הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 420

החל מיולי 2010

מתכון להכנת לביבות אפויות טעימות להפליא עם הפתעה אדומה במרכזן. קל להכנה ודל שומן. כי גם בחנוכה צריך לשמור על הבריאות

04/11/2013

זהו מתכון שעלה לפני שנתיים בבלוג אחר שלי וזכה להצלחה רבה. המתכון די פשוט, ומניב לביבות טעימות להפליא עם הפתעה אדומה בתוכן. ממש מראה מלבב (יצא לי משחק מילים שכזה…). הן תפוחות וחמודות שניתן בטעות לחשוב שהן סופגניות. אבל מה אכפת לנו? טעים, דל שומן ומתאים לחנוכה. זה מה שחשוב. לא?

מרכיבים:
1 חבילה גבינה “טוב טעם”
1.5 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל עם חצי שקית אבקת אפייה. ניתן להמיר חלק מהקמח לקמח מלא, אני לא ניסיתי עדיין)
2 ביצים
1/4 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
למלוי:
20 דובדבנים משומרים מגולענים שהושרו מספר שעות בתוך חצי כוס ליקר דובדבנים וסוננו.
להגשה:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. לערבב בקערה גבינה, ביצים, סוכר ותמצית הוניל.
2. להוסיף קמח מנופה, לבחוש עד לאיחוד ולהכניס למקרר לשעה.
3. לקמח מעט את הידיים, ללבב מהתערובת לביבות שטוחות.
4. להניח על כל אחת דובדבן (יבש, שלא יגיר נוזלים מיותרים) ולסגור סביבו את בצק הלביבה לצורת כדור.
5. לשטח מעט ולהכניס לתבנית שקעים משומנת בתרסיס שמן.
6. לאפות כ- 8-10 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, עד שפני הלביבה מזהיבים.
7. לפני ההגשה לזרות אבקת סוכר.

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

בתיאבון!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה