עוגת קרמל ואגוזים – עוגה בחושה שהיא גם טבעונית

מתכון קל לעוגה בטעם קרמלי כמו של עוגיות לוטוס.
העוגה מכילה רכיבים בריאים, לאא ביצים ומוצרי חלב ולכן היא מתאימה לטבעונים.

בהמשך לאתגר הטבעוני שלי, אני לומדת את דרכי גם באפייה.
מקבצת טיפים מפה ומשם, יש ברשת היצע מאד גדול… משלבת, מנסה, ואם יוצא טוב (הבן שלי וחברתו הם השפנים כאן), אני משתפת אתכם.

הפעם אני משתפת בעוגה בחושה, קלה מאד להכנה.
מערבבים ואופים.

מרכיבים (ל-2 תבניות מאורכות אינגליש קייק):
יבשים:
1 כוס קמח חיטה מלאה*
1 כוס קמח כוסמין מלא*
1.5 כוסות קמח לבן*
1 כוס סוכר חום
קורט מלח
2 שקיות אבקת אפייה
1/2 כוס שיבולת שועל – קוואקר
מעט קינמון (לא חובה)
רטובים:
1 כוס שמן
2 כוסות משקה אגוזים, שקדים, סויה – או אפילו מים
2 גביעי מעדן אלפרו קרמל – זה השיחוק במתכון! הטעם שלו כמו עוגיות לוטוס
לציפוי לפני האפייה:
2 כפות סוכר חום
מעט קינמון
3 כפות אגוזי מלך

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל המרכיבים היבשים במיקסר עם וו גיטרה**.
2. מוסיפים את המרכיבים הרטובים ומערבבים עד לאיחוד התערובות (לא לערבב יותר מדי!)
3. קוצצים את האגוזים ומערבבים עם הסוכר הקינמון.

4. מעבירים את העיסה לתבניות משומנות וזורים מעל את תערובת הציפוי.
5. אופים 30-35 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 165 מעלות.

לחכות שיצטנן ולפרוס. תראו איזה יופי זה יוצא. לא מתפורר למרות שאין כאן ביצים!

הערות:

* אפשר להכין עם קמח רגיל או יחסים אחרים בין הקמחים, בהתאם לזמינות בבית. סה״כ 3.5 כוסות קמח
** אפשר להכין ידנית, בלי מיקסר בכלל. בחושים ואופים אמרנו, לא?

אתם יודעים? הרבה אנשים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב…
אני משקיעה הרבה זמן ואנרגיות בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, חשוב לי לקבל פידבקים, תגובות ולייקים.

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

לבריאות!
חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.