הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

עוקבים: 421

החל מיולי 2010

מתכון לעוגת גבינה מבצק שמרים אוורירי וניחוח משכר. כשטעמתי את העוגה הזו הרגשתי עננים מתוקים בפה ואמרתי לעצמי שזו העוגה הכי טעימה שהכנתי מעולם! והאמינו לי (עם כל הצניעות) כבר הכנתי עוגות טובות גם קודם.

22/11/2013

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל.

אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת… והמראה? תראו בעצמכם:


.
מבחינת בצק לעוגות מתוקות, אני משתמשת בבצק שעליו כתבתי בפוסט: ״עוגות שמרים כל אחד יכול״. שם נתתי גם טיפים והסברים כללים שיכולים לעזור. (הכמויות במתכון הינן ל-2 עוגות).
אז הכינו את הבצק – לקבלת המתכון לחצו על המילים: “עוגות שמרים כל אחד יכול”  וכשהוא תופח, הכינו את המלית:
.
המלית:
500 גרם גבינת כנען 5%
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
גרידת לימון מלימון אחד
2 כפות פודינג וניל
1 ביצה גדולה
.
המרכיבים לציפוי:
1/3 כוס סוכר
1/3 כוס מים

אופן הכנת המלית:
לפורר את הגבינה לפירורים קטנים (אני עושה זאת בידיים נקיות) ולערבב יחד עם שאר החומרים.

הרכבת העוגות:
אחרי שהבצק תפח והכפיל את נפחו, לחלק אותו ל-2 חלקים שווים.
לרדד לעלה עגול (בערך) מחצית מהבצק ולמרוח עליו חצי מכמות תערובת הגבינה.
לחלק את הבצק ל-12 משולשים שווים (בערך) כמו לפיצה:

לגלגל כל משולש מהחלק הרחב כלפי פנים לקבלת גלילים דמויי קרואסונים:

לחצות כל קרואסון באמצע ולהניח על תבנית אפייה עגולה. למלא את המעטפת בחצאי הקרואסונים. ישארו לכם עוד חצאים, אותם תעמידו על החלק הצר במרכז העיגול, כמו בתמונה:

את המחצית השניה של הבצק ניתן להכין באופן דומה, או להכין רולדה:

אני הכנתי רולדה מעט מסובכת, אך, לצערי, הייתי שקועה מדי בהכנה ולא צילמתי את החיתוכים. ניתן להכין, כמובן, גם גלילה רגילה.

להניח לתפיחה שנייה במשך חצי שעה. בזמן הזה מחממים תנור ל-170 מעלות.
מורחים את העוגות בביצה הטרופה ואופים כ-25-30 דקות עד שהעוגות מזהיבות – משחימות.
ככה זה נראה בצילום לתוך התנור:

כשהעוגות בתנור מכינים את הסירופ לציפוי: מרתיחים את המים והסוכר ומבשלים מספר דקות. מסירים מהאש ומצננים.
כשמוציאים את העוגות מהתנור, מורחים עליהן מהסירופ המתוק ליצירת ברק אחיד ומצננים. תענוג!

הנה שתיהן: העגולה והמאורכת:

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

 

בתאבון!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה