הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 420

החל מיולי 2010

מתכון קל ופשוט ממרכיבים שיש בכל בית לפוקצ׳ה עם כרובית מתובלת. לארוחת ערב, לאירוח ולנשנוש בריא

26/11/2013

היום אני מארחת בבלוג את גל.
גל הוא הבן הקטן שלי. (555, מלח, פלפל, שום, בצל, עמבה, סחוג, ווסאבי וחלפיניו)

המרכיבים ל-4 פוקצ’ות נאות:

חצי ק”ג קמח מלא
300 מ”ל מים חמימים
חצי כף שמרים יבשים
כפית מלח
חצי כפית סוכר

לציפוי:
כרובית אחת
בצל
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
בצק:
מערבבים את חומרי הבצק היבשים, מוסיפים את המים ולשים עד שהבצק אחיד ונוח לעבודה. ניתן להוסיף מעט מים במידת הצורך. מניחים בקערה ומכסים במגבת או בניילון נצמד, להתפחה.
ציפוי:
את הכרובית מפרקים לפרחים, ומבשלים 20 דקות במים מומלחים. לאחר התרככות, מסננים היטב.
במחבת מטגנים במעט שמן בצל קצוץ עד הזהבה, מוסיפים את פרחי הכרובית ומטגנים מספר דקות.

הרכבת הפוקצ׳ות:
לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, לשים מעט ומחלקים ל-4 כדורים. מרדדים כל כדור לצורה עגולה.
טיפ: במרכז הבצק המרודד מומלץ לעשות חורים עם מזלג, כדי למנוע בועות אוויר בבצק מתחת לתערובת הכרובית.
מפזרים רבע מתערובת הכרובית על כל עיגול בצק, בוזקים מעט שמן זית, מלח גס ופלפל שחור גרוס.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-8 דקות, עד הזהבת הבצק.
מומלץ לאפות על אבן שמוט שחוממה כשעתיים מראש בתנור, במידה ואין – ניתן להשיג אפקט דומה עם תבנית תנור הפוכה שחוממה בתנור ועליה להניח בעדינות את הפוקצ’ות.
לאחר האפייה לצנן על גבי רשת, כמה שיכולים להתאפק…
בתאבון!

אם הגעתם כד כאן, מזמינה אתכם לפרגן לי בלייק בעמוד הפייסבוק שלי: חיים וטעים, העמוד הכי טבעוני, צבעוני וטעים (ואני בכלל לא משוחדת) ברשת.

לבריאות!

חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה