל.
אופן ההכנה:
להכין את האורז:
לטגן את האורז תוך ערבוב עד שקצותיו מלבינים, בשמן הזית. להוסיף את המים והמלח להביא לרתיחה ולבשל על להבה קטנה כ-18 דקות.
להכין את הקארי:
להכניס לסיר רחב את שמן הזית, הבצל, הסלרי, הבטטה ופרחי הכרובית עם מעט מים (1/2 כוס בערך).
לטגן/לאדות מעט תוך כדי ערבוב ותוך כדי הוספת כמות של 2-3 כפות מים בכל פעם שהמים נגמרים בסיר.
להוסיף את רוטב הסויה, הלימון, משחת הקארי, אבקת הקארי, העלים הירוקים, הנענע המיובשת, הפלפל האדום ופחית מי הקוקוס.

להביא לסף רתיחה ולבשל על אש קטנה עד שהירקות מתרככים.
להוסיף את הקורנפלור המדולל ולבשל יחד עוד דקה שתיים להסמכת הרוטב.
לטעום ולהוסיף מלח ופלפל לפי הצורך.

להגשה: לשים בצלחת כמות יפה של אורז לבן. מעליה לפזר מהעדשים השחורות (אפשר לערבב יחד ואפשר להניח בשכבות).
לצקת מעל את תבשיל הקארי עם הירקות לקשט במעט עלי סלרי, פטרוזיליה או כוסברה ולהתענג.
מנה מטריפה, חורפית שפשוט כיף לאכול, חריפה או לא, בהתאם להעדפה האישית.

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

סלט גזר

שקית גפרורי גזר, עשבי תיבול ורוטב טוב. מי צריך יותר מזה? אה, מלך שאוכל בכיף ומפרגן.   מרכיבים: 1/2 ק״ג גזר חתוך לגפרורים. אני השתמשתי בשקית מוכנה של (שבבי גזר) 400 גרם נטו...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה