הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

3 מנות להכנה מהירה של אוכל שילדים אוהבים

09/01/2014

מי לא מכיר את זה, הילדים חוזרים מבית הספר ושואלים בטלפון מהדרך: ״מה אוכלים היום?״ ואנחנו צריכים להפתיע, להמציא את עצמנו מחדש כל יום, גם אם אנחנו באמצע פרויקט חשוב עם דד-ליין מאתגר, או שאנחנו לקראת הגשת דו״ח למע״מ ב-15 לחודש.
והילדים, מצפים תמיד לחידושים ושדרוגים. הלוואי שהייתה אפליקציה כזו בסמארטפון של משחקי שניצל לעיצוב והמצאת מנות. אבל כל עוד הקנדי קראש שולט, נאלץ אנחנו להמציא את משחקי האוכל שלנו.

אני מציעה 3 מנות, שקל ומהיר להכין אותן.

גלגל אותה
גלילות טורטייה שאוכלים עם הידיים. פסטרמה מקסיקנית (עם פלפל צ׳ילי, לא חריף) עם טחינה, פרוסות עגבנייה, מלפפון חמוץ וקטשופ (לא חובה) בתוך טורטייה מגולגלת. ניתן לגוון עם ירקות שונים לפי מה שהילדים אוהבים (עלי חסה, בצל ירוק, רצועות פלפל אדום, אבוקדו וכדומה.
מתקבלת מנה שכוללת חלבון רזה מחזה הודו, פחמימה מהטורטייה, שומנים טובים מהטחינה, ויטמינים מהירקות הטריים וליקופן מהעגבניות והקטשופ.
כדאי לשתף את הילדים בהכנת הטורטיות, כך הופכים את האוכל למשחק.

המרכיבים:
טורטיות קנויות (ניתן לרכוש בכל סופרמרקט): החישוב שלי הוא טורטייה אחת גדולה לכל ילד. כמובן שאם הילד גדול, תכפילו את הכמות.
פסטרמה מקסיקנית של עוף טוב (מנתח של חזה הודו שלם דל שומן): 2-3 פרוסות לכל טורטייה
עגבנייה פרוסה דק
מלפפון חמוץ פרוס ל-4 לאורך
רצועות פלפלים, אבוקדו ושאר ירקות לפי ההעדפה האישית
טחינה
קטשופ
חרדל (אם אוהבים)

אופן ההכנה:
נחמם מחבת גדולה וכשהיא חמה נכניס לתוכה את הטורטייה לחצי דקה, נהפוך בזהירות ונחמם לחצי דקה גם על הצד השני. כך נקבל טורטייה חמה, גמישה ומוכנה לגלגול.
נניח את הטורטייה החמימה על צלחת ונתחיל במריחת הממרחים, הנחת הירקות והפסטרמה.
נגלגל את הטורטייה (בזהירות על כל המרכיבים) לגליל מהודק. נחצה לשניים ונניח על צלחת. ניתן לקשט בפרוסות של ירקות חתוכים ולקרוא לכולם לאכול. הולה!!!

פסטה מיטבולס
פסטה עם כדורי בשר זה מאכל אולטימטיבי שכל הילדים אוהבים. אין כמו הריח של כדורי בשר ברוטב עגבניות סמיך מעל פסטה כדי למשוך ילדים לשולחן.
לצורך כך נכין מבעוד מועד רוטב עגבניות. אני מכינה בסופי שבוע סיר ענק של רוטב עגבניות, מחלקת לכלים קטנים ומקפיאה. כך יש לי תמיד רוטב לפסטה, בסיס לשקשוקה או לרוטב בולונז.

המרכיבים לרוטב עגבניות:

800  גרם עגבניות מרוסקות (קופסא גדולה)
200  גרם רסק עגבניות (2 קופסאות קטנות)
1/2  כוס מים
1  כף שמן זית
1-2  שיני שום קצוצות גס
1-2 כפות סוכר
עלי תבלין: 2 עלי דפנה, 3-4 גרגרי פלפל אנגלי, ענף בזיליקום, ענף מחטי רוזמרין.
מלח, פלפל

אופן ההכנה -רוטב עגבניות:
מכניסים את כל המרכיבים (למעט צמחי התבלין) לסיר ומבשלים על אש קטנה במשך שעה – שעתיים. כמה שיותר יותר טעים. אגב, אפשר גם רבע שעה, אבל הטעם הטוב ביותר מתפתח אחרי בישול ארוך. חשוב מאד לערבב מדי פעם ולהקפיד שלא יישרף ואם צריך, להוסיף מעט מים במהלך הבישול.
לקראת סוף הבישול להוסיף את עשבי התבלין ולערבב. לתקן תיבול במידת הצורך.

מרכיבים לפסטה עם כדורי בשר -4 מנות:
2 כוסות רוטב עגבניות (לפי הוראות ההכנה לעיל(
1כוס מים
חצי חבילת קציצות ״עוף טוב״ (עוף או בקר) מ-100% רכיבים טבעיים
1 חבילת פסטה בצורה שבוחרים

אופן ההכנה:
מכניסים לסיר את רוטב העגבניות והמים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הקציצות ומבשלים יחד במשך כ-15 דקות, כדאי להפוך את הקציצות בקורטוב לפחות פעם אחת בזמן הבישול.
בזמן הזה מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
להגשה: שמים בצלחת כמות יפה של פסטה, מניחים את הקציצות ויוצקים מהרוטב.

שניצל שכבש את פסגת הפירה
שניצל הוא אחד המאכלים האהובים על ילדים. כתחליף בריא לצ׳יפס, אני מציעה להגיש אותו עם פירה תפו״א פרווה בריא, שמכינים עם שמן זית, ו״דשא ופרחים״ של אפונים וקטשופ מסביב. אפשר לשחק עם הילדים ולתת להם ליצור צורות עם המרכיבים, לפי הדמיון שלהם. כי אוכל ומשחקים הולכים ביחד… ״אוירון…״

המרכיבים לפירה:
4-5 תפוחי אדמה גדולים, מסוג דזירה או הבהירים המתאימים לפירה.
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל

אופן הכנת הפירה:
לבשל את תפוחי האדמה במי מלח עד ריכוך, לסנן, למעוך ולהוסיף תוך כדי מעיכה את שמן הזית. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

המרכיבים למנה:
פירה שהוכן לפי ההוראות לעיל
שניצלוני עוף בציפוי שומשום מ-100% רכיבים טבעיים של עוף טוב
חופן אפונת גינה קפואה

אופציונלי להגשה: קטשופ

אופן הכנת המנה:
במקביל מכינים את השניצלים, לפי הוראות היצרן (רצוי באפייה).
מבשלים במי מלח חופן אפונה קפואה למשך 5-7 דקות.
להגשה: מניחים ערמה של פירה בצלחת. אפשר לסדר יפה בעזרת צנטר ושקית זילוף חד פעמית, או להניח בעזרת כף ולעשות פסים עם מזלג כמו שאמא שלי הייתה עושה לי בילדות.
להניח מעל את השניצלונים באיזו צורה שבוחרים, לקשט עם אפונה וקטשופ ולהגיש.

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.
לבריאות!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה