הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 452

עוקבים: 414

החל מיולי 2010

מתכון קל לעוגה בטעם קרמלי כמו של עוגיות לוטוס. העוגה מכילה רכיבים בריאים, לאא ביצים ומוצרי חלב ולכן היא מתאימה לטבעונים.

18/11/2013

בהמשך לאתגר הטבעוני שלי, אני לומדת את דרכי גם באפייה.
מקבצת טיפים מפה ומשם, יש ברשת היצע מאד גדול… משלבת, מנסה, ואם יוצא טוב (הבן שלי וחברתו הם השפנים כאן), אני משתפת אתכם.

הפעם אני משתפת בעוגה בחושה, קלה מאד להכנה.
מערבבים ואופים.

מרכיבים (ל-2 תבניות מאורכות אינגליש קייק):
יבשים:
1 כוס קמח חיטה מלאה*
1 כוס קמח כוסמין מלא*
1.5 כוסות קמח לבן*
1 כוס סוכר חום
קורט מלח
2 שקיות אבקת אפייה
1/2 כוס שיבולת שועל – קוואקר
מעט קינמון (לא חובה)
רטובים:
1 כוס שמן
2 כוסות משקה אגוזים, שקדים, סויה – או אפילו מים
2 גביעי מעדן אלפרו קרמל – זה השיחוק במתכון! הטעם שלו כמו עוגיות לוטוס
לציפוי לפני האפייה:
2 כפות סוכר חום
מעט קינמון
3 כפות אגוזי מלך

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל המרכיבים היבשים במיקסר עם וו גיטרה**.
2. מוסיפים את המרכיבים הרטובים ומערבבים עד לאיחוד התערובות (לא לערבב יותר מדי!)
3. קוצצים את האגוזים ומערבבים עם הסוכר הקינמון.

4. מעבירים את העיסה לתבניות משומנות וזורים מעל את תערובת הציפוי.
5. אופים 30-35 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 165 מעלות.

לחכות שיצטנן ולפרוס. תראו איזה יופי זה יוצא. לא מתפורר למרות שאין כאן ביצים!

הערות:

* אפשר להכין עם קמח רגיל או יחסים אחרים בין הקמחים, בהתאם לזמינות בבית. סה״כ 3.5 כוסות קמח
** אפשר להכין ידנית, בלי מיקסר בכלל. בחושים ואופים אמרנו, לא?

אתם יודעים? הרבה אנשים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב…
אני משקיעה הרבה זמן ואנרגיות בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, חשוב לי לקבל פידבקים, תגובות ולייקים.

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

לבריאות!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

סלט גזר

שקית גפרורי גזר, עשבי תיבול ורוטב טוב. מי צריך יותר מזה? אה, מלך שאוכל בכיף ומפרגן.   מרכיבים: 1/2 ק״ג גזר חתוך לגפרורים. אני השתמשתי בשקית מוכנה של (שבבי גזר) 400 גרם נטו...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה