הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

לפני כ- 15 שנה אכלתי סלט נפלא במסעדת 206 דגים, כשהשף ויקטור גלוגר עוד עבד שם. הסלט ההוא היה מורכב מעלי תרד, פורל מעושן, פלפלים קלויים ואגוזים. הסלט היה נפלא והשאיר בי את חותמו. זה לא שחשבתי עליו כל יום מאז… אולם, בשישי האחרון כשחיפשתי מה להכין כמנה ראשונה לארוחת ערב חגיגית, כזו שתהיה קלילה וקייצית אך יחד עם זאת מרשימה ואלגנטית, נזכרתי בסלט ובינגו!

אחרי וריאציות והמרות (במקום עלי תרד שמתי עלי בייבי, ובמקום פלפלים קלויים השתמשתי בפלפלונים כבושים. את התיבול המצאתי, כי מי יודע מה היה שם …) זה מה שיצא לי:

המרכיבים

לסלט

  • שקית עלי בייבי (אני אוהבת להסיר את הגבעולים ולהשאיר רק עלים, אך לא חובה)
  • יחידה אחת של דג פורל מעושן – מוכן לאכילה (נמכר בואקום)
  • חצי צנצנת פלפלונים אדומים כבושים
  • חופן אגוזי מלך קצוצים
  • עירית קצוצה (אופציונלי)

לתיבול

  • סילאן (או דבש) בבקבוק לחיץ
  • בלסמי מצומצם בבקבוק לחיץ
  • מלח ים גבישי
  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  1. נתחיל עם הפורל: יש לפלט את הדג, להוציא את בשרו ולפורר אותו לתוך קערה קטנה. התהליך עוזר להוציא עצמות במידה ונשארו משלב הפילוט.
  2. לקצוץ את הפלפלונים לטבעות דקות.
  3. עד כאן אפשר לעשות מראש.
  4. הרכבת הסלט – ממש לפני ההגשה:
  5. להניח על צלחת הגשה את עלי הבייבי.
  6. מעליהם לפזר את פתיתי בשר הפורל המעושן.
  7. מעליהם את הפלפלונים הקצוצים.
  8. לעטר באגוזים הקצוצים (ובעירית)
  9. לצקת פסי שתי וערב של הסילאן ושל החומץ הבלסמי המצומצם.
  10. לזרות מעט מלח ופלפל ולהגיש.
  11. הערה חשובה: זהו סלט שכבות, ולא מערבבים אותו, אלא מניחים כך על השולחן!
  12. בתאבון! חיים וטעים.

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה