הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 416

החל מיולי 2010

מתכון לבאוניז נימוחים וממכרים בטעם שוקולדי עם ניחוח קפה משכר, ללא ביצים וללא חמאה. מתאימים מאד לטבעונים, אבל לא רק :)

03/12/2013

אצלי בבית תמיד היו בראוניז אך מאז שאין לי ״קליינטים״ לעוגות עם ביצים, הפסקתי להכין אותם.
אתם כבר מכירים אותי, לא התייאשתי. כי אם יש לי בבלוג 2 מתכונים לבראוניז נטולי גלוטן, יהיו לי גם בראוניז טבעוניים! חיפשתי באתרים של אוכל טבעוני, אלתרתי קצת, ניסיתי ו….יש!
מרכיבים:
לתבנית מלבנית 20×30
300 גרם שוקולד מריר 70% שבור לקוביות
1 כוס שמן קנולה
1 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום בהיר
1 סוכר וניל
1 ספל אספרסו או 1 כפית קפה נמס בתוך 1/4 כוס מים.
2 גביעי מעדן סויה בטעם שוקולד (אני השתמשתי באלו של שופרסל גרין).
1/2 1 כוסות קמח רגיל
1 כוס קמח מלא (אפשר קמח רגיל)
אופציונלי: 1 כף קוניאק או ליקר (אני השתמשתי ברמי מרטן)
1/2 כוס אגוזי לוז לא קלויים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- ממיסים את השוקולד במיקרוגל או באמבט אדים כפול.
- מעבירים את השוקולד לקערת מיקסר.
- מוסיפים את השמן ואת 2 סוגי הסוכר ומערבלים.
- מוסיפים את האספרסו, הוניל ואת מעדני הסויה תוך כדי ערבוב. אם מוסיפים קוניאק, זה הזמן להוסיפו.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית אפייה משומנת ומניחים למעלה את האגוזים במרווחים שווים.

- אופים כ-30 דקות, עד שמתקבל קרום על פני העוגה אך המרכז נותר עדיין רך. חשוב לא לייבש את הבראוניז.
- לצנן את העוגה במקרר ורק אחרי הקירור לחתוך לקוביות. לשמור במקרר.

אתם יודעים? הרבה אנשים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב…
לכן, תגובות ולייקים יתקבלו באהבה גדולה.
אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

לבריאות!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה