הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 420

החל מיולי 2010

מתכון קל לבראוניז שוקולד עשירים עם מעדן חלב. כי ג׳וי זה תותים!

18/12/2013

לא אחת שמעתי את המשפטים הבאים, בגרסאות כאלה ואחרות: 
תשאף לירח תגיע לעננים
או 
תחשוב גדול תגיע רחוק 
כסיסמאות זה טוב ויפה, אבל בחיים, אני מאמינה בצעידה בטוחה, איטית ועקבית, עקב בצד אגודל. הרבה צעדים קטנים שיצטברו יחד לצעדה גדולה. מבחינתי ההגשמה העצמית הם אוסף של הצלחות קטנות. הצלחות קטנות הן שמחות קטנות.
זה יכול להיות במישור האישי: ביחסים הבינאישיים עם בן הזוג, הילדים, ההורים, החברים או במישור התעסוקתי עסקי: להרחיב מעגלים, להכיר אנשים, לקדם נושאים בעבודה, להרגיש ש״עשיתי משהו טוב למען מישהו״, ללמד מישהו, ללמוד ממישהו, אפילו דבר קטנטן שיעשה את החיים קצת יותר קלים. 
שאיפות קטנות, נגישות, ריאליות שניתנות להגשמה. אני מנסה לאסוף כל יום כמה הצלחות קטנות ואז יכולה ללכת לישון בערב עם חיוך. 
המוטו הזה מלווה אותי בכל תחומי החיים. 
בילויים קטנים, חופשות קטנות, חיוכים, נשיקות, חיבוקים, מילה טובה, ארוחה משפחתית, קינוח טעים ועוד המון דברים קטנים שיחד מצטברים לאושר גדול. כי בשבילי אושר הוא אוסף של שמחות קטנות. שמחות של יום חולין…
לא מאמינה שאפשר להיות מאושר תמיד, וגם לא מאושר מכל מה שקורה. כי אז אז נדע להבחין ברגעים המיוחדים? רגעי האושר?
כך יוצא שאני מסתובבת במעגל חיי ומלקטת לי את השמחות וההנאות הקטנות וחוזרת הביתה עם סל של אושר גדול.
לאחרונה קיבלתי מארז עם מעדני חלב מושחתים של המותג החדש של שטראוס: JOY. בשבועות האחרונים הפרסומת שלהם שטפה את הטלוויזיה, ואין מה לומר. היא פשוט נהדרת, כי היא מחדירה את שם המותג כל כך טוב, עד שאני מוצאת את עצמי מסתובבת בבית ואומרת: זה ג׳וי! כי ג׳וי זה טניס עם ביורן… וביורן זה תותים…
וואלה, לא ממש מבינה את הטירוף והאקשן של הפרסומת, אבל צחי גראד מצליח להכניס לי לראש את הג׳וי.
טעמתי והנה מה שחשבתי על המעדנים:

אז בשבילי ג׳וי זה תותים. מעדן חלב בטעם שוקולד עם תותים. קינוח מעולה כמו שהוא, עם 200 קלוריות לגביע, ניסיתי לאכול גם כ״גלידה״ אחרי הקפאה למשך 1-2 שעות. ג׳וי ג׳וי ג׳וי!
בשביל המלך ג׳וי זה קוקוס, כי השילוב של שוקולד קוקוס הוא האולטימטיבי מבחינתו. המלך אוהב קוקוס בכל צורה וזו הזדמנות להעניק לו הנאה קטנה בלי שום מאמץ.
הוניל עם פצפוצי השוקולד הוא מעדן הוניל הכי טעים שטעמתי. בצבע לבן (ולא צהבהב כמו מעדני וניל שטעמתי בעבר), עם טעם טבעי וללא טעמי לוואי או after taste. 
כדי להעצים את הג׳וי, הכנתי ממעדן השוקולד והתות בראוניז. אותם הבאתי באריזה יפה למפגש חברות.

יצא – ג׳וי לגמרי! 
כי ג׳וי זה תותים!
בראוניז תותים זה JOY!
המרכיבים:
לתבנית מלבנית 20×30
250 גרם שוקולד מריר 70% שבור לקוביות (רצוי שוקולד בטעם פירות יער)
1 כוס שמן קנולה
1/2 1 כוסות סוכר 
1 סוכר וניל
1 ספל אספרסו או 1 כפית קפה נמס בתוך 1/4 כוס מים.
2 גביעי מעדן ג׳וי שוקולד עם תותים
2 ביצים
1/2 2 כוסות קמח רגיל
1 כף קוניאק או ליקר (אני השתמשתי ברמי מרטן, אפשר גם להשתמש בשרי ברנדי וכדומה)
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים 
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- ממיסים את השוקולד במיקרוגל או באמבט אדים כפול.
- מעבירים את השוקולד לקערת מיקסר.
- מוסיפים את השמן והסוכר ומערבלים.
- מוסיפים את האספרסו, הוניל, מעדני הג׳וי, הביצים והליקר/קוניאק תוך כדי ערבוב. 
- מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית אפייה משומנת ומפזרים למעלה את האגוזים ולוחצים אותם טיפונת פנימה.
- אופים כ-25-30 דקות, עד שמתקבל קרום על פני העוגה אך המרכז נותר עדיין רך. חשוב לא לייבש את הבראוניז.
- מצננים במקרר ואחרי הקירור חותכים לקוביות ומתפנקים.

אתם יודעים? הרבה אנשים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב…
לכן, תגובות ולייקים יתקבלו באהבה גדולה.
אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.
לבריאות!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה