הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

אין תחליף לריח עוגות שמרים טריות בבית. מתכון לעוגה ריחנית וטעימה, כי גם לטבעונים מגיע להתענג על עוגת שמרים טרייה וטעימה.

05/11/2013

אין תחליף לריח עוגות שמרים טריות בבית. זה מסמן טריטוריות, מקרב לבבות, מביא שמחה, מגרה את בלוטות הטעם ומגרש דיאטות.
פעם שמעתי טיפ ממתווך דירות: רוצה למכור את הדירה שלך? הכיני עוגת שמרים בדיוק כש קונים הפוטנציאליים בדרך. המכירה כבר כאן! האם יש בזה מן האמת או שזו עוד אגדה אורבנית, לעולם לא נדע, אבל… לי זה הצליח!

הפעם הכנתי עוגות שמרים טבעוניות. בלי ביצים כמובן, ואת מקומה של החמאה תפס בהצלחה מרובה שמן הקוקוס. הייחודיות של שמן הקוקוס היא העובדה שהוא שמן במצב צבירה מוצק עד 24 מעלות. כלומר, בחורף ובמקרר הוא מוצק. בשמש הוא הופך לנוזלי. אנחנו משתמשים בו בגרסה המוצקה, בעלת המרקם החלק, החמאתי והקטיפתי שלו.
לגבי טעם הקוקוס, אל חשש. הוא עדין מאד וחלק ממנו אף מתנדף בזמן האפייה כך שנשארת ארומה קלה בלבד.

המרכיבים (לשתי תבניות אינגליש קייק)

מקור המתכון מאתר Xnet עם שינויים שלי. כחלק מהתהליך המרתי את הקמח 70% שבמתכון ב-2 כוסות קמח מלא + 2 כוסות קמח לבן (במקום 3 כוסות המתכון המקורי) וחלק מהסוכר בסילאן טבעי ללא תוספת סוכר. הסילאן (יותר מאשר הקמח המלא) נותן לבצק צבע חום ענברי. מי שרוצה בצק לבן, שישתמש בסוכר.

250 גרם (2 כוסות) קמח מלא
250 גרם (2 כוסות) קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
1/2 שקית משפר אפייה (נמכר במקררי רשתות השיווק)
2 כפות סוכר חום
1 כף סילאן
1 שקית סוכר וניל
½ כפית מלח
כפית גרידת לימון
½ 1 כוסות מים פושרים
5 כפיות גדושות שמן קוקוס (אפשר להמיר בשמן קנולה)

למלית סוכר קינמון:
2 כפות שמן קוקוס מוצק (כאן הייתי נשארת עם שמן הקוקוס ולא מחליפה לקנולה)
3 כפות סוכר חום
1-2 כפיות קינמון טחון (לפי החיבה שלכם)
50 גרם אגוזי מלך קצוצים או אגוזי לוז מסוכרים (בראס)

ניתן להכין עם מגוון מליות נוספות: ריבה ואגוזים, חמאת בוטנים וקקאו, טחינה וסילאן, ממרח לוטוס ושקדים, ממרח תמרים, קוקוס ועוד… כמויות וטיפים תוכלו למצוא גם במתכון קודם שלי: עוגות שמרים – כל אחד יכול. זה מתכון לא טבעוני, אך הכללים, הטיפים וכמה המלצות יכולים להיות מאד שימושיים.

להברשה אחרי האפייה:
2 כפות מייפל מדוללות ב-2 כפיות מים

אופן ההכנה:
ערבלתי את כל חומרי הבצק (מלבד המלח) במיקסר עם וו לישה למשך 3-4 דקות, אז הוספתי את המלח והמשכתי לערבל במהירות בינונית למשך 10 דקות נוספות (סה״כ כ-14 דקות).
ציפיתי את הבצק בכף שמן מכל הצדדים, כיסיתי את הקערה בניילון נצמד והנחתי לתפוח במשך שעתיים.

בזמן הזה הכנתי את המלית ע״י ערבוב כל החומרים (למעט האגוזים) לעיסה אחידה.
חילקתי את הבצק לשניים. כל חלק רידדתי למלבן בעובי של חצי ס״מ בערך, ומרחתי עליו מחצית מהמלית.
לקבלת ״עוגת תלישות״ חתכתי את הבצק המרוח במלית ל-8 רצועות. הנחתי את הרצועות זו על גבי זו וחתכתי את מגדל הרצועות ל-6 חלקים. שימנתי תבניות אינגליש קייק והנחתי את החלקים ״בעמידה״ זה אחרי זה, (כמו כרטיסיות) עד למילוי התבנית.
לקבלת עוגה קלועה גלגלתי את הבצק המרוח לרולדה, חציתי אותה לאורכה ל-2 פסים ארוכים וכרכתי אותם זה בזה לקבלת המקלעת, אותה הנחתי בתבנית משומנת.

השארתי את העוגות לתפיחה נוספת למשך כשעה, הכנסתי לתנור שחיממתי מראש ל- 180 מעלות ואפיתי למשך כ-35 דקות.
כשהוצאתי מהתנור, מרחתי את פני העוגות במייפל המדולל בעזרת מברשת.
בקושי התאפקתי שיצטננו, לפני שתלשתי לי חתיכה. זה כל כך טעים. שמן הקוקוס המשולב בסוכר והקינמון יוצר טעם מתוק עדין וכייפי.

אם אתם מכינים את העוגות, אשמח שתכתבו לי על כך ותשתפו אותי בתמונות ובחוויות.

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

לבריאות!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה